Säteenseurantatuki saapui Minecraftiin / Uutiset / pelaaja.fi

Säteenseurantatuki saapui Minecraftiin

17.04.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Minecraft, Nvidia, säteenseuranta, Raytracing

Minecraft on saanut virallisesti tuen säteenseurannalle.

Yhteistyössä Nvidian kanssa kehitetty Minecraft with RTX -betaversio julkaistiin eilen Windows 10:lle. Betaversio lisää Minecraftin pelimoottoriin tuen Nvidian RTX-säteenseurantateknologialle, mikä mahdollistaa realistiset valaistusefektit Minecraftin maailmoissa.

Säteenseurannan hyödyntäminen edellyttää kuitenkin hieman tavallista Minecraftia enemmän vääntöä, sillä laitteistosta tulee löytyä vähintään Geforce RTX 2060 -näytönohjain, Intel Core i5 tai vastaava näytönohjain sekä 8 Gt keskusmuistia.

Minecraftin RTX-beta on saatavilla Xbox Insider -ohjelman jäsenille. Ohjeet betaan pääsyyn löytyvät Minecraftin verkkosivuilta.

Mikäli raudasta ei löydy riittävästi vääntöä, voi säteenseurannan antiin tutustua alla nähtävän videokoosteen välityksellä. 

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Videon perusteella ei ole kyllä vedetty pienellä pensselillä tuota valaistusta, vaan kaadettu koko purkki kerralla ja heitetty vielä pönikkä perään. Etenkin nuo aurinkoiset otokset on ihan karseita, kun kaikki peittyy tuollaiseen epämääräiseen valosumuun, joka syö kuvasta kaikki värit ja kontrastin. Kai se on realismia, mutta ehkä kovin moni ei pahastuisi, jos auringosta ei tarvitsisi ihan noin pahasti häikäistyä myös pelimaailmassa.

Raytracingin todellista etua "feikkivalaistukseen" verrattuna on myös vaikea nähdä, kun vertailukohtana on palikkapeli Minecraft, jonka valaistus tunnetusti on mitä on.

Nostoja