Saumaton maailma ja realistiset piraatit – näin Assassin's Creedia jatketaan / Uutiset / pelaaja.fi

Saumaton maailma ja realistiset piraatit – näin Assassin's Creedia jatketaan

4.03.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Assassin's Creed IV: Black Flag on paljastettu tänään luvatusti virallisemmissa merkeissä. Jo etukäteen vuotaneiden trailerien varsinaisen julkaisun ohella julkisuuten onkin nyt saatu yhtä jos toista yksityiskohtaa pelistä.

Kuten vuodot tekivät jo selväksi, keskittyy Black Flag vahvasti 1700-luvun alun aikana Karibialla vallinneeseen merirosvojen kulta-aikaan. Pelaajat loikkaavat pelissä charmikkaaksi kuvaillun Edward Kenwayn eli Assassin's Creed III:ssa tavatun Connorin isoisän saappaisiin, joissa seikkaillessaan virtuaalisalamurhaajien on määrä päästä kokemaan astetta realistisemmin kuvattu piraattitarina.

Ubisoftin mukaan pelistä noin 60 prosenttia kuluu maakrapuna, kun taas meriosuus vie pelistä jopa 40 prosenttia. Merkittävän muutoksen myötä kehittäjät ovat pyrkineet muovaamaan maailmasta saumattoman, eli lataustaukojen ei pitäisi ainakaan varsinaista maailmalla matkaamista niinkään pysäyttää. Tämä pätee erityisesti kohtiin, jolloin maalta siirrytään merelle ja toisinpäin.

Vaikka meri syökin uudesta ympäristöstä rutkasti tilaa, ei maailman pitäisi tuntua tyhjältä. Ubisoft on luvannut pelistä löytyvän kaikkiaan 50 erilaista lokaatiota aina plantaaseista kolmeen suurempaan kaupunkiin, minkä ohella merellä pitäisi olla koko ajan erilaista puuhasteltavaa, kuten tutkimusmatkailua, taisteluja ja jopa sukeltelua. Merellä tärkeää roolia näytteleekin Edwardin kaukoputki, jolla skannaillaan ympäristöjä ja vihollisia.

Merellä matkaamisen ei myöskään ole määrä olla täysin samanlaista kuin Assassin's Creed III:ssa. Kehittäjät ovat kertoneet tähdänneensä aiempaa syvällisempään kokemukseen, mikä näkyy niin laajemmin kehitettävän laivan muodossa, kontrolleissa kuin monipuolisemmissa laivataisteluissa. Laivaan värvätään näillä näkymin myös miehistöä, jonka jäsenet voivat joutua meren vaarojen uhreiksi.

Peliä on kehitetty vuoden 2011 kesästä lähtien kahdeksan Ubisoftin pelistudion voimin. Ubisoft Montrealin ohella mukana yksinpelin kehityksessä ovat olleet Ubisoft Singapore, Ubisoft Sofia ja Ubisoft Québec, kun taas moninpelipuolta ovat työstäneet ainakin Ubisoft Annecy and Ubisoft Bucharest. Myös Montpellierin ja Kievin on kerrottu kantaneen kortensa ainakin jollain tavalla kekoon.

Assassin's Creed IV: Black Flag saadaan Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja Wii U:lle Pohjoismaissa 31. lokakuuta. Edellä mainittujen alustojen ohella se saapuu myös pc:lle ja tuoreemmille pelikonsoleille, kuten PlayStation 4:lle. Vaativimpien versioiden on tarkoitus tarjota pelaajille paremmat grafiikat ja fysiikat sekä sosiaalisia elementtejä.

PlayStation-versioihin Ubisoft on aikeissa lisätä tunnin verran ylimääräistä lisäsisältöä.

Linkki julkistustraileriin

Linkki hahmotraileriin

Lähde: Ubisoft, IGN, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kyllähän tässä alkaa tulemaan sid meierin pirates pelit ja pirates of the caribeanit siihe malliin että haluttais päästä tuota pelaaman. Odottelen kuitenkin next-genille asti tuota, pääsee paremmilla ruudunpäivityksillä ja graffoilla pelaamaan.

Käyttäjän VillNess kuva
VillNess

Hommaan tän vasta PlayStation 4:lle. Vaikka pidänkin AC -sarjasta niin jaksan odottaa pidempään tämän osan kanssa...

Käyttäjän frozen kuva
frozen

aika tylsä tuo puku kun siitä olisi saatu tehtyä huomattavasti aiheeseen sopivampi

Käyttäjän Deadreaver kuva
Deadreaver

Huolestuttaa vain kuinka historiallinen tosi tältä ajalta saadaan viihteelliseksi.
Kaapparit ja merirosvot kun usein olivat valtion pestissä toisten valtojen laivoja häiritsemässä.
Eikä moni muukaan ajan toiminta ollut niin jännää kuin Hollywood Depp tai Animoidut Kapteenit esittelevät...

Käyttäjän Rasu6000 kuva
Rasu6000

voisivat tehdä vaikka leffan tosta trailerista.

Käyttäjän Jabba Tha Hutti kuva
Jabba Tha Hutti

Ei ihmekkään että tuo kolmonen maistu jo puulta kun ne näköjään mätkii kaikkia pelejä tehdä päällekkäin... Nyt jos tämän jälkeen tulee jatkoa niin ihan rauhassa yksin tehdä porukalla sitä eikä taas että joo tätä ollaan tehty vuodesta 2000 300 studion voimin... blaablaa

Käyttäjän aNtti8D kuva
aNtti8D
Lainaus käyttäjältä Jabba Tha Hutti

Ei ihmekkään että tuo kolmonen maistu jo puulta kun ne näköjään mätkii kaikkia pelejä tehdä päällekkäin... Nyt jos tämän jälkeen tulee jatkoa niin ihan rauhassa yksin tehdä porukalla sitä eikä taas että joo tätä ollaan tehty vuodesta 2000 300 studion voimin... blaablaa

AC3 ei todellakaan maistunut puulta, vaan sai taas innostumaan sarjasta. Siinä tuli roppakaupalla uudistuksia ja monipuolisempi pelimaailma. Toivottavasti tämä pystyisi samalle tasolle kuin AC3.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Aihe kolmosta seksikkäämpi ja silleen. Mutta oikeasti jotain rajaa tämän julkaisutahdin kanssa Ubisoft! AC3 ilmestyi vasta pari kuukautta sitten, jonka luulisi trilogian päätöksenä jättävän sarjan edes pienelle tauolle.

PS. en ole koskaan pelanut yhtäkään AC:ta, enkä varmaan tule, koska minulla ei yksinkertaisesti riitä halua ja aikaa kuudelle massiiviselle pelille. Säästän aikaa ja rahaa kurkkaamalla välivideot youtubesta.

Ikävää tekstiä, mutta sarjaan tutustumattomille kynnys kasvaa joka osan myötä yhä suuremmaksi. En varmasti ole ainoa joka ajattelee näin.

Käyttäjän forfear kuva
forfear
Lainaus käyttäjältä aNtti8D

Lainaus käyttäjältä Jabba Tha HuttiEi ihmekkään että tuo kolmonen maistu jo puulta kun ne näköjään mätkii kaikkia pelejä tehdä päällekkäin... Nyt jos tämän jälkeen tulee jatkoa niin ihan rauhassa yksin tehdä porukalla sitä eikä taas että joo tätä ollaan tehty vuodesta 2000 300 studion voimin... blaablaa

AC3 ei todellakaan maistunut puulta, vaan sai taas innostumaan sarjasta. Siinä tuli roppakaupalla uudistuksia ja monipuolisempi pelimaailma. Toivottavasti tämä pystyisi samalle tasolle kuin AC3.

Merirosvo aihe on kyllä hemmetin kiinnostava ja täynnä potentiaalia, mutta kolmonen kun oli tehtäväsuunnittelun osalta harmittavaa kuraa ja huolimattomuus pisti silmään kuin aurinko konsanaan, niin eipä tätä sarjaa uskalla enään hypettää. Toivoa kuitenkin hieman vielä on jäljellä.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Jaa'a, saa nähdä lupaavatko tässä nyt enemmän kuin voivat oikeasti tuottaa, mutta odottelen silti mielenkiinnolla, koska rumm...siis piraatit kiinnostavat.

Nostoja