Selviytymistaistelu alkaa – Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint paljastui / Uutiset / pelaaja.fi

Selviytymistaistelu alkaa – Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint paljastui

9.05.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint on paljastunut Ubisoftilta. Tulossa on jälleen kerran avoimeen maailmaan sijoittuva yksin ja yhteistyönä pelattava Ghost Recon -sarjan osa, mutta aivan suoraa jatkoa kahden vuoden takaiselle Wildlandsille ei ole ilmeisesti kuitenkaan tarjolla.

Breakpoint sijoittuu Tyynellämerellä sijaitsevalle fiktiiviselle Auroa-saarelle, joka toimii lennokkien valmistukseen erikoistuneen Skell Technology -yhtiön tukikohtana. Kaikki ei ole kuitenkaan kohdallaan Skellissa, miksi Ghost-erikoisjoukot lähetetään paikalle tutkimaan tilannetta. Nämä joutuvatkin heti saarelle saapuessaan entisistä erikoisjoukkojen sotilaista koostuvien Wolves-sotilaiden hyökkäämäksi ja ajautuvat näin ansaan vihollisten keskelle.

Ghostien heikompi tilanne tarkoittaa, että Breakpoint painottaa aiempaa enemmän erilaisia selviytymiselementtejä. Ympäristöihin on mahdollista piiloutua naamioinnin voimin, minkä lisäksi omien ja tovereiden kunnosta huolehtiminen on nostettu isompaan rooliin niin kuin myös ympäristöjen vaikutus näiden liikkeisiin. Edelleen tarjolla on kyllä runsaasti erilaisia ajoneuvoja monipuolisen peliympäristön tutkailuun. Räiskimään julkaisussa päästään neljällä eri hahmoluokalla, joita tuodaan saataville lisää jälkikäteen.

Tarinatilan ohella Breakpoint sisältää julkaisussa valmiiksi myös kilpailullisen puolen, joka mitä ilmeisesti ottaa mallia Wildlandsin Ghost War -puolesta. Peliin on yhtälailla suunniteltu tasaista julkaisun jälkeistä tukea, johon lukeutuu uusien hahmoluokkien ohella niin uutta tarinapuuhasteltavaa kuin jopa Ghost Recon -sarjan ensimmäinen raid-tehtävä.

Kauppoihin Ghost Recon Breakpoint saadaan 4. lokakuuta pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Ohessa pelin julkistustraileri, ensimmäinen satsi pelikuvaa sekä yleistä informaatiohöpötystä.

Lähde: Ghost Recon Breakpoint (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Innoissani olin, mutta nyt taas en enää. Missä ..tussa on se alkuperäinen fiilis sun muu meininki? Wildlandsia ymmärsin siinä, että peliä tehtiin useampi vuosi ja Rainbow Six: Siege oli tullut ulos vasta vähän ennen Wildlandsia. Aloin kuitenkin innoissani odottamaan jatkoa GR:lle - jos olisivat tajunneet - että RS palasi enemmän juurilleen 90-luvun loppuun Siegessä, niin jospa GR:kin tekisi samaa.

Vaan ei! Kolmannenpersoonan pakottamista taas ja ukot kestävät osumaa ihmeellisesti. Vaikka kehitys kehittyy, niin ihmisen kroppa ei kuitenkaan ihan samassa tahdissa ja oikein sijoitettu luoti tappaa tulevaisuudessakin kerrasta. Sitä kuumottavaa kerrasta laaki -menoa kaipaan pirusti, eikä siihen ole tällä hetkellä oikein pelejä.

Ja vaikka nyt eivät moninpelistä vielä paljastaneet muuta kuin sen, että tästä kuullaan lisää elokuussa Gamescomilla, niin toivottavasti se olisi edes jotenkin semmoista, mitä toivoisin. Wildlandsin MP oli kanssa semmoista kukkuuta, ettei sitä pysty näin melkein 20 vuoden sarjan fanittamisen jälkeen edes huumorilla ottaa.

Nyt sylettää. Ei prkl!

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Toivottavasti pystyt pelaamaan tätä täysin yksin wildlandsissa bottien hölmöily välillä rikkoi immersion täysin.

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2

No jaaah... Ainut mikä trailerissa oikeasti herätti kiinnostusta oli Jon Bernthal, koska oli myös Wildlandsin viimeisimmässä pikku lisärissä

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Another generic shooter, Thanks but no Thanks.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Itse odotan innolla. Wildlands oli kavereiden viihdyttävä kokemus, ja kun tähän lisätään vähän vielä ympäristön hyödyntämistä ja mielenkiintoinen kartta, niin kiinostus nousee entisestään. Saa nähdä mitä kaikkea uutta peliin tulee vielä, mitä ei kerrottu eventissä. Ainoa mikä jäi mietityttämään että 4kk välein tulee uutta sisältöä, riipuen sisällöstä että onko kahdessa viikossa vai 2kk tehty kaikki, aika tuntuu aika pitkältä, mutta se nähdään sitten.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Muistan vielä kuinka siistiltä Wildlands näytti trailereissa ja mitä todellisuus oli. Paljon toki on kiinni myös pelaajista että miten edetään mutta päällimmäisenä pelistä jäi mieleen toisto ja tietynlainen geneerisyys. Lääniä riitti mutta homma oli toistoa alusta loppuun.

Tämä ei vielä näiden videoiden perusteella saa peliä ostamaan ja perusmeininki näyttää yhä samalta. Wildlandsin parissa kuitenkin viihtyi nelinpelin kautta, joten jostain alesta tämä varmasti lähtee mukaan. Ellei nyt paljastukin yllättäen oikeasti mielenkiintoisemmaksi tapaukseksi. En jaksa uskoa.

Robotit/dronet sekä plussaa että miinusta. Ne tapaa olla turhan usein tylsiä vastuksia mutta toisaalta tässäkin ne näyttävät muuten todella siisteiltä.

Mieluummin jotain perusmeininkiä eikä high-techiä jos pitää valita. Erityisesti jos hiippailu on mukana. Aina se "mies ja viidakko" on kovempi kuin pimeänäkölasit ja muu sälä.