Sega: ”Julkaisisimme Shenmuet uudelleen huomenna, jos voisimme”

Sega työskentelee edelleen hiki hatussa saadakseen vanhat Shenmuet uusille konsoleille ennen kolmannen osan saapumista.

13.5.2016 10:06

Sega ei ole vielä luovuttanut klassisen Shenmue-sarjan uudelleenjulkaisun suhteen.

Yhtiö ilmoitti pohtivansa jonkinlaisten teräväpiirtoversioiden mahdollisuutta viime syksynä, mutta mahdollisista uusintajulkaisuista ei ole kuultu sittemmin sanaakaan. Nyt asiaan on kuitenkin palannut Segan yhteisövastaava Dan Sheridan, joka vastasi remasterointiprojektiin liittyvään fanikysymykseen taannoin yhtiön virallisella YouTube-kanavalla.

– Tietenkin tahtoisimme julkaista ne vaikka huomenna. Valitettavasti pelkästään pelien kääntäminen nykyalustoille ei aivan riitä, vaan meidän pitäisi varmistaa, että teräväpiirtoversiot pärjäisivät laadussa alkuperäisille peleille, mies selitti videolla.

Shenmuen suurin myyntivaltti, pelin avoin ja yksityiskohtainen maailma, on Sheridanin mukaan yllättäen yksi suurimmista esteistä uudelleenlämmittelylle. Alkuperäiset pelit sisälsivät reilusti tuotesijoittelua ja erinäisiä lisenssejä, joiden uusiminen lienee tänä päivänä helpommin sanottu kuin tehty.

– Me tekisimme sen tietenkin mielellämme, ja tutkimme parhaillaan, kuinka se onnistuisi, mies lupasi.

Vaikka projekti ei lopulta onnistuisikaan, ilmestyy sarjaa jatkava Shenmue III pc:lle ja PlayStation 4:lle näillä näkymin ensi vuoden lopulla.

Lähde: Sega (YouTube)Polygon, VG247

Lisää luettavaa