Satoru Iwata / Uutiset / pelaaja.fi

Satoru Iwata

22.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
3

Nintendo-pomo Satoru Iwata on kertonut mielipiteensä pelien hinnoittelusta, etenkin julkaisijoiden tavasta keventää hintalappua turhan hätäisesti.

– Minun mielestäni jokaisella pelillä pitää olla oma hintansa, joka määräytyy määrän, teeman, sisällön ja kehityskustannusten perusteella, Iwata oli sanonut.

– Kun hinta on ilmoitettu, meidän tulee pitää kiinni siitä, hän jatkoi.

Tällä hetkellä julkaisijat eivät halua julkaista pelejä alennettuun hintaan, sillä he pelkäävät jälleenmyyjien ja kuluttajien pitävän edullisempia pelejä huonompina.

Iwata mielestä nykyinen, tietyn ajan jälkeen tapahtuva hinnanalennusmalli on ongelmallinen:

– Jos kuluttajat osaavat odottaa pelin hinnan alennusta aina kuusi tai yhdeksän kuukautta julkaisun jälkeen, he odottavat sitä. Se pahentaa jo nyt alhaista uusien pelien myyntiä.

Loppuun Wii-asiaa:

Kun Iwalta udeltiin, miksei Wiissä ole teräväpiirtotukea hän vastasi, että vaikka asia on näin se ei tarkoita etteikö Nintendo julkaisisi joskus hd-yhteensopivaa rautaa. Iwatan mukaan hd-televisioiden tämän hetkinen levinnäisyys ja tällaisen laitteiston ylimääräiset vaatimukset – virrankulutus, käynnistysajat jne. – olisivat estäneet tekemästä Wiistä ”tasapainoista” konsolia.

Iwata kertoi samaisessa yhteydessä, että tulevan konsolin julkaisupäivämäärä ja hinta julkistetaan joko ”syyskuussa tai ennen sitä”.

On se hienoa, miten saadaan uutinen aikaan siitä, että joku lupaa kertoa joskus jotain.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ettei hinta ja julkaisupäivämäärä kerrota Tokyo Game Show messuillla, niin kuin siellähän esiteltiin wiimotekin. Ja sehän pidetään siinä syksyn tienoilla..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wii on paras konsoli, joka on tulossa. Pieksee X360 ja PS3:n 100-0!! DS Lite on myös hyvä, mutta PSP pelkkä kierrätyskone. (Nfan)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mikkisoftaa käytetään tietsikan ohjelmistona, Niintendoa PELAAMISEEN ja sonia roskiksen peitteeksi