Seuraava suuri PS5-järjestelmäpäivitys lähestyy – M.2 SSD -tuki vihdoin tulossa käyttöliittymäviilausten ohella / Uutiset / pelaaja.fi

Seuraava suuri PS5-järjestelmäpäivitys lähestyy – M.2 SSD -tuki vihdoin tulossa käyttöliittymäviilausten ohella

29.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
M.2 SSD, SSD, ps5, PlayStation 5, playstation, firmware, järjestelmäpäivitys

Mahdollisuus laajentaa PlayStation 5:n sisäistä tallennuskapasiteettia M.2 SSD -levyllä on lipumassa hiljalleen pelaajien ulottuville.

Sony on käynnistänyt seuraavan suuren PS5-järjestelmäpäivityksen ennakkotestauksen tällä viikolla osana tuoretta beta-ohjelmaansa, joka on käytössä niin Pohjois-Amerikassa, Japanissa, Briteissä, Ranskassa kuin Saksassa. Päivityksen yhdeksi suurimmista muutoksista on mahdollisuus lisätä PS5:een vihdoin oma ylimääräinen M.2 SSD -levy, jonka asentamista varten PlayStationin sivuilla on julkaistu 12-osainen pikaohje.

Julki on tuotu myös lista vaatimuksista, jotka konsoliin asetettavan lisä-SSD:n on täytettävä. Esimerkiksi SSD:n nopeuden on oltava minimissään 5 500 Mt/s ja leveyden maksimissaan 22 millimetriä. Minimissään levyltä on löydyttävä tilaa 250 gigatavua, kun taas katto tulee vastaan neljässä teratavussa.

Muina lisäyksinä PS5:n uusi järjestelmäpäivitys lisää konsoliin esimerkiksi mahdollisuuden hyödyntää 3D-ääntä televisioiden sisäänrakennettujen kaiuttimien varassa. Luvassa on myös lisää säätömahdollisuuksia konsolin Control Center -valikon muokkaamiseen, paranneltu kaverilista ja helpotettu trophy-saavutusten seuranta Control Centerin sisällä. PS4- ja PS5-pelit on nekin määrä näyttää nyt erillisinä peleinä niin koti- kuin pelikirjastonäkymässä.

Tiedossa ei vielä ole, milloin päivitys on määrä julkaista kaikkien ulottuville virallisesti.

Lähde: The Verge, PlayStation (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Vielä kun sais itse konsolin. Tässä n. 7kk odottelua takana.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Joskohan sais valmiustilan toimimaan ilman, että konsoli tilttaa..

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus kokkobill

Joskohan sais valmiustilan toimimaan ilman, että konsoli tilttaa..

Mulla ei oo ikinä ollut sen kanssa ongelmia. Tilttaako se sulla joka kerta vai miten?

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Lähinnä jos laittaa konsolin valmiustilaan kun peli on päällä siinä toivossa, että voi jatkaa nopeasti peliä seuraavalla kerralla. Tulee vihreä ruutu ja konsoli menee jumiin. Ei auta kuin pitää virtanappia pohjassa, että saa laitteen sammumaan.Seuraavalla boottauksella konsoli käynnistyy kera ilmoituksen, että laite on sammutettu väärin ja että tallennustila saattaa olla vahingoittunut

Lainaus kurrinen123

[quote="kokkobill"]Joskohan sais valmiustilan toimimaan ilman, että konsoli tilttaa..[/quote]
Mulla ei oo ikinä ollut sen kanssa ongelmia. Tilttaako se sulla joka kerta vai miten?

Nostoja