Se joka hallitsee rohtoa, hallitsee koko maailmankaikkeutta – Dune ollaan sovittamassa taas peliksi / Uutiset / pelaaja.fi

Se joka hallitsee rohtoa, hallitsee koko maailmankaikkeutta – Dune ollaan sovittamassa taas peliksi

27.02.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
4

Funcom on lyöttäytynyt yhteen Legendary Studiosin kanssa tuodakseen Frank Herbertin tieteisklassikko Dunen takaisin pelien maailmaan.

Kuusivuotisen sopimuksen tavoitteena on julkaista ainakin kolme Dune-aiheista peliä pc:lle ja konsoleille. Yhtä näistä on kuvailtu avoimen maailman moninpeliksi, jonka esituotanto käynnistetään tänä vuonna.

Yksi peleistä nähtäneen jo ensi vuonna, jolloin Denis Villeneuven ohjaama Dune-sovitus on määrä saapua valkokankaalle. Elokuvan tuotantoyhtiönä toimii Legendary Entertainment, joka omistaa elokuvaoikeudet Duneen.

Funcom tunnetaan muun muassa The Longest Journey -, Anarcy Online - ja Age of Conan -peleistä, joskin viime vuonna yhtiö iski kultasuoneen moninpelattavalla avoimen maailman selviytymispelillä Conan Exilesillä.

Norjalaisstudio kehittää parhaillaan yhteistyössä Petroglyphin kanssa Conan-universumiin sijoittuvaa reaaliaikaista strategiapeliä, Conan Unconqueredia, jonka on määrä ilmestyä myöhemmin tänä vuonna. Mielenkiintoisesti Petroglyph koostuu entisistä Westwood Studiosin veteraaneista, joiden repertuaariin lukeutuu muun muassa vuonna 1992 ilmestynyt klassikkopeli Dune 2.

Lähde: Funcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Jo oli aikakin...toivottavasti olisi joku Emperor: Battle for Dune tapainen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Dune 2 on ainoa kosketus tähän tuoteperheeseen ja siitäkin yli 20 vuotta. Muistan että se oli samankaltainen kuin Red Alert ja siinäpä ne muistot. Elokuva sekä pelit kiinnostavat jo sen takia, että Dunesta on tullut aika ajoin luettua kehuja. Ilmeisesti lähdemateriaalista saisi vaikka ja mitä. Itse tiedän lähinnä sen, että siihen liittyy hiekka ja isot madot.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Onhan noita jokunen Dune peli tullut

Dune (1992) Cryo Interactive/Virgin Interactive
Dune II (1992) Westwood Studios/Virgin Interactive
Dune 2000 (1998) Intelligent Games/Westwood Studios/Virgin Interactive
Emperor: Battle for Dune (2001)(Intelligent Games/Westwood Studios/Electronic Arts)
Frank Herbert's Dune (2001) Cryo Interactive/DreamCatcher Interactive

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Dune 2000 aikoinaa pleikalle