Satanen lähestyy – PlayStation 4 ylitti jo 90 miljoonan myydyn konsolin rajan / Uutiset / pelaaja.fi

Satanen lähestyy – PlayStation 4 ylitti jo 90 miljoonan myydyn konsolin rajan

8.01.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
7
PS4 90 miljoonaa

Sony on paljastanut PlayStation 4 -konsoleita myydyn maailmalla jo 91,6 miljoonaa kappaletta.

Viimeisen parin kuukauden aikana konsoleita liikkui uusille omistajille noin 5,6 miljoonaa kappaletta, joten vuoden 2018 myynnit PlayStation 4:n osalta jäivät noin 18 miljoonaan yksikköön.

Konsolimyyntien lisäksi yhtiö paljasti myös viimeisimpiä myyntilukemia peliensä suhteen. Loppuvuoden aikana PS4-pelejä myytiin yhteensä 50,7 miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa PlayStation 4 -pelien kokonaismyyntien olevan noin 876 miljoonan kappaleen luokkaa.

Konsolin viimeisin yksinoikeushitti, Marvel’s Spider-Man, ylitti puolestaan 9 miljoonan myydyn pelin rajan marraskuun aikana.

Yhtiö kertoi lisäksi rekisteröityjä PlayStation Network -käyttäjiä olevan yli 90 miljoonaa kappaletta. 

Lähde: Sony

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

PS4:hän saattaa elinkaarensa lopussa jopa hätyytellä Wiin ja alkuperäisen PS:n myyntilukuja (Wii: 101,64M, PS: 104,25M [VG Chartz]). Uskoisin, että nelonen tulee näkemään vielä ainakin yhden joulukauden Sonyn primäärialustana ja jatkanee eloaan hinnanpudotusten saattelemana vielä tulevan konsolin julkistuksen jälkeenkin. Eiköhän noita vaadittavat 12,7 miljoonaa vielä mene ihan heittämällä.

Tarkoittaa siis sitä, että konsoli on todennäköisesti matkalla konsolien all-time top 5:een myyntilukujen puolesta. Ei ollenkaan pöllömpi saavutus.

Käyttäjän Corso kuva
Corso
Lainaus Haerski

PS4:hän saattaa elinkaarensa lopussa jopa hätyytellä Wiin ja alkuperäisen PS:n myyntilukuja [i](Wii: 101,64M, PS: 104,25M [VG Chartz])[/i].

Siis noita lukuja ei pelkästään hätyytellä, vaan PS4 ohittaa ne komeasti sekä oikealta että vasemmalta. Mikäli halpa PS4 Super Slim vielä pukataan markkinoille, niin 120-130 miljoonaa myytyä konsolia ei olisi mikään ihme.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan varsin hyvät lukkemat ja kyllä tästä konsolisukupolvesta Sony vei voiton selvin lukemin. Ei nyt sentään onneksi samanlaista dominointia kuin PS2:n tapauksessa, mutta melkein. Lopulliset myyntilukemat tulee olemaan selkeästi yli 2x sen mitä Xbox Onen lopulliset lukemat tulevat olemaan ja Wii U:sta nyt lienee turha edes puhua, eikä Switchiä voi PS4/Xbox Onen myyntilukuihin verrata kun on vasta pari vuotta ehtinyt olla markkinoilla.

Mutta kyllä ihan ansaitusti on nykyinen konsolisukupolvi mennyt Sonylle ja varmaan johonkin 120 miljoonan lukuihin vielä päästään ennenkuin PS4:n kaikkien mallien valmistaminen loppuu ja konsolia ei enää kaupoista saa..... toivottavasti ensi sukupolvi on jälleen tasaisempi ja nähtäisiin enemmän kilpailua.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ihan kiva määrät myyny mutta kun se tärkein että ne pelit joista rahat tulee ei konsoleista

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus frozen

Ihan kiva määrät myyny mutta kun se tärkein että ne pelit joista rahat tulee ei konsoleista

Olen aika varma, että myös itse konsoli on tuottanut voittoa. Ellen väärin muista, niin tällä kertaa jopa ihan ensimmäisestä myydystä konsolista asti.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Se kertoo jo paljon, että PS4 on peräti ensimmäinen Sonyn konsoli, jonka olen ostanut uutena.

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi
Lainaus snaketus

[quote="frozen"]Ihan kiva määrät myyny mutta kun se tärkein että ne pelit joista rahat tulee ei konsoleista[/quote]
Olen aika varma, että myös itse konsoli on tuottanut voittoa. Ellen väärin muista, niin tällä kertaa jopa ihan ensimmäisestä myydystä konsolista asti.

Kyllä varmasti ollut opettavainen kokemus Sonylle, kun miettii PS3:a. Eikös sitä jopa myyty tappiolla.
Vielä olis pari loistavaa yksinoikeutta pelaamatta mm. Horizon ja saa nähdä kerkeekö jossain välissä Bloodbornen pelata. Kaikinpuolin hyvä konsoli ja komeita pelejä nähty, ehkä jopa parempi kuin PS3 yksinoikeuksien osalta. Nyt vaan seuraavaa konsolisukupolvea tulille!

Nostoja