Shenmue-luoja: pelisarjan lisenssi hankittavissa

Shenmue 3 on yksi odotetuimpia pelejä vielä tänäkin päivänä. Pelisarjan luoja on nyt tuonut pikaisesti esiin mahdollisuuden Shenmue-lisenssin hankinnasta, mikä voisikin mahdollistaa viimein kunnollisen jatko-osan kehittämisen.

5.1.2012 02:18

Shenmue-sarjan isä Yu Suzuki on jälleen tuonut esiin ajatuksiaan rakastetun pelisarjansa tulevaisuudesta. Shenmuemaster.fr-fanisivustolle antamassaan pikaisessa haastattelussa kehittäjälegenda nosti tällä kertaa esiin mahdollisuuden Shenmue-oikeuksien hankkimisesta nykyiselle studiolleen, mikä toisikin tiettyjä vapauksia mahdollisen Shenmue 3:n kehittämiseen. Asiaa sivuttiin kuitenkin vasta hyvinkin pikaisesti.

Tällä hetkellä Shenmuen omistaa Sega.

Samaisessa haastattelussa Suzuki antoi myös hieman osviittaa siitä, mitä kenties vielä joskus mahdollinen Shenmue 3 tulisikaan juoneltaan tarjoamaan. Erityisesti herra korostaakin päähenkilö Ryon kostonhalun kutistuvan jatkuvasti tarinan myötä, mutta samalla myös uutta avainhahmoa sopinee odottaa jatkossa.

Kuten kuitenkin jo aiemmin, ei mikään Shenmue-peleihin liittyvä ole vielä aikoihin täysin varmaa. Sarjan tulevaisuus on edelleen enemmän kuin auki, mistä karua totuuttaan kertoo juuri Japanissa sulkeutunut sosiaalista mediaa hyödyntänyt Shenmue City -peli. Toivo onkin tällä hetkellä ainut asia, jota faneille voidaan antaa.

Alkuperäinen Shenmue julkaistiin Euroopassa vuonna 2000. Peli otti aikoinaan mielenkiintoisen otteen seikkailemiseen ja oli budjetiltaan suorastaan jättimäinen tekele. Shenmue II ilmestyi vuotta myöhemmin ja jätti tarinan tilanteeseen, joka on saanut monet odottamaan Shenmue 3:a enemmän kuin mitään muuta asiaa elämässä.

Ohessa mainittu Yu Suzukin haastattelu.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa