Shenmue III:n Kickstarter-rahoitus päättyi – loppusumma ennätyksellinen

Shenmue III:n joukkorahoitus on päättynyt Kickstarterissa ennätykselliseen tulokseen. Tukea peliä voi kuitenkin vielä tulevaisuudessakin.

18.7.2015 04:19

E3-pelimessujen yhteydessä kuukausi sitten käynnistetty Shenmue III:n Kickstarter-kampanja on päättynyt. Suositun joukkorahoituspalvelun kautta projekti onnistui keräämään loppujen lopuksi kasaan huimat 6,3 miljoonaa dollaria, mikä tekee Shenmue III:sta eniten Kickstarterin kautta rahaa keränneen videopelin.

Aiemmin ennätystä piti hallussaan Koji Igarashin kesäkuussa rahoitettu Bloodstained: Ritual of the Night. Castlevania: Symphony of the Night -henkinen toimintaroolipeli ansaitsi Kickstarterista yhteensä hieman yli 5,5 miljoonaa dollaria. Kaikkein menestynein pelituote Kickstarterissa on edelleen kuitenkin lähes 8, 8 miljoonaa kerännyt Exploding Kittens -korttipeli.

Alkujaan Shenmue III:n minimitavoite Kickstarterissa oli saada kasaan kaksi miljoonaa dollaria. Kyseisen summan peli sai kasaan yhdeksässä tunnissa.

Shenmue III:n joukkorahoitus ei pääty vielä tosin tähän. Pelin ohjaaja Yu Suzuki on vahvistanut, että peliä voi lähitulevaisuudessa tukea vielä myös Paypal-maksupalvelun kautta.

Aivan yksinään projekti ei ole myöskään vain joukkorahoituksen varassa. Sekä Sonyn että tuotantoyhtiö Shibuya Productionsin vahvistettiin aiemmin kesäkuussa avustavan peliä kehittävää Ys Netiä niin Shenmue III:n tuotannossa kuin markkinoinnissakin. Sony avittaa lopulta myös pelin julkaisussa.

Valmistuessaan Shenmue III:sta on tarkoitus muodostua niin pelisarjan faneja tyydyttävä kuin myös uusiakin pelaajia kosiskeleva seikkailu. Koska peli selätti Kickstarter-minitavoitteensa yli neljällä miljoonalla, luvataan sen saavan nyt valmistuessaan muun muassa joukon ylimääräisiä tehtäviä, kykypuujärjestelmän ja laajennetun taistelujärjestelmän, joita kahdella miljoonalla peliin ei ilmeisesti oltaisi voitu tuoda.

Alunperin Shenmue III:a on lupailtu sekä PlayStation 4:lle että pc:lle vuoden 2017 joulukuuksi. Nähtäväksi kuitenkin nyt jää, onko peli nykyisellä rahoituksella ehtimässä kauppoihin vielä tuolloin.

Lähde: Shenmue III (Kickstarter)

Lisää luettavaa