Shovel Knightin pelivalloitus jatkuu! Tulossa nyt erikoislaatuinen pulmaluolastoseikkailu / Uutiset / pelaaja.fi

Shovel Knightin pelivalloitus jatkuu! Tulossa nyt erikoislaatuinen pulmaluolastoseikkailu

27.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Shovel Knight, Shovel Knight Pocket Dungeon, Yact Club Games

Jälleen yksi uusi Shovel Knight -peli on tuotu julkisuuteen. Yhdessä jo aiemmin viime vuoden kanssa paljastuneen Shovel Knight Dig -tasoloikinnan ohella tuloaan tekee aina vain erikoisempi pelitapaus Shovel Knight Pocket Dungeon.

Uutta peliä kehittävät yhteistyönä Yacht Club Games ja Puzzle Knight -nimisen pikkuteoksen aiemmin luonut Vine. Puzzle Knightsin tavoin peli on yhdistelmä pulmailua ja roguelike-luolastoseikkailua, jossa lapioritari ja kumppanit seikkailevat pienillä rajatuilla pelialueilla vihollisia listien sekä erilaisia ruudun ylälaidasta putoilevia asioita ja esineitä järjestellen.

Seikkailemaan päästään muun muassa omassa tarinatilassa ja kilpailullisessa kahden pelaajan Versus-moodissa. Tuloaan se tekee tällä hetkellä ainakin Switchille, mutta minkäänlaista julkaisuajankohtaa sille ei ole toistaiseksi vielä vahvistettu.

Lähde: Yacht Club Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Onko Shovel Knight:ista tulemassa seuraava Angry Birds? Mitä seuraavaksi, Shovel Knight Kart, Shovel Knight Run, Shovel Knight Fling, Shovel Knight Tactics, Shovel Knight Card Duel, Shovel Knight Battle Arena, Shovel Knight Battle Royale tai Shovel Knight the Visual Novel? Miten olisi Super Shovel Knight tai Shovel Knight 64?

Ottakaa iisisti Yacth Club, tämä näyttää ihan OK:lta mutta Cyber Shadow on cool as fuck, lisää uusia IP:itä tämän rinnalle ettette kaadu niinkuin Rovio.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nimenomaanhan heillä oli ideana laajentaa Shovel Knight useisiin peleihin, joten tuollainen tarjonta ajan mittaan ei sen kautta olisi mahdoton.

Tosin en usko että ihan noin geneeristä tavaraa alkaisivat tunkemaan. Se mitä ovat nyt laittaneet ulos on ollut aina jollain tavalla omaperäistä ja jo pelkästään Shovel Knightin lisäreistä voi huomata että nekään eivät tyydy täysin pelkästään olemaan lisäreitä. Paras esimerkki ehkäpä King of Cards, joka lisäsi peliin korttipelimekaniikat. Olin että "what" mutta hommahan toimi.

Shovel Knight Dig taas vaikuttaisi, kuten alkuperäinen Shovel Knight, selvät vaikutteet muualta ottanut mutta silti omaperäisen otteen/mausteen mukaan lisännyt, joten ainakin minulta ei löydy mitään pelkoa tuollaisesta kauhuskenaariosta mitä Burtal1ty kärjisteli.

Angry Birdsien kanssa tehtiin enemmänkin virheenä se, että tehtiin ensin liian monta samaa peliä ennen kuin tuli vaikkapa Bad Piggies ja muut oikeasti erilaiset pelit samasta universumista. En jaksa edes tarkistaa montako ritsapeliä Angry Birdseistä on ja hommahan on vähintään yhtä "paha" kuin Lego-peleissä: about sama peli eri kuoseilla.

Ei saman hahmon/universumin käyttö mikään automaattinen ongelma ole, kysy vaikka Mariolta.

SteamWorld on myös yksi, jossa hyödynnetään samaa kuvastoa mutta tehdään erilaisia pelejä. Olkoonkin että Dig ja sen jatko-osa nyt ovat sama peli vaikkakin niissäkin on merkittävä ero kenttien osalta kun toinen on proseduaalinen ja toinen ei.