Selviytymisräiskintä Pandemic Express on nyt ilmainen / Uutiset / pelaaja.fi

Selviytymisräiskintä Pandemic Express on nyt ilmainen

21.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Pandemic Express, tiny build, fps, selviytyminen, verkkopeli, ilmaispeli

Vajaa vuosi sitten early access -vaiheen kautta myyntiin tuotu Pandemic Express on nyt ilmaispeli. Mukaan selviytymisräiskintään voi hypätä Steamin kautta, jossa pelin jo aiemmin ostaneet pelaajat ovat vuorostaan saaneet käyttöönsä joukon ylimääräisiä erikoisesineitä.

Pelin sisällä ilmaisuus näkyy mahdollisuutena ostaa Pandemic Expressissä valuuttana toimivia tähtiä, joita on mahdollista kerryttää kasaan myös pelaamalla. Niiden voimin käyttöönsä voi hankkia eleiden, asujen ja pelatessa hyödynnettävän musiikin kaltaista pikkukivaa, millä ei ole vaikutusta varsinaiseen pelaamiseen.

Mitä ilmeisemmin bisnesmallin muutoksella julkaisija TinyBuild on pyrkinyt tuomaan lisäeloa Pandemic Expressin pelaajakuntaan. Viimeisen parin kuukauden aikana sen yhtäaikaisten pelaajien määrä on lähinnä keikkunut muutamassa kymmenessä pelaajassa. Ilmaismuutoksen myötä määrä onkin kirjoitushetkeen mennessä yltänyt parhaimmillaan noin 400 räiskijään. 

Pandemic Expressissä toisistaan ottavat mittaa pakosalla olevat ihmiset ja näitä jahtaavat zombit. Ihmisten tarkoituksena olisi päästä tukalaa tilannetta pakoon pelialueelta löydettävissä olevalla junalla, mutta se vaatii itsepuolustuskykyä ja näin ollen siis ympäristöstä haalittavien varusteiden käyttöä. Zombien invaasio lähtee vastaavasti liikkeelle yhdestä satunnaisesti valittavasta selviytyjästä, mutta tämän joukot kasvavat pelaajien kaatuessa ja muuttuessa itse eläviksi kuolleiksi.

Lähde: Steam, Steam Charts

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.