Seksualisoivaksi katsottu voittoposeeraus saa lähteä Blizzard-räiskintä Overwatchista / Uutiset / pelaaja.fi

Seksualisoivaksi katsottu voittoposeeraus saa lähteä Blizzard-räiskintä Overwatchista

29.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Blizzard Entertainment on päättänyt korvata sen uutuusräiskintä Overwatchista löytyneen kritisoidun voittoposeerauksen.

Alla nähtävillä oleva poseeraus kuuluu pelin naispuoliselle Tracer-hahmolle ja se herätti runsaasti keskustelua pelin omilla foorumeilla pitkin viime viikonloppua. Keskustelun löi käyntiin Fipps-nimimerkin takaa kirjoittava käyttäjä, joka ilmaisi kokevansa, ettei poseeraus sovi hahmon luonteeseen sitten yhtään. Niin pelissä kuin Overwatchin markkinointimateriaalisssa Tracer kun näytetään muuten höpsönä, mukavana ja sisukkaana eliittitaistelijana, kun taas kyseinen poseeraus sen sijaan tuntuu ajavan hahmoa vain "jälleen yhden mitäänsanomattoman naispuolisen seksisymbolin" suuntaan.

Fipps huomauttaa, että poseeraus vastaa enemmän Overwatch-hahmo Widowmakerin persoonaa, johon hänen mielestään sopii osaksi hahmon seksuaalisuudella tapahtuva osittainen röyhistely. Antamalla kyseisen poseerauksen kuitenkin Tracerille, kokee Fipps Blizzardin viestivän pelaajille, että vaikka Overwatchista löytyykin paljon siistejä ja erilaisia hahmoja, on yhtiö myös aina valmis pelkistämään ja seksualisoimaan niitä miten se ikinä mieliikään.

Overwatchin ohjaaja Jeff Kaplan ilmoitti alunperin Blizzardin korvauspäätöksestä maanantaina todeten, kuinka kehitystiimi ei halua saada ketään tuntemaan oloaan epämukavaksi, aliarvostetuksi tai vääristellyksi. Kommentti keräsikin nopeasti kritiikkiä ja huolia esimerkiksi Blizzardin luovasta vapaudesta ja siitä, kuinka yhtiö on näin helposti alistumassa Overwatchin kohtaamiin valituksiin. Tänään tiistaina Kaplan tarkensikin hieman syitä Blizzardin päätöksen taustalla.

– Pelin ohjaajana minulla on viimeinen luova päätäntävalta sen suhteen, mitä lisäämme tai jätämme pois pelistä. Tämä kyseinen päätös oli sekä minulle että taidetiimille helppo. Meillä on olemassa itse asiassa jo vaihtoehtoinen poseeraus, josta pidämme ja jonka koemme sopivan paremmin Tracerin hahmolle. Emme olleet täysin tyytyväisiä alkuperäiseen poseeraukseen ja se oli ollut asia, jonka parissa painimme jatkuvasti. Se, että kyseinen poseeraus on joutunut yhteisömme kyseenalaistamaksi auttoi meitä päätymään nykyiseen päätökseemme -- mutta se ei ollut ainut vaikuttava syy. Teimme päätöksen poseerauksen vaihtamisesta osin siksi, että meillä oli vastaavanlaisia huolia, mutta myös siksi, että halusimme luoda jotain parempaa, Kaplan summasi.

Kaplan huomauttaa, ettei Blizzard ole tällaisia päätöksiä tehdessään koskaan halukas uhraamaan sitä luovaa visiota, joka yhtiöllä on ollut Overwatchin suhteen. Pelin kehittäjät ovat nähneet paljon vaivaa pelin maailman rakentamiseen, miksi kehitystiimi ei halua varsinkaan tässä vaiheessa kehitystä tehdä sille mitään, mikä vahingoittaisi heidän silmissään lopputulosta.

– Ymmärrämme, että kaikki eivät tule olemaan yhtä mieltä päätöksemme kanssa, ja se on täysin ok. Julkiset testit ovat juuri tällaisia tilanteista varten. Tässä ei ollut kyse kuitenkaan miellistelystä tai periksi antamisesta. Meidän näkökulmastamme tämä on oikea päätös ja koemme, että peli on aivan yhtä hauska seuraavallakin kerralla, kun satutte sitä pelaamaan.

Lähde: Battle.net, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No eipähän tarvi onneksi tätäkään peliäkään ostaa. Open betaa voi sitten vedet silmissä pari tuntia pelata ja siirtyä eteenpäin.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

No joo, ehkä turhan herkästi reagoivat joidenkin kommentoijien pahastumiseen. Jos yritetään sekä miellyttää kaikkia että varotaan loukkaamasta (lol) ketään, peleistä tulee kokoelma loputtomia kompromisseja. Mielestäni pelintekijät kuuntelevat nykyään muutenkin ihan liikaa näitä rikkiviisaita nettinillittäjiä. Pitäisivät vain päänsä - vaikkakin, että se yksi äänekäs rakkikoira sitten loukkaantuisi. Tracer muuten on sitten minun mainini kun pelin ilmestyessään hankin. On sen verran Jubilee minun makuuni <3

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

No eipähän tarvi onneksi tätäkään peliäkään ostaa. Open betaa voi sitten vedet silmissä pari tuntia pelata ja siirtyä eteenpäin.

