Shovel Knight, Bastion, Gang Beasts ja paljon muuta pientä matkalla PlayStationeille / Uutiset / pelaaja.fi

Shovel Knight, Bastion, Gang Beasts ja paljon muuta pientä matkalla PlayStationeille

7.12.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Sony on julkistanut osana PlayStation Experience -tapahtumaa jälleen joukon pienempiä kolmannen osapuolen pelejä, jotka tekevät matkaa yhtiön pelikonsoleille.

Julkistusten tunnetumpaa päätä edustaa PlayStation 4:lle, 3:lle ja Vitalle nyt varmistunut joukkorahoitushitti Shovel Knight, joka on jo pc:llä ja Nintendon alustoilla ehtinyt yltämään yhteensä 300 000 kappaleen myynteihin. Myös yhteensä reilut miljoona kappaletta Xbox 360:llä, pc:llä ja mobiililaitteilla jo myynyt Bastion tekee sekin vihdoin tuloaan Pleikkareille PS4- ja Vita-version voimin.

Astetta erikoisempi lisäys PlayStation 4:n indievalikoimaan vaikuttaisi olevan vuorostaan Funomena-studion uutuuspeli Wattam. Katamari Damacyn luoneen Keita Takahashin ja Journey-konkari Robin Hunicken johdolla työstetty peli on edelleen aikamoinen mysteeri, mutta siitä julkistettu debyyttitraileri antaa sentään jo jonkinlaista vihiä siitä, mitä elävillä leluilla kyllästetty leikkisä projekti voikaan vielä lopulta tarjota.

Muita viikonloppuna paljastettuja PlayStation-matkalaisia olivat niin Capybara Gamesin 2D-räiskintäpeli Super Time Force Ultra (PS4, Vita) Drinkbox Gamesin toimintaroolipeli Severed (Vita), selviytymisseikkailu The Forest (PS4), painipeli Gang Beasts (PS4), brutaali räiskintäpeli Killing Floor 2 (PS4), pyssyillä kyllästetty luolastoseikkailu Enter the Gungeon (PS4), satunnaisiin kenttiin luottava Skytorn (PS4), moninpelattavaa örkkimättöä tarjoava Orcs Must Die! Unchained (PS4) ja vanhan koulukunnan roolipeluuta lupaava Darkest Dungeon (PS4).

Sumpussa listatuista peleistä lähes kukin on jo saatavilla tai matkalla ainakin pc:lle. Ohessa trailereita kustakin tuotoksesta.

Vahvistus PlayStation Experiencessa saatiin myös sille, että sekä Geometry Wars 3, TowerFall Ascension että Resident Evil Revelations 2 tekevät vielä tuloaan Vitalle. Molemmat tuotokset saadaan käsikonsolille ensi vuonna.

Super Time Force Ultra

Severed

The Forest

Gang Beasts

Killing Floor 2

Enter the Gungeon

Skytorn

Orcs Must Die! Unchained

Darkest Dungeon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Jopas jotain. Ei voi ainakaan valittaa, ettei ensi vuodelle olisi mitään pelattavaa pleikkarille.
Darkest Dungeon näytti todella jännältä ja Bastion on Must Buy!

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Metsä kiinnostaa aina.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Wili

Jopas jotain. Ei voi ainakaan valittaa, ettei ensi vuodelle olisi mitään pelattavaa pleikkarille.

Jep määrä korvaa laadun. Eipä noista muut kiinnosta kuin Killing Floor 2 tosin sekin varmaan käy aika tylsäksi ilman PC:n tarjoamia modeja, joita ilman ei ainakaan ensimmäistä osaa ole tullut paljon pelattua.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Tilaisuus oli yllätyksetön. Jo julkistettuja pelejä tai vanhempia pelejä oli enimmäkseen. Pari uutta peliä joo, mutta ei mitään erikoista. FF7 ps4:jälle sai minut innostumaan, mutta innostus hiipui samantien, kun he ilmoittivat sen olevan vain pc-version porttaus. Melko laimea veto Square Enixiltä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Forest onkin sitten Pakko ostos
.

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Ja jälleen lisää pikseliripulia tehokkaalle konsolille... Ja ei, pelkkä grafiikka ei tee peliä mutta jotain rajaa nyt sentään.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Mielenkiintoista, että PS4:n vaikutuspiirissä Vitallekin on alkanu tuleen enemmän pelejä. Shovel Knight ja Bastion ovat todella mielenkiintoisia The Forestista puhumattakaan. Ehdin jo olla hieman tympeissänikin, kun eivät ilmestyessään tulleet Pleikkarille. Myös Gang Beasts vaikuttaa potentiaaliselta. Onpas mukavaa !!

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Atomi

Ja jälleen lisää pikseliripulia tehokkaalle konsolille... Ja ei, pelkkä grafiikka ei tee peliä mutta jotain rajaa nyt sentään.

Ja nämähän pelit ottavat sinulta jotain pois, koska...?

Kannattaa edelleen muistaa, ettei niitä mittavia "AAA-pelejä" taiota tyhjästä - varsinkaan näin sukupolven vaihduttua. Viimeiset viikot ovat sen myös vielä osoittaneet mitä mielenkiintoisimmalla tavalla.

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi
Lainaus käyttäjältä Riepu

Ja nämähän pelit ottavat sinulta jotain pois, koska...?

Ei, vaan näitäkin pelejä olisi paljon miellyttävämpi pelata nykyajan grafiikalla. En nyt tarkoita minään huikeita ja realistisia 3D-maailmoja, vaan pikselit helvettiin ja mallia muista indiekikkareista, kuten Guacamelee, Stick it to the Man! yms. joissa ei ole pikseligrafiikkaa. Sattuu silmiin katsella tuollaista Full HD -televisiosta. Toista se oli silloin yli 20 vuotta sitten.

Käyttäjän TheViltsuZ kuva
TheViltsuZ

On olemassa 4:n tyyppisiä indiepelejä.

V*tun paska (90%) OK (6%) Hyvä (3,5%) ja Mahtavat "quality" pelit (0,5%)