Sarjakuvataiteilija ja Syberia-pelien luoja Benoît Sokal on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Sarjakuvataiteilija ja Syberia-pelien luoja Benoît Sokal on kuollut

29.05.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Benoît Sokal, Benoit Sokal, Microids, Syberia, sarjakuva, Tarkastaja Ankardo , kuollut,

Sarjakuvataiteilija ja pelisuunnittelija Benoît Sokal on kuollut. Belgialaismies menehtyi 28. toukokuuta 66 vuoden iässä pitkäaikasen sairauden jälkeen.

Pelialalla Sokal tuli parhaiten tunnetuksi Syberia-seikkailupelien sarjasta, jota tämä oli mukana niin ohjaamassa, suunnittelemassa kuin käsikirjoittamassa. Muita hänen peliprojektejaan edustivat sellaiset tapaukset kuin vuoden 1999 Amerzone, vuonna 2006 nähty Paradise ja sitä vuotta myöhemmin seurannut Sinking Island. Iso osa peleistä saivat syntynsä tavalla jos toisella osana ranskalaispelitalo Microidsia.

– Todellisena visionäärinä ja erittäin lahjakkaana taiteilijana Benoît jätti pysyvän jäljen Microidsin historiaan. Hän teki kovasti töistä jakaakseen visionsa maailman kanssa aloittaen vuonna 1999 Amerzonella. Hänen tunnusmerkillinen tyylinsä teki hänen universumeistaan unohtumattomia tuhansille pelaajille ansaiten hänelle aikoinaan myös taiteellisen johtajan roolin Microidsilla, ranskalaisyhtiö kertoo tiedotteessaan.

Sarjakuvien maailmassa tämä muistetaan erityisesti Tarkastaja Ankardo -sarjastaan, jonka parissa Sokal työskenteli lähemmäs 40 vuoden ajan.

Lähde: Microids

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Täytyykin sytyttää kynttilä! Amerzone oli niitä pelejä jotka isäni osti meille kotiin ja halusi mieluiten pelattavan, kun muuten taas hän on saattanut vieroksua peliharrastustani.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Ankardoista hän oli minulle parhaiten tuttu jo pennusta asti, vaikka eivät todellakaan olleet lasten sarjakuvia. Muistan lukeneeni niitä kyllä vähän salassa vanhemmiltani.

Nostoja