Satoru Iwatan kirja saa englanninkielisen julkaisun huhtikuussa – edesmenneen Nintendon johtajan viisauksia kovakantisena käännöksenä / Uutiset / pelaaja.fi

Satoru Iwatan kirja saa englanninkielisen julkaisun huhtikuussa – edesmenneen Nintendon johtajan viisauksia kovakantisena käännöksenä

11.01.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
4
Ask Iwata: Words of Wisdom from Nintendo's Legendary CEO Satoru Iwata

Edesmenneen Nintendon toimitusjohtajan Satoru Iwatan mietelmiä sisältävä kirja Ask Iwata saa englanninkielisen julkaisun huhtikuussa.

Amazonin listaus kertoo tarkaksi julkaisupäiväksi 13. huhtikuuta 2021. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2019 Japanissa eikä sitä ole vielä aiemmin käännetty muille kielille. Jo ennakkotilattavissa oleva kirja sisältää Iwatan ajatuksia erilaisista aiheista ja niiden ympäriltä. Iwata pohtii esimerkiksi sitä, kuinka menestys synnyttää muutosvastusta ja miksi ohjelmoijien ei pitäisi koskaan sanoa ei. 

Kirja ammentaa osittain Iwata kysyy -keskustelusarjasta, johon Iwata itse loi kulissien takaisia haastatteluja Nintendon kehitystiimien eri avainhenkilöiden kanssa. Mukana on myös Shigeru Miyamoton ja EarthBound-luojan Shigesato Itoin kanssa käytyjä juttutuokioita.

Nintendon johtoportaassa vuosina 2002–2015 toimineen Iwatan erityisyys Nintendon historiassa kumpuaa muun muassa siitä, että hän oli ensimmäinen Yamauchi-perheen ulkopuolelta tullut johtaja. Iwata myös toimi itse vuosia pelinkehittäjänä ennen nousuaan johtoportaaseen.

– Käyntikortissani olen yritysjohtaja. Mielessäni olen pelinkehittäjä. Mutta sydämessäni olen pelaaja, Iwatan kerrotaan todenneen.

Lähde: IGN Nordic
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Tämän voisi kyllä lukaista, vaikken olekaan ylenpalttinen Nintendo-fani enkä siten suhtaudu Iwataan(kaan) samanlaisella syvällä kunnioituksella kuin monet muut. En ole hänen "faninsa", mutta olisin silti utelias lukemaan hänen mietteitään. Tuon monipuolisen työhistorian myötä, ne ovat varmasti kiehtovia.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Pakko ostaa kun ilmestyy, sen verran mielenkiintoinen herra kyseessä.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

En kyllä Nintendosta välitä pätkääkään, mutta tällaisia peliteollisuuden sisäisiä avauksia on niin harvoin, että kyllä tämä on pakko käytännössä lukea. Pelifirmoista harvemmin on mitään oikeasti varteenotettavaa faktaa olemassa tai mitään muistelmia, joten tällainen on aina hyvästä.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Oikein kiinnostava, etenkin Nintendo fanipojalle!