Shenmue III kaatoi Kickstarterin - kaksi miljoonaa kasaan ennätysajassa / Uutiset / pelaaja.fi

Shenmue III kaatoi Kickstarterin - kaksi miljoonaa kasaan ennätysajassa

16.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7
Shenmue III kaatoi Kickstarterin - kaksi miljoonaa kasaan ennätysajassa

Aamuyöllä Sonyn E3-lehdistötilaisuudessa julkistettu Shenmue III on jo saavuttanut joukkorahoitustavoitteensa.

Segan kulttisarjan juonikaaren vihdoin päättävä Shenmue III keräsi Kickstarterissa vaaditut kaksi miljoonaa dollaria reilusti alle kahdessatoista tunnissa, eikä villisti vipeltävä laskuri näytä vielä hyytymisen merkkejä. Jatkoa yli kymmenen vuotta odottaneet fanit eivät ole pihistelleet tukiprojektissa: yli 10 tuhatta dollaria lahjoittaville tarkoitetut erikoispalkinnot vietiin käsistä minuuteissa, ja rahakkaimmat tukijat saavat nyt odotella illalliskutsua pelin luoja Yu Suzukin luokse.

Shenmue III:a kehittävällä Ys.Netillä on jo suunnitelmia mahdollisten lisälanttien varalle: sarjan kaksi ensimmäistä peliä summaavan lyhytelokuvan, minipelien ja kykypuujärjestelmän ohella Kickstarter-varoilla pyritään rahoittamaan myös pelin lokalisaatio eri kielille. 

Projektin hurja suosio oli liikaa jopa Kickstarterille itselleen, ja sivusto kärsi hetkellisesti pahoista suoritusongelmista Sonyn lehdistötilaisuuden aikana. Kickstarterin ylläpito myönsi Twitterissä, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa rynnäkköä sivuilleen. 

Shenmue III:n joukkorahoitusprojekti jatkuu vielä kuukauden päivät, ja pelin voi lunastaa itselleen halvimmillaan digitaalisena 29 dollarin hintaan. Teoksen on tällä hetkellä määrä ilmestyä pc:lle ja PlayStation 4:lle loppuvuodesta 2017, mutta julkaisuikkuna ja -alustat voivat vielä muuttua matkan varrella.

Lähde: Kickstarter, Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Koji Igarashin Bloodstained: Ritual of the Night(isoimman potin Kickstarterissa kerännyt peli tällä hetkellä) taisi juuri saada aika kovan haastajan, mikäli rahan tulo Shenmue 3 jatkuu yhtä hujakalla vauhdilla.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Vaikken oo sarjaa pelannut oon tavattoman tyytyväinen teidän puolesta, jotka viimein saitte haluamanne!

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Not bad...kyllähä tollasella E3 promoamisella tullaan rikkomaan isoja summia.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Sarjaan en ole koskenut, mutta olen tosi iloinen tästä! Toivottavasti tämä ei veny ikuisuusprojektiksi.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mahtavaa…Vieläkin vaikea uskoa, että tämä on totta. Vähän sama fiilis aikoinaan, kun Dreamcastin valmistus lopetettiin ja Shenmue 2 ensiksi peruttiin, mutta törmäsin siihen lopulta ihan sattumalta pelikaupan hyllyssä.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Toivottavasti saavat kasaan mahdollisimman ison summan rahaa, jotta saavat toteutettua pelin ilman isompia leikkauksia eri osa-alueista. Itse en ole valmis keskeneräiseen tuotokseen laittamaan rahaa, kun luottoa näihin projekteihin ei ole tarpeeksi. Olisi ollut yleisesti kaikkien pelaajien kannalta parasta, jos oltaisiin jonkun tietyn summan jälkeen voitu lisätä myös Xbox One tuohon julkaistavaksi alustaksi. Kuitenkin molemmat uuden sukupolven konsolit käyttävät samaa arkkitehtuuria, prosessoria jne. Ymmärrän jos tämä olisi Sonyn yksinoikeus, mutta kyseessä on Kickstarter kampanja. Varmaan löytyisi myös enemmän hankkeen tukijoita, jos yksi isompi alusta lisättäisiin mukaan listaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eli sen sijaan että luottaisivat pelin tuottavan, announceavat sen E3 messuilla kickstarterina. Että tekisivät ja rahoittaisivat pelin joka todennäköisesti toisi kuitenkin voittoa, periaatteessa siis laittavat ihmiset nyt ennakkotilaamaan pelin.

Nostoja