Seuraava Xbox ei pyöritä käytettyjä pelejä?

Xbox 720 -huhuja sataa tänään kaatamalla. Nyt Kotaku kertoo "luotettavaan" lähteeseensä vedoten, että Microsoftin uusin konsoli tulee mahdollisesti sotimaan käytettyjen pelien kauppaa vastaan. Samalla myös Blu-ray-levyjen käytöstä sekä uudesta Kinectista vihjaillaan.

25.1.2012 20:11

Microsoftin seuraavasta konsolista huhuillaan tällä viikolla todella kiivaasti. Ensin useat lähteet vihjaavat alustan tehokkuudesta ja nyt Kotaku hyppää sirkukseen mukaan raportoimalla, että Xbox 360:n seuraaja tulee mahdollisesti sotimaan käytettyjen pelien kauppaa vastaan.

Moisesta ainakin vihjaa sivuston luotettavaksi kuvaama lähde, joka ei kuitenkaan kyennyt vielä kertomaan, miten Microsoft tulisi erottelemaan uudet ja käytetyt pelit toisistaan ja miten alusta ylipäätänsä lopulta edes reagoisi, mikäli sillä pyrkisi käytettyä peliä pelaamaan. Varmaa kuitenkin on, että moni julkaisija olisi kiinnostunut mahdollisuudesta karsia käytettyjen pelien myyntiä.

Samaiseen hengenvetoon Kotaku myös huhuilee Microsoftin siirtyvän seuraavalla alustallaan Blu-ray-levyjen käyttöön. Vaihto antaisi kehittäjien käyttöön huomattavasti enemmän levytilaa nykyiseen DVD-formaattiin verrattuna, mikä erityisesti tehojen kasvaessa saattaisikin olla pian välttämättömyys.

Ohjainpuolella lähteet lupaavat vastaavasti jälleen kerran, että konsoli tulisi markkinoille yhdessä parannellun Kinectin kanssa. Myös pienemmästä perusohjaimesta on ilmennyt puhetta.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa