Kehittäjäveteraani Tetsuya Mizuguchi on ottanut etäisyyttä pelien varsinaiseen kehittämiseen. Pelisivusto Eurogamerin saamien tietojen mukaan mies vaikuttaa edelleen perustamassaan Q Entertainment -pelitalossa, mutta on hoitanut hieman toisenlaisia tehtäviä jo noin vuoden verran.

– Hän toimii nykyään enemmänkin edustajan roolissa, Q Entertainmentin Nobuhiko Shimizu valaisee.

Mizuguchi tunnetaan erityisesti peleistä, joissa äänimaailma ja varsinkin musiikki ovat kriittisessä osassa. Hän on työskennellyt muun muassa sellaisten Sega-klassikoiden parissa kuin Rez ja Space Channel 5, mutta toki myös esimerkiksi Sega Rally -sarja on osin myös miehen käsialaa. Myöhemmin omassa Q Entertainment -pelitalossaan hän on vastannut lisäksi useista Lumines-sarjan osista.

Toistaiseksi ei ole annettu ymmärtää, että Mizuguchi luopuisi pelien kehityksestä lopullisesti. Hänen tulevaisuuden varalle tehdyistä suunnitelmista ei kuitenkaan myöskään ole puhuttu.

Mizuguchin viimeisin peli, Child of Eden, nähtiin viime vuonna Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla. Se oli hyvin Rez-henkinen ja käytti erityisesti hyödyksi konsolien liikkeentunnistusteknologiaa. Pelin esittely avasi vuonna 2010 Ubisoftin E3-lehdistötilaisuuden. Siitä pätkä ohessa.

Parhaillaan Q Entertainmentilla on työn alla useampiakin erilaisia projekteja. Yhtiön kehittähiä kiinnostaa edelleen erityisesti musiikin kanssa kikkailu, jota sen he pohtivat yhdistävänsä seuraavaksi korttien käyttöön pohjautuviin taistelupeleihin.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa