Selviytymishitti lähestyy uusia alustoja – Rust: Console Edition päivättiin / Uutiset / pelaaja.fi

Selviytymishitti lähestyy uusia alustoja – Rust: Console Edition päivättiin

27.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Rust, Rust: Console Edition. Double Eleven, facepunch studios, fps, Survival, selviytyminen

Konsolipelaajatkin pääsevät piakkoin Steamin selviytymishitti Rustin makuun. Brittipelitalo Double Eleven on vahvistanut, että sen työstämä Rust: Console Edition kiikutetaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 21. toukokuuta.

Konsoliversiota on työstetty Double Elevenin mukaan viimeiset kolmisen vuotta, minkä aikana yhtiö kertoo laittaneensa paljon työtä varsinkin pelin tekniseen sovittamiseen PS4:lle ja Xbox Onelle. Sovituksia ovat vaatineet muun muassa niin pelin keskusmuisti- ja prosessorivaatimukset kuin myös lataustaukojen lyhennys on ollut oma projektinsa. Työ konsoliversioiden parissa ei toki lopu myöskään julkaisun jälkeen, sillä myös niitä on määrä tukea tulevaisuudessa tuoreella sisällöllä, joskin toki omaan tahtiin pc-versioon nähden.

– Saadakseemme pelin mahdutettua konsoleille, eivät pelkät kepeät optimoinnit riittäneet. Kehitystiimin täytyi repiä auki ja kirjoittaa uusiksi isoja alajärjestelmiä Unity-moottorin samalla., kehittäjän tuoreimmassa blogikirjoituksessa kerrotaan.

Pelikuvanäytteitä konsoliversioista saatiin parisen viikkoa sitten

Myyntiin Rust: Console Edition tuodaan sekä digitaalisesti että Koch Median avulla myös fyysisenä julkaisuna. Peruversiolle kertyy hintaa noin 50 euroa. Tulossa on myös kympin kalliimpi Deluxe-versio ja parikymppiä kalliimpi Ultimate Edition, joilla tarjolle saadaan myös pääsy beta-testiin, kolmen päivän ennakkopääsy valmiiseen peliin ja ylimääräisiä pelin sisäisiä esineitä sekä valuuttaa.

Lähde: Double Eleven

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.