Sadat Activision Blizzard -työntekijät vetoavat Bobby Kotickin poistumiseen pelijätin johdosta – PlayStation- ja Xbox-pomot kritisoivat myös yhtiötä / Uutiset / pelaaja.fi

Sadat Activision Blizzard -työntekijät vetoavat Bobby Kotickin poistumiseen pelijätin johdosta – PlayStation- ja Xbox-pomot kritisoivat myös yhtiötä

18.11.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
34
Activision Blizzard, activision, Blizzatd, Bobby Kotick, xbox, playstation, Phil Spencer, Jim Ryan

Yli 1700 Activision Blizzardin työntekijää on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa pyydetään yhtiön toimitusjohtajana toimivan Bobby Kotickin eroamista tehtävistään.

Vetoomus on julkaistu sen jälkeen, kun sanomalehti The Wall Street Journal julkaisi raportin, jonka mukaan Kotick olisi ollut erittäin tietoinen vuosia Activision Blizzardin ilmenneistä väärinkäytössyytteistä ja myös peitellyt niitä. Paljastusta seurasi välittömästi samana päivänä ulosmarssi reilun sadan Activision Blizzardin työntekijän osalta.

– Meillä allekirjoittaneilla ei ole enää luottoa Bobby Kotickin johtajuuteen Activision Blizzardin toimitusjohtajana. Hänen käytöksestään ja käytännöistään ilmi tulleet tiedot ovat vastoin kulttuuria ja rehellisyyttä, jota vaadimme johdoltamme. Se on myös suorassa ristiriidassa kollegoidemme aloitteiden kanssa. Pyydämme Bobby Kotickin poistavan itsensä Activision Blizzardin toimitusjohtajan virasta ja että osakkeenomistajat saavat valita uuden toimitusjohtajan ilman panosta Bobbylta, jonka tiedämme omistavan mittavan osan osakkeenomistajien äänioikeuksista, vetoomuksessa kerrotaan.

Työntekijät eivät ole ainoita, jotka ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Activision Blizzardia ja sen johtajaa koskevaan kohuvyöryyn. Uutistoimisto Bloomberg-raportoi keskiviikkona PlayStation-bisneksestä vastaavan Sony Interactive Entertainmentin johtaja Jim Ryanin ilmaisseen työntekijöille lähetetyssä sähköpostissaan, kuinka hän sekä hänen johtotiiminsä ovat olleet lannistuneita ja hämmentyneitä lukiessaan, ettei Activisionilla oltu ryhty riittäviin toimenpiteisiin syvälle yhtiössä juurtuneeseen syrjinnän ja häirinnän kulttuuriin. Sonylta ollaankin oltu yhteydessä Activision Blizzardiin ja udeltu, kuinka asiaa aiotaan vielä käsitellä.

Tänään torstaina Bloomberg raportoi, että myös Xbox-pomo Phil Spencer on ottanut hänkin kantaa asiaan omassa sisäisessä sähköpostissaan. Spencerin mukaan raportissa ilmenneellä käytöksellä ei ole paikkaa pelialalla. Hän toteaakin arvioivansa uudelleen Xboxin ja Activision Blizzardin välistä suhdetta ja ryhtyvänsä sen valossa ennakoiviin muutoksiin.

Activision Blizzardilta on kommentoitu konsolipomojen kritiikkiä toteamalla, kuinka yhtiö kunnioittaa arvostettujen kumppaniensa palautetta ja että se on yhteyksissä vielä syvemmin heihin. Pelitalolta myös ilmoitetaan, kuinka sen riveissä ollaan omistauduttu varmistamaan, että sen kulttuuri ja työolot ovat turvallisia, monipuolisia ja inklusiivisia.

Activision Blizzardin hallitus – jossa Kotick myös on osana – on tähän asti ilmaissut seisovansa nykyisen toimitusjohtajansa takana.

Päivitys 19.11. kello 2:10: Vetoomuksen allekirjoittaneiden määrä päivitetty. Alkujaan uutisen kirjoitushetkellä määrä oli noin 800.

Päivitys 22.11. kello 0:10: Viikonlopun päätteeksi määrä on noussut vielä perjantaina raportoidusta 1200 allekirjoituksesta reiluun 1700:ään.

Lähde: Bloomberg, Vetoomus (Google Doc)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Löylyä lissää. Tässä vaiheessa olisi melkein paras jos koko talo kaatuisi. Blizzardin johtoportaan jokainen taso on läpimätä.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Miksi Pelaajalehti vihaa näin paljon Kotickkia? Miksi teette tätä lokakampanjaa?
Miksi ette ole neutraali media?

