Scifistrategiaklassikko Master of Orion palaa uusintaversiona / Uutiset / pelaaja.fi

Scifistrategiaklassikko Master of Orion palaa uusintaversiona

9.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Scifistrategiaklassikko Master of Orion palaa uusintaversiona

Parin vuosikymmenen takainen scifistrategiaklassikko Master of Orion tekee paluuta.

Kehittäjälegenda MicroProsen vuonna 1993 julkaiseman Master of Orionin tavaramerkki siirtyi joitain vuosia sitten muun muassa World of Tanksista tunnetun Wargamingin haltuun, ja studio on nyt ilmoittanut kehittävänsä pelistä nykyaikaista uusintaversiota. Wargamingin apuna prosessissa hyörii argentiinalainen NGD Studios, ja pelin kehitystiimiin kuuluu useampia alkuperäistä teosta työstäneitä jäseniä.

– Master of Orion tuo Wargamingin todella juurilleen niin yhtiönä kuin henkilökohtaisellakin tasolla, sillä se muokkasi omaa kiinnostustani peleihin ja niiden kehitykseen, pohtii Wargamingin johtaja Victor Kislyi lehdistötiedotteessa.

Wargaming lupailee säästävänsä uusintaversiossakin Master of Orionin perinteiset pelimekaaniset piirteet, mutta luvassa on tuntuvia parannuksia pelin ulkoasuun ja käyttöliittymään. Lisäksi tuoreeseen versioon kaavaillaan muun muassa uutta soundtrackia alkuperäisiltä säveltäjiltä.

– Vaikka olemme parannelleet peliä monilta osin, olemme varmoja, että sen klassisen koukuttavat piirteet tulevat vetoamaan pelaajiin siitä riippumatta, pelasivatko he peliä vuosia sitten vai kokevatko he sen ensimmäistä kertaa nyt, kertoo NGD Studiosin toimitusjohtaja Andrés Chilkowski.

Peli ei ole vielä saanut julkaisupäivää, mutta sen mahtipontisen julkistustrailerin voi katsastaa alta. Wargaming on julkaissut pelistä myös kourallisen kuvia, joita voi selata yllä olevasta galleriasta.

Lähde: GamasutraPolygon, GameInformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Oho. Master of Orion 2:n fanille tämä on kyllä kiva yllätys. Jännä nähdä saadaanko vihdoinkin peli, joka on samalla tasolla kahden ensimmäisen MoO:n kanssa. Eli jaksaako peliin pistää jälleen monta sataa tuntia..

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Jos on turn based combat, niin sitten ehkä kiinnostaa, mutta jos on reaaliaikanen, niin jääköön pölyyntymään kaupanhyllylle. Ei ole odotukset kovinkaan korkealla, sillä avaruusstrategiat on kyl ollut perseestä mo 2 jälkeen.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Hienoja kuvia!

Käyttäjän aza333 kuva
aza333

MoO taitaa olla oikeastaan ainoa peli, jota olen tasaisesti pelannut yli 20 vuotta. Monia muitakin pelejä ajattelee samoin tavoin, mutta sitten kun niiden pariin palaa, huomaa ajan kullanneen muistot.