Selviytymiskauhupeli Zombi vahvistui PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Selviytymiskauhupeli Zombi vahvistui PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle

30.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Wii U:n julkaisupelien joukkoon lukeutunut selviytymiskauhupeli ZombiU on tekemässä tuloaan seuraavaksi niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin myös pc:llekin. Uusille alustoille tällä kertaa ihan vain nimeä Zombi kantava peli on tarkoitus julkaista pelkästään latausmuodossa ja sen on määrä ilmestyä saataville 18. elokuuta alkaen.

Zombi on kohtalaisen suora käännös Wii U:lla jo tavatusta kauhukokemuksesta. Peli sijoittuu tapahtumiltaan jälleen zombi-invaasiossa kohteeksi ajautuneeseen Lontooseen, jossa yhden aina vain uudelleen ja uudelleen syntyvän messiassankarin sijaan pelaajat saavat ohjaksiinsa kokonaisen selviytyjäjoukon. Pelaamisen yhteydessä tämä muun muassa tarkoittaa, että kuoleman sattuessa menehtyneen hahmon kantamat varusteet jäävät lojumaan aina tämän kuolinpaikalle, kunnes pelaaja käy ne noukkimassa uuden hahmonsa kanssa.

Uusilla alustoilla Zombi on luonnollisesti riisuttu muutamista Wii U -spesifisistä ominaisuuksista. Koska pelaajien käytössä ei ole enää Wii U:n GamePad-ohjaimeen kiinnitettyä näyttöä, tapahtuu esimerkiksi oman repun hallinnointi nyt suoraan televisioruudulta käsin. Pois on myös leikattu pelin erikoinen moninpelitila, jossa yksi pelaajista pystyi GamePad-ohjaimen voimin usuttamaan epäkuolleita muiden pelaajien kimppuun.

Mukaan peliin on nyt sentään lisätty kaksi uutta lähitaisteluasetta sekä astetta monipuolisempi taskulamppu, josta löytyy tällä kertaa uusi pattereita tavanomaista voimakkaammin syövä valaisutila. Myös pelaajien näkökenttää on hieman laajennettu entisestä.

ZombiU:n tulosta uusille konsoleille on huhuiltu jo tovin aikaa. Viimeksi merkkejä pelin tulosta saatiin heinäkuun alussa.

Pelaaja-lehdessä ZombiU arvosteltiin vuoden 2013 tammikuussa ja se nähtiin kahdeksikon arvoisena kokemuksena.

Lähde: UbiBlog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Vaikuttaa hyvältä ja olisin varmaan jo hankkinut mutta en omista Wii Uuta.
Kun pelasin dead islandia ensimmäistä kertaa pelasin varmaan ainakin kymmenen tuntia ennen ensimmäistä kuolemaa koska olin peloissani ja varovainen.
Dying light antoi samoja tunnelmia aluksi mutta taitojen kerryttyä aseet ovat liian hyviä.
Olisiko tämä nyt se peli mikä tuo niitä kauhu tunnelmia zombie maailmassa?

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Se on PC ei pc!!!

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Aloitin eilen Alien: Isolationin. Kaikki lisäsisällötkin ladattuna. On muuten melko jännittävä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus

Uusilla alustoilla Zombi on luonnollisesti riisuttu muutamista Wii U -spesifisistä ominaisuuksista. Koska pelaajien käytössä ei ole enää Wii U:n GamePad-ohjaimeen kiinnitettyä näyttöä, tapahtuu esimerkiksi oman repun hallinnointi nyt suoraan televisioruudulta käsin.

Eli peli on huomattavasti paranneltu versio Wiiuhun verrattuna. Se ei tosin silti pelasta kuivaakin kuivempaa zombie-peliä ja vielä kaiken kukkuraksi pelkkä digijulkaisu, niin ei tarvitse edes harkita uudelleen hommaamista.

Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

Se on PC ei pc!!!

Voi itku. Auttaako jos annan virtuaalisen jaxuhalin?

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tämä on kyllä loistava peli, mutta voi olla aika kuiva ilman Gamepadia, joka oli kantava elementti tässä pelissä...

Käyttäjän Peep kuva
Peep

Tuon moninpelin olisi voinut toteuttaa puhelimen avustuksella. Sinänsä harmi, että se jätetään pois. Moninpeliosuus oli kuitenkin varsin viihdyttävä kokonaisuus.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä gurgi

Eli peli on huomattavasti paranneltu versio Wiiuhun verrattuna. Se ei tosin silti pelasta kuivaakin kuivempaa zombie-peliä ja vielä kaiken kukkuraksi pelkkä digijulkaisu, niin ei tarvitse edes harkita uudelleen hommaamista.

Päinvastoin, huononnettu versio, koska ei GamePadia.. päivänselvä asia. Digi-Digi.. Mitä väliä? Vai onko plösön kovo tullut täyteen?? Buah hah haa.. Zwii Juussa on onneksi rajaton muisti. Mieti v*ttu.. RAJATOON! :D

Käyttäjän Samu kuva
Samu

Olisi ollut hienoa jos nimiksi olisi tullut ZombiOne ja Zombi4... ja ZombiPC?

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Mikanes

Lainaus käyttäjältä gurgiEli peli on huomattavasti paranneltu versio Wiiuhun verrattuna. Se ei tosin silti pelasta kuivaakin kuivempaa zombie-peliä ja vielä kaiken kukkuraksi pelkkä digijulkaisu, niin ei tarvitse edes harkita uudelleen hommaamista.
Päinvastoin, huononnettu versio, koska ei GamePadia.. päivänselvä asia. Digi-Digi.. Mitä väliä? Vai onko plösön kovo tullut täyteen?? Buah hah haa.. Zwii Juussa on onneksi rajaton muisti. Mieti v*ttu.. RAJATOON!

Jaa kivaa että tykkäsit, omasta mielestäni se on silti parempi ilman gametabiä, vaikka huono peli onkin noin ihan muutenkin. Yritän äänestää lompakolla digi-digiä vastaan, se nyt on vaan kivempaa omistaa oikeasti ostamansa pelit. Ja on mulla Xbonessa 4T kovalevy kiinni joten se ei ihan heti täyty, mutta kiitos silti huolenpidostasi.