Segan kulttisarja päätyi muutosten kouriin / Uutiset / pelaaja.fi

Segan kulttisarja päätyi muutosten kouriin

23.05.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Segan kulttisuosioon lännessä noussut Yakuza-sarja käy läpi parhaillaan suurehkoja muutoksia. Tuorein Famitsu-lehden numero paljastaa, että tarina japanilaisista mafiosoista kerrotaan pelisarjan seuraavassa osassa uuden pelimoottorin voimin.

Samalla sarjaa pyritään uudistamaan ilmeisesti muiltakin osin. Pelisarjan tuottaja Toshihiro Nagoshin mukaan sivuosa Yakuza: Dead Souls edusti eräänlaista loppua sarjalle sekä sen kehittäjien aikaansaamalle työlle. Nagoshi olisikin valmis kutsumaan seuraavaa tuotostaan jopa "uudeksi Yakuzaksi".

Andriasangin tulkinnan mukaan pelisarjan pääelementit pysyvät kuitenkin edelleen mukana. Läski tulee tummumaan virtuaalisessa Japanissa jatkossakin, eikä seikkailuelementtejä ja kaupunkien tarjomia aktiviteetteja olla unohdettu. Nagoshi itse asiassa on luvannut, että kaupungit tarjoavat uudessa osassa enemmän puuhasteltavaa kuin koskaan aiemmin.

Myös pelin tarinaa ja hahmoja valaistaan Famitsun uusimmassa numerossa. Lehden mukaan peli jatkaa Yakuza 4:n tapahtumista ja heittää pelaajien ohjattavaksi peräti viisi hahmoa.

Paluun pelattavina hahmoina tekevät niin taksikuskiksi ryhtynyt Kazuma Kiryu, bisnesmies Shun Akiyama sekä vankilaan palannut Taiga Saejima. Heidän lisäkseen ohjaamaan pääsee niin entistä baseball-tähtipelaaja Tatsuo Shinadaa sekä peräti Harukaa, joka ajautuu tarinan tuoksinnassa ongelmiin jahdatessaan unelmiaan.

Peli on Famitsun tietojen mukaan 70 prosenttisesti valmis ja saapumassa japanilaisten PlayStation 3 -konsoleihin joulukuussa. Länsijulkaisusta ei ole tietoa.

Lähde: Andriasang(1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Pelimoottori onkin ollut jo kolmosesta lähtien auttamattomasti vanhentunut, joten tämä on vain erittäin hyvä juttu!

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Vaikuttaa näiden tietojen valossa entistäkin mielenkiintoisemmalta jatkolta. Yakuza 4 vei sydämeni Japaniin ja haluaisin mieluiten käydä vielä morjenstamassa sitä uuden vähintään yhtä hyvän ja pitkän osan myötä. Ja länteen pitää peli saada!
Kiva myös että Akiyamaa taas nähdään kuvioissa. Oma lempparihahmo kevyesti.

ps. Hui mikä uutiskuva, Saejima ennen joukkomurhaansa.

Käyttäjän otaku kuva
otaku

Mahtavaa. Ei malttaisi oottaa Yakuzan tuloa tänne...

Dead souls:sta en tiä pitäskö jättää pelaamatta..[ läpi ainakaa]. Jotenki outoa, et Yakuza -pelin reali maailmaan tungetaan yhtäkkiä zombeja. Musta ne ei sovi sinne ollenkaa...