Scifi ja renessanssi kohtaavat – tältä näyttää PlayStation-roolipeli Star Ocean 5 / Uutiset / pelaaja.fi

Scifi ja renessanssi kohtaavat – tältä näyttää PlayStation-roolipeli Star Ocean 5

20.04.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Square Enix on julkaissut ensimmäisen satsin virallisia kuvia viime viikolla paljastetusta Star Ocean 5 -roolipelistä. Kuvasarja tutustuttaa katsojansa varsinkin pelin ydinsankarikaartiin sekä näiden kovin renessanssiajan Maata muistuttavaan planeettaan. Samalla kyllä vilauksia pelin scifi-puolestakin saadaan toki myös.

Star Ocean 5 on kehityksessä pelisarjan lähes 20 vuotta sitten luoneella tri-Ace-studiolla. Toiminnallista roolipeliä työstetään ensisijaisesti PlayStation 3:a varten, mutta käännös myös PlayStation 4:lle on samalla tekeillä.

Star Ocean 5:n tulosta länteen ei vielä ole varmuutta. Eurooppa-julkaisu lienee kuitenkin todennäköinen, sillä kaikki pelisarjan pääosat on kyllä julkaistu täällä aikaisemminkin muodossa jos toisessa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Aika cooli art style. Meikä tykkää.

Käyttäjän Rolle-87 kuva
Rolle-87

I need this! Pitkä aika kun on viimeksi hyvä JRPG peli tullut.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Näyttääpä jepalta. Pitänee nyt viimeistään sarjaan tutustua.

Käyttäjän Samirai kuva
Samirai

Toivottavasti eivät lähde liiaksi muuttamaan nelosessa hyväksi todettua taistelutsydeemiä. Harvoja ropeja joissa tappelu oli niin hauskaa, että pelin muut melko suuretkin puutteet antoi anteeksi. PS3 näyttää elävän vielä hyvin JRPG alustana kun Tales of Zestiriakin on viel laitteelle tulossa, hyvä niin!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ilmeisesti tämän tyyppiset pelit ei vain sovi minulle kun tulee oksennusreaktio tämän tapaisesta tyylistä :\
http://www.pelaajalehti.com/sites/default/files/kuvat_teksti/2014/so5_12.jpg

Käyttäjän Retro kuva
Retro

Sarjan edellinen osa kuuluu edelleen pelaamieni JRPG teosten inhokkeihin. En löytänyt pelistä oikein mitään muuta hyvää kuin taistelut. Karmivan nukkemaiset hahmot höystettynä mitä hirveimmällä enkku dubilla. Onneksi PS3 versiossa sentään oli dual audio. Mutta ainakin tämä uutukainen näyttää suht lupaavalta.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Kuulun siihen koulukuntaan jonka mielestä japsiropei ei oo ikinä liikaa. Innolla kyl tätäkin odotan, vaikka edellisosa oli vaan ihan ok!

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Enpä ole tästä sarjasta ennen kuullutkaan.
Renessanssin ja sci-fin yhdistelmä kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, joten täytyypi pitää tätä silmällä.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Minullakin on tämä sarja jäänyt kokonaan huomaamatta. Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta!

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

En oo aikasemmin sarjaa pelannu mutta näyttää visuaalisesti aika kivalta. Pinkkihiuksinen hahmo on jotenkin muita oudoksuttavampi ja vihreähiuksisen hahmon vaatteet on sitä itselle vastenmielisintä Japania mutta täytyy pitää silmällä tätä peliä. Jos pelimekaniikka ja pelillisyys ylipäätään vakuuttaa niin tän saattaisin jopa ostaa ainakin näin ensireaktion pohjalta.

Nostoja