Sega kiinnostunut puskemaan ilmaispelejä Nintendon käsikonsolille

Pelitalo Sega näkee 3DS:n potentiaalisesti pätevänä alustana ilmaispeleille. Kuluvan talven aikana yhtiö pyrkiikin määrittelemään tilannetta uudella Initial D -pelillään.

30.12.2013 16:14

Ilmaispelit ovat kovaa vauhtia valloittaneet alustoja aina pc-koneista kännyköihin ja jopa kotikonsoleihin, eivätkä käsikonsolitkaan kulje välttämättä enää kauaa perässä. Varsinkin Sega on kiinnittänyt silmänsä nyt Nintendon 3DS:ään, jolle se on pian Japanissa julkaisemassa ilmaiseksi ladattavissa olevan Initial D: Perfect Shift Online -pelin.

Initial D on yhtiölle eräänlainen keino selvittää, miten hyvin 3DS voisi soveltua alustaksi ilmaiseksi pelattaville peleille. Japanilaiselle Famitsu-lehdelle antamassaan haastattelussa Segan luova johtaja Toshihiro Nagoshi myöntää, että kokeilusta saatavat tulokset voivat hyvinkin vielä yllättää negatiivisessakin mielessä, mutta se ei tarkoita, etteikö mahdollisuus onnistumiseen olisi myös hyvinkin olemassa.

– Jotta ilmaispeli menestyisi, täytyy sen hyödyntämän laitteen olla levinnyt suosiollaan laajalle alalle, ja juuri tähän rakoon meidän on iskettävä. Japanissa käytetyin kannettava laite on ehdottomasti älypuhelin, mutta suosiossa heti sen jälkeen tulee Nintendo 3DS, Nagoshi selitti peliblogi Siliconeran käännöksen mukaan.

Mikäli kokeilu onnistuu, on Sega ehdottomasti kiinnostunut jatkamaan ilmaispelien tuontia 3DS:lle. Nagoshi ja kumppanit eivät juuri halua kuitenkaan pohtia asiaa enempää ennen kuin Initial D:n suoriutumista on päästy kunnolla arvioimaan.

Lähde: Siliconera, Famitsu

Lisää luettavaa