Aamuyöllä Sonyn E3-lehdistötilaisuudessa julkistettu Shenmue III on jo saavuttanut joukkorahoitustavoitteensa.

Segan kulttisarjan juonikaaren vihdoin päättävä Shenmue III keräsi Kickstarterissa vaaditut kaksi miljoonaa dollaria reilusti alle kahdessatoista tunnissa, eikä villisti vipeltävä laskuri näytä vielä hyytymisen merkkejä. Jatkoa yli kymmenen vuotta odottaneet fanit eivät ole pihistelleet tukiprojektissa: yli 10 tuhatta dollaria lahjoittaville tarkoitetut erikoispalkinnot vietiin käsistä minuuteissa, ja rahakkaimmat tukijat saavat nyt odotella illalliskutsua pelin luoja Yu Suzukin luokse.

Shenmue III:a kehittävällä Ys.Netillä on jo suunnitelmia mahdollisten lisälanttien varalle: sarjan kaksi ensimmäistä peliä summaavan lyhytelokuvan, minipelien ja kykypuujärjestelmän ohella Kickstarter-varoilla pyritään rahoittamaan myös pelin lokalisaatio eri kielille. 

Projektin hurja suosio oli liikaa jopa Kickstarterille itselleen, ja sivusto kärsi hetkellisesti pahoista suoritusongelmista Sonyn lehdistötilaisuuden aikana. Kickstarterin ylläpito myönsi Twitterissä, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa rynnäkköä sivuilleen. 

Shenmue III:n joukkorahoitusprojekti jatkuu vielä kuukauden päivät, ja pelin voi lunastaa itselleen halvimmillaan digitaalisena 29 dollarin hintaan. Teoksen on tällä hetkellä määrä ilmestyä pc:lle ja PlayStation 4:lle loppuvuodesta 2017, mutta julkaisuikkuna ja -alustat voivat vielä muuttua matkan varrella.

Lähde: Kickstarter, Twitter

Lisää luettavaa