Ymmärrän kyllä periaatteet mutta eikö tuo nyt mene vähän jo yli kun ottaa huomioon mistä on kyse. Täytyy sanoa, että itse ainakin olen sitä mieltä, että mikäli hahmon persoonaan ei sovi joku persepose niin se kannattaa vaihtaa. Pitäisikö sinun mielestäsi myös huonot valinnat (jolta tämä aika selvästi vaikuttaa) jättää kaikkeen mediaan vain sen vuoksi että ei vain mene sensuroinniksi?

Mikäli olet ikinä mitään luonut, niin saatat tietää sen miten tekijä voi rakastua luomukseensa eikä halua päästää mistään luomastaan irti, ei vaikka se olisi roskaa. Itse varsinkin paljon videoita kuvanneena ja editoineena tiedän tämän vähän liiankin hyvin. Ajan päästä saa paremman kuvan tuotoksiinsa ja huomaa helpommin mitä olisi voinut tehdä toisin. Muut ihmiset ovat yleensä ne, joita kannattaa kuunnella. Heillä ei ole tätä isän tai äidin rakkautta luomukseen.

Mitä taas yleensä tulee kaikkien miellyttämiseen ja sen kautta sensuroimiseen, niin se on yleisesti ottaen asia, josta en pidä. Otetaan kuitenkin nämä asiat asia kerrallaan. Tämä uutisen juttu vaikuttaisi aika selvältä tapaukselta.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Mielestäni tässä reagoitiin tuon yhden mielensäpahoittajan mielipiteeseen liian voimakkaasti poistamalla koko voittoposeeraus. Varmasti oli myös monia, jotka pitivät kyseisestä poseerauksesta, sehän nyt ei loppujen lopuksi kovin raju ole.

Jos tuo Jeff Kaplan pidempi selitys olisi tullut heti ensimmäisessä ilmoituksessa poistaa poseeraus, asia olisi helpompi uskoa, mutta nyt se näyttää lähinnä jälkeenpäin selittelyltä.

Käyttäjän LIONHEAD kuva
LIONHEAD

Tuskinpa tuokaan nyt kenenkään maailmaa kaataa, tai vaikuttaa oikeasti ostopäätökseen. Ja jos vaikuttaa niin jos ottaisi sen pään väillä pois perseestä ja löysäisi sitä pantaa hieman että veri pääsisi sinne viimeiseenkin aivolohkoon asti. Kuitenkin jokaisella tekijällä on suurempi valta omaan tuotokseensa kuin pelaavalla kansalla. mitä tulee pelin sisältöön, luojankiitos näinpäin.

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

Mitäpä jos ihmiset vaan vois olla pahoittamatta mieltään mitä vähäpätöisimmistäkin asioista? Vois olla helpompaa elämäkin kun ei tarvitse aina olla nillittämässä varsinkin jos kyseessä on pikselipersus. Huh huh sentään.

Käyttäjän seppoepson kuva
seppoepson

Shviddu! Pistäisivät kunnolla ranttaliksi ja lopulliseen versioon mitä ei enää muuteta niin john travolta saturday night fever poseeraus ja katsotaan kenen pokka kestää! Hurlumhei! :D :P

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Hähähää, sovinistipatriarkaatti hävisi tämän erän.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Korjatkaa jos olen väärässä (en itse pelaa kyseistä peliä enkä varmaan koskaan pelaakaan, ei ole minun lajiani) mutta eikö tuo, ainakin kuvan perusteella, ollut yksi vaihtoehto kolmesta? Jos pelaaja saa itse valita mitä noista kolmesta käyttää niin mikä tässä oli ongelmana? Erikoista ettei "seksikästä" poseerausta voi jättää edes vaihtoehdoksi vaikka roolipelaajillekin (jollaiseksi lasken itseni) on jo mistä valita. Ymmärtäisin jos kaikki kolme olisivat luokkaa tissit tyrkyllä & perse pitkällä mutta herranen aika yksi poseeraus kolmesta on sellainen missä hahmo onkin selin. Vaikken yltiöpäistä seksin väkisin tyrkyttämistä ihannoikaan niin tässä tapauksessa toivoisin että korvaava voittoposeeraus olisi sellainen missä hahmo hyppii tissit hölskyen. Kikatteleva pomppiminen sopisi ainakin perusteluissa esiteltyyn kuvaukseen hahmosta.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

NO VOI HEL...

Nostoja