Uusi Mass Effect ja Dragon Age jakavat Battlefield 4:n voiman

Vanha Frostbite ei puhallakaan eloa BioWaren tuleviin roolipeleihin, vaikka EA moista alkujaan väittikin.

28.3.2013 21:24

Sekä seuraava Mass Effect -peli että Dragon Age III: Inquisition ottavat hyödyn irti ruotsalaisstudio DICEn viimeisimmästä osaamisesta. Battlefield 4:n virallisen paljastuksen myötä BioWarea nykyisin johtava Aaron Flynn on vahvistanut, että uutuusräiskinnän Frostbite 3 -pelimoottori antaa voimaa myös tulevalle roolipelikaksikolle.

Tieto on osittain yllättävä, sillä viime vuonna Electronic Artsin julkistettua Dragon Age III:n, väitettiin pelin hyödyntävän Battlefield 3:sta tuttua Frostbite 2 -moottoria pohjanaan. Luonnollisesti moni uskoi näin ollen myös Mass Effectin kulkevan samalla tiellä, kun BioWare tiedotti, että avaruudessakin Frostbitelle on ollut kysyntää.

BioWare Montrealilla pomottelusta vastaavan Yanick Royn mukaan Frostbite 2:sta puhuminen Dragon Agen yhteydessä on ollut vahinko. Alun alkaen pelin julkistuksen aikoihin pelimoottorista oli tarkoitus puhua huomattavasti epämääräisemmin, millä on varmasti jotain tekemistä sen kanssa, että tuorein pelimoottori julkistettiin virallisesti vasta tällä viikolla. Jossain välissä joku EA:n tiedotuspäässä kuitenkin teki ilmeisesti erheen ja alkoi puhua väärästä teknologiasta.

Lähde: Aaron Flynn (Twitter), Yanick Roy (Twitter)

Lisää luettavaa