Sega paljasti oman Civilizationinsa: tällainen on strategiapeli Humankind / Uutiset / pelaaja.fi

Sega paljasti oman Civilizationinsa: tällainen on strategiapeli Humankind

19.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Humankind, Civilization, Sega, Amplitude Studios, Strategia, 2020

Strategiapeli Humankind on paljastunut Segalta ja ranskalaiskehittäjä Amplitude Studiosilta. Kyseessä on sama teos, josta Sega kiusoitteli aiemmin viime viikonloppuna.

Uutukaisessa päästään kirjoittamaan historiaa uusiksi, sillä sen idea nojaa oman sivilisaation luomiseen yhdistellen 60 erilaista kulttuuria pronssiajalta aina moderneihin meininkeihin asti. Tarkoituksena prosessin yhteydessä olisi erilaisin päätöksin ja teoin kerryttää haltuunsa mainetta, jolla lopulta ratkaistaan yksittäisten pelikertojen voittajat.

Taktista diplomatiaa, kaupunkien rakentelua ja taistelua päästään harrastamaan pc:llä ensi vuodesta alkaen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tässä genressä kilpailu on kyllä ihan tervetullutta. Sid Meierin tontille ei ole ollut juurikaan yrittäjiä.

Pähkinänkuoressa uusi kulttuurisyteemi toimii käsittääkseni niin, että yhden kulttuurin sijaan pelin aikana omalle kansakunnalle valitaan useista eri kulttuureja historiallisten aikakausien mukaan. Kulttuuri valitaan aikakaudella vallinneista ja ne yhdistyy jotenkin aikaisempien kanssa. Lopussa oman kansan pitäisi olla tavalla tai toisella näiden kaikkien summa. Ei siis enää mitään esihistoriallisia Jenkkejä tai muita historian raiskauksia, mutta esim. omista sumeereista voi toki tulla tämän vaihtoehtohistorian Yhdysvallat, kun sen aika koittaa.

Odotan vaan sitä, koska joku keksii, että moinen "kulttuurien sekoittaminen" on joko saastaista SJW-paskaa tai vaihtoehtoisesti jotain kulttuurillisen omimisen alamuotoa. Ehkä tämä on se peli, joka vihdoin yhdistää nämä internetin riitapukarit yhdessä Ihmiskuntaa vastaan.

Toinen uudistus on sitten se, että taistelu tapahtuu nyt civistä poiketen jonkinlaisessa erillisessä instanssissa, eli taktista variaatiota lienee ainakin tarjolla huomattavasti runsaammin. Saapa nähdä miten tämä toimii ja kuinka paljon kuormittaa pelaajaa.

Odotan mielenkiinnolla.