Segan kulttisarja päätyi muutosten kouriin

Uuden Yakuza-pelin luvataan uudistavan ainakin osin pelisarjaa.

23.5.2012 12:25

Segan kulttisuosioon lännessä noussut Yakuza-sarja käy läpi parhaillaan suurehkoja muutoksia. Tuorein Famitsu-lehden numero paljastaa, että tarina japanilaisista mafiosoista kerrotaan pelisarjan seuraavassa osassa uuden pelimoottorin voimin.

Samalla sarjaa pyritään uudistamaan ilmeisesti muiltakin osin. Pelisarjan tuottaja Toshihiro Nagoshin mukaan sivuosa Yakuza: Dead Souls edusti eräänlaista loppua sarjalle sekä sen kehittäjien aikaansaamalle työlle. Nagoshi olisikin valmis kutsumaan seuraavaa tuotostaan jopa ”uudeksi Yakuzaksi”.

Andriasangin tulkinnan mukaan pelisarjan pääelementit pysyvät kuitenkin edelleen mukana. Läski tulee tummumaan virtuaalisessa Japanissa jatkossakin, eikä seikkailuelementtejä ja kaupunkien tarjomia aktiviteetteja olla unohdettu. Nagoshi itse asiassa on luvannut, että kaupungit tarjoavat uudessa osassa enemmän puuhasteltavaa kuin koskaan aiemmin.

Myös pelin tarinaa ja hahmoja valaistaan Famitsun uusimmassa numerossa. Lehden mukaan peli jatkaa Yakuza 4:n tapahtumista ja heittää pelaajien ohjattavaksi peräti viisi hahmoa.

Paluun pelattavina hahmoina tekevät niin taksikuskiksi ryhtynyt Kazuma Kiryu, bisnesmies Shun Akiyama sekä vankilaan palannut Taiga Saejima. Heidän lisäkseen ohjaamaan pääsee niin entistä baseball-tähtipelaaja Tatsuo Shinadaa sekä peräti Harukaa, joka ajautuu tarinan tuoksinnassa ongelmiin jahdatessaan unelmiaan.

Peli on Famitsun tietojen mukaan 70 prosenttisesti valmis ja saapumassa japanilaisten PlayStation 3 -konsoleihin joulukuussa. Länsijulkaisusta ei ole tietoa.

Lähde: Andriasang(1), (2)

Lisää luettavaa