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Jos Jim ja Phil kumpikin sanoisi ettei uusia CODeja nähdä heidän konsoleilla ennenkuin Bobby astuu syrjää voisi silloin viimeistään Bobbyn potkut olla varmat mutta nyt tuntuu vaan vieresen pöydän soo-soo toruttamiselta.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Joudun nyt ehkä protestina tuhoamaan kaikki blizzard-activisionin pelitiedostot tietokoneeltani kun kaikki tutu johtajat joko lähtevät yhtiöstä tai häpäistään. En koskaan palvele tuntemattomia osakkeenomistajia tai multikulttuurisuutta koska pidän siitä että pelimaailmat on erillään maailman politiikasta.

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

Legendaarisen Kotickin aika näyttää tulleen. Raporttien ja haastattelujen perusteella hyvä niin. Peliala, kuten muu kulttuuri tai urheilu, on osa maailmaa, yhteiskuntia ja niiden järjestelmiä eikä kukaan voi olla väärinkäytösten, etenkään suoraan muihin ihmisiin kohdistuvien, yläpuolella.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Olisi kova veto jos Sony ja Microsoft poistaisivat Activisionin pelit väliaikaisesti digijakelusta.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Refloni

Löylyä lissää. Tässä vaiheessa olisi melkein paras jos koko talo kaatuisi. Blizzardin johtoportaan jokainen taso on läpimätä.

Aivan, sieltähän on lähtenyt tai saanut potkut juuri ne jotka osaavat ajatella muitakin kuin omaa napaa..jossain vaiheessa "hallitus" saa tarpeekseen siitä että vaikuttaa osakkeen arvoon ja myyntiin, silloin alkaa tapahtua.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Andzerx

Olisi kova veto jos Sony ja Microsoft poistaisivat Activisionin pelit väliaikaisesti digijakelusta.

Ainakin ms katsoo jo ko tilannetta..

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Rabbitman

Miksi Pelaajalehti vihaa näin paljon Kotickkia? Miksi teette tätä lokakampanjaa?
Miksi ette ole neutraali media?

Sama periaate kuin Facebookilla: paljon mielipiteitä nostavat artikkelit lisäävät klikkauksia sekä kommentteja ja sen myötä tuovat rahaa mainosten kautta.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari
Lainaus Rabbitman

Miksi Pelaajalehti vihaa näin paljon Kotickkia? Miksi teette tätä lokakampanjaa?
Miksi ette ole neutraali media?

Väännäs vähän hitaammalle kaverille rautalangasta omaa ajatuksenjuoksuasi, koska en oikein pääse jyvälle tästä sinun "huolenaiheestasi" josta olet vähintään jo kahdesti tänne saitille kirjoitellut.....

Tarkoitatko sitä, että pelaajalehden kuuluisi ihan vain vastapainoksi julkaista jotain positiivisen luonteisia uutisia, josisa kerrotaan Kotickin vierailleen kouluissa, ja kuinka hän luki satukirjaa lapsille ääneen, tai kuinka on jakanut soppaa kodittomille ruokajonossa?
Ja eikö hetki sitten muuten julkaistukin uutinen, jossa kerrottiin Kotinckin pienentäneen palkkaansa yhtiön "kriisin" aikana? Nähdäkseni pelaajalehti ei ole suinkaan sulkenut pois erikseen hyviä/huonoja uutisia mielivaltaisesti.

Vai tarkoitatko, että näitä uutisia ei saisi käsitellä lainkaan? Mitä tuo neutraali media käytännössä tarkoittaa juuri sinulle?

Mielestäni pelaajalehti on käsitellyt uutisia nimenomaan neutraalista faktoilla ja puolueettomasti ottamatta kantaa asiaan.

Ja olen kyllä siitä samaa mieltä kanssasi, että tarpeeton/aiheeton "lokakampanjointi" on väärin, mutta sinunkin varmasi luettuasi tämän pätkän:

"The Wall Street Journal julkaisi raportin, jonka mukaan Kotick olisi ollut erittäin tietoinen vuosia Activision Blizzardin ilmenneistä väärinkäytössyytteistä ja myös peitellyt niitä."

Voitko suorapuheisesti mutta korrektisti perustella, että miksi "viha" Kotickia kohtaan johtajana ei olisi perusteltua?

Tekstini voi kuulostaa hattuilulta, mutta pyydän, vastaa ihan oikeasti, koska en ymmärrä.