Sega: "Julkaisisimme Shenmuet uudelleen huomenna, jos voisimme" / Uutiset / pelaaja.fi

Sega: "Julkaisisimme Shenmuet uudelleen huomenna, jos voisimme"

13.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Sega: "Julkaisisimme Shenmuet uudelleen huomenna, jos voisimme"

Sega ei ole vielä luovuttanut klassisen Shenmue-sarjan uudelleenjulkaisun suhteen.

Yhtiö ilmoitti pohtivansa jonkinlaisten teräväpiirtoversioiden mahdollisuutta viime syksynä, mutta mahdollisista uusintajulkaisuista ei ole kuultu sittemmin sanaakaan. Nyt asiaan on kuitenkin palannut Segan yhteisövastaava Dan Sheridan, joka vastasi remasterointiprojektiin liittyvään fanikysymykseen taannoin yhtiön virallisella YouTube-kanavalla.

– Tietenkin tahtoisimme julkaista ne vaikka huomenna. Valitettavasti pelkästään pelien kääntäminen nykyalustoille ei aivan riitä, vaan meidän pitäisi varmistaa, että teräväpiirtoversiot pärjäisivät laadussa alkuperäisille peleille, mies selitti videolla.

Shenmuen suurin myyntivaltti, pelin avoin ja yksityiskohtainen maailma, on Sheridanin mukaan yllättäen yksi suurimmista esteistä uudelleenlämmittelylle. Alkuperäiset pelit sisälsivät reilusti tuotesijoittelua ja erinäisiä lisenssejä, joiden uusiminen lienee tänä päivänä helpommin sanottu kuin tehty.

– Me tekisimme sen tietenkin mielellämme, ja tutkimme parhaillaan, kuinka se onnistuisi, mies lupasi.

Vaikka projekti ei lopulta onnistuisikaan, ilmestyy sarjaa jatkava Shenmue III pc:lle ja PlayStation 4:lle näillä näkymin ensi vuoden lopulla.

Lähde: Sega (YouTube)Polygon, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Todella hienoa, että on tulossa. Ostan kummatkin ehkä (hinta arveluttaa) ennakkomyynneistä. Toisaalta olen pelannut nämä molemmat emulaattorilla ennen ostoa.
Vitalle näiden pelien kääntäminen olisi kaikkein helpointa arkitehtuurinsa ansiosta. Peli pyörii vanhalla Galaxy S2:lla sulavasti ilman grafiikkabugeja, kun taas paljon kehitetyt PC-emulaattorit on joko grafiikkabugisia taikka bugittomana todella raskaita. Minun i5 3570 ei jaksa pyörittää parempaa emulaattoria.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Ei ole luovuttanut mutta kannattisi luovuttaa. Hyvät pelit vaatii miljoonabudjetim ja taitoa. Kumpaakaan ei tunnu segalta löytyvän tai ei ainakaan tähän mennessä ole löytynyt.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Toivottavasti remasteroidut versiot saadaan vielä joku päivä ulos. Kiinnostusta löytyisi Shenmue 3:sta kohtaan, mutta paha tuota on lähteä pelaamaan, kun kaksi ensimmäistä osaa eivät ole tuttuja.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toivottavasti nämä tulisi ulos ennen kolmosta. Olen aina halunnut nämä pelata, mutta en osta Dreamcastia ja näitä pelejä maksamalla itseäni kipeäksi niistä ja emulointi ei myöskään kuulosta houkuttavalta.

Nostoja