Sierra on palannut – ja niin tekevät myös King's Quest ja Geometry Wars / Uutiset / pelaaja.fi

Sierra on palannut – ja niin tekevät myös King's Quest ja Geometry Wars

12.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Legendaarisen Sierra-pelitalon nimi on herätetty virallisesti henkiin Activisionin toimesta. Pelijätti on vahvistanut, että uusi Sierra tulee tekemään yhteistyötä indiekehittäjien kanssa tavoitteenaan puskea maailmaan laadukkaita latauspelejä.

Uuden Sierran ensimmäiset kaksi peliä on jo julkistettu. Parhaillaan se tekee yhteistyötä Lucid Gamesin kanssa luodakseen kokonaan uuden Geometry Wars -pelin, kun taas kokonaan uusi King's Quest on tekeillä The Odd Gentlemenin käsissä.

Uusi Geometry Wars on kantamassa lisänimeä Dimensions ja se on muovaamassa arcade-henkisen sarjan 3D-kokemukseksi vielä kuluvaa vuotta varten "useille" alustoille. Huomioida tosin sopinee, että vaikka Lucid Games muodostuikin aikoinaan Geometry Warsista tunnetun Bizarre Creations -studion pohjalta, ei pelisarjan luoja Stephen Cakebread ole mukana projektissa.

Uusi King's Quest on vuorostaan tarkoitus saada ulos ensi vuonna ja se on saanut Sierran perustaneen Ken Williamsin siunauksen. Peliä kehittänyt The Odd Gentlemen tunnetaan muun muassa peleistä kuten The Misadventures of PB Winterbottom ja Wayward Manor, joista jälkimmäistä palkittu kirjailija Neil Gaiman oli myös työstämässä.

Lähde: GamesindustryStephen Cakebread (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Yksinpelaaja kuva
Yksinpelaaja

Tämähän on lähtökohtaisesti varsin nerokas konsepti eli jos siis valikoiduille indie-kehittäjille annetaan vanhoja Sierra lisenssejä käyttöön. Ainakin tässä vaiheessa yllättävänkin lupaavan kuuloinen yhteistyökonsepti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muuten hyvä ja hieno juttu, mutta tuo "latauspelejä" pitää mielenkiinnon kurissa ja matalalla. Pitää aika eeppistä settiä tulla, että pelkkä digitaalinen saa rahat vaihtamaan omistajaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Snaketus
Jos luet uutisen uudelleen ajatuksen kanssa, saatat huomata, että uuden Sierran on määrä työskennellä indiestudioiden kanssa. Koska muistat viimeksi ostaneesi indie-pelin kivijalkamyymälästä levymuodossa?

Nostoja