Parin vuosikymmenen takainen scifistrategiaklassikko Master of Orion tekee paluuta.

Kehittäjälegenda MicroProsen vuonna 1993 julkaiseman Master of Orionin tavaramerkki siirtyi joitain vuosia sitten muun muassa World of Tanksista tunnetun Wargamingin haltuun, ja studio on nyt ilmoittanut kehittävänsä pelistä nykyaikaista uusintaversiota. Wargamingin apuna prosessissa hyörii argentiinalainen NGD Studios, ja pelin kehitystiimiin kuuluu useampia alkuperäistä teosta työstäneitä jäseniä.

– Master of Orion tuo Wargamingin todella juurilleen niin yhtiönä kuin henkilökohtaisellakin tasolla, sillä se muokkasi omaa kiinnostustani peleihin ja niiden kehitykseen, pohtii Wargamingin johtaja Victor Kislyi lehdistötiedotteessa.

Wargaming lupailee säästävänsä uusintaversiossakin Master of Orionin perinteiset pelimekaaniset piirteet, mutta luvassa on tuntuvia parannuksia pelin ulkoasuun ja käyttöliittymään. Lisäksi tuoreeseen versioon kaavaillaan muun muassa uutta soundtrackia alkuperäisiltä säveltäjiltä.

– Vaikka olemme parannelleet peliä monilta osin, olemme varmoja, että sen klassisen koukuttavat piirteet tulevat vetoamaan pelaajiin siitä riippumatta, pelasivatko he peliä vuosia sitten vai kokevatko he sen ensimmäistä kertaa nyt, kertoo NGD Studiosin toimitusjohtaja Andrés Chilkowski.

Peli ei ole vielä saanut julkaisupäivää, mutta sen mahtipontisen julkistustrailerin voi katsastaa alta. Wargaming on julkaissut pelistä myös kourallisen kuvia, joita voi selata yllä olevasta galleriasta.

Lähde: GamasutraPolygon, GameInformer

Lisää luettavaa