Sijoittajat harkitsevat CD Projekt Redin haastamista oikeuteen harhaanjohtavan Cyberpunk 2077 -tiedon vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Sijoittajat harkitsevat CD Projekt Redin haastamista oikeuteen harhaanjohtavan Cyberpunk 2077 -tiedon vuoksi

21.12.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14
Cyberpunk 2077, CD Projekt RED, oikeusjuttu

Sijoittajat harkitsevat CD Projekt Redin haastamista oikeuteen Cyberpunk 2077:n tiimoilta.

New York Timesin mukaan puolalainen lakitoimisto suunnittelee CD Projektin viemistä oikeuteen harhaanjohtavan tiedon esittämisestä taloudellisen hyödyn saamiseksi. Viime viikon lopulla julkaistun ilmoituksen mukaan Varsovassa toimiva asianajaja tutkii tapausta ja kerää tietoa joukkokanteen varalle. Myös New Yorkissa toimiva lakitoimisto kertoi perjantaina tutkivansa väitteitä harhaanjohtavan tiedon välittämisestä osakkeenomistajille ja sijoittajille. Lakitoimisto pyytääkin tappioita kärsineitä CD Projektin sijoittajia olemaan yhteydessä oikeuksiensa selvittämiseksi.

Toissa viikolla julkaistu Cyberpunk 2077 on kärsinyt merkittävistä ongelmista etenkin vanhalla konsolisukupolvella, minkä vuoksi sekä Sony ja Microsoft tarjoavat pelin ostaneille poikkeuksellisesti mahdollisuuden palauttaa pelin hyvitystä vastaan. Peli vedettiin ongelmien seurauksena myös myynnistä PlayStation Storesta. CD Projekt Redin johto on pahoitellut julkisesti, ettei se esimerkiksi esitellyt Cyberpunk 2077:ää PS4:llä ja Xbox Onella ennen pelin julkaisua, jotta kuluttajat voisivat tehdä valistuneen ostopäätöksen pelistä.

Lähde: New York Times, VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Itseasiassa ei yllätä, sillä sellaisen sotkun ovat saaneet aikaiseksi. Saa nähdä miten homma vielä paisuu tästä.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

itse olen kyllö pwliin täysin tyytyväinen, pelaan original ps4 konsolilla, ei isompia ongelmia, kerran per päivä about kaatuu, mutta sekäön ei hirveästi ole ärsyttänyt, kyllä 90 luvulla peli"uran" aloittaneena olen tottunut bugeihin yms mitään niin radikaalia bugia ei ole vielä tullut vastaan. mielestäni huikea peli, erittäin hyvå tarina,pkussana vielä loistavat sivutehtåvät. ränkkään parhaimmiksi pelikokemuksiksi

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Eiköhän tämä ollut vain ajan kysymys.

Nyt kun on peliä hieman pidemmälle pelannut, niin pelin viimeistelemättömyys ei valitettavasti rajoitu pelkästään tekniseen puoleen. Etenkin monet sivutehtävistä tuntuvat hiomattomilta ja keskeneräisiltä sisällöltään – glitchien ja bugien lisäksi – ja esimerkiksi se millä tavalla poliisit on toteutettu pelissä on ihan naurettavaa. Ei varmasti yksikään kehittäjä olisi julkaissut peliä tällaisessä kunnossa, jos heille olisi annettu aikaa tehdä se rauhassa loppuun.

Eilen esimerkiksi jäi tehtävä jumiin, kun on onnistuin juoksemaan lasiovista rakennukseen sisään ennen kuin ne olivat ladanneet. Tuo tehtävä oli skriptattu niin, että ovet aukeavat sen jälkeen kun alhaalla soittaa summeria ja käy asunnon omistajan kanssa videokeskustelun. Aikani siinä pähkäiltyäni päätin kokeilla josko poliisit osaisivat aukaista lukossa olevan oven, joten otin tech-kiväärin esille ja ammuin jotain satunnaista ohikulkijaa seinän läpi. Parin sekunnin kuluttua selän taakse spawnaa NCPD, FBI, MAX-TAC, SWAT, Karhuryhmä, CIA, lakkautettu liikennepoliisi, GSG9, Robocop, kasakat ja Muumilaakson poliisimestari. Olisin odottanut tekoälyn kävelevän oven läpi tai jäävän jumiin lukittuun oveen kuten minäkin, mutta näköjään he pystyvät materialisoitumaan tyhjästä minne vain haluavat ja olemattomalla viiveellä.

Peli yksinkertaisesti vain spawnaa joukon lainvalvojia pelaajan ympärille ja se siitä. Ei nyt äkkiseltään tule mieleen peliä, jossa olisi yhtä onneton poliisi-systeemi ja olen kuitenkin pelannut videopelejä ~20 vuoden ajan. Saipahan hyvät naurut ainakin... :D

Aika vaikea ymmärtää miten johto on halunnut pistää tämän pihalle tänä vuonna, kun selvästi peli olisi vaatinut vielä ainakin vuoden verran lisäaikaa – reilut puoli vuotta sisällön kehittämiseen ja viimeistelyyn ja loput pelin toimintakuntoon saattamiseen.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Ihan oikeutetusti. Tykkäsipä pelistä sitten miten paljon tahansa ja pelittipä se sitten miten hyvin, huonosti tai hyvin huonosti tahansa, fakta on että CDPR pimitti konsoliversioiden merkittävät ongelmat tarjoamalla vain PC-versioita ennakkoarvosteltavaksi. Ja niidenkin suhteen porukka ei saanut käyttää omaa videomateriaaliaan pelistä, vaan pelkkää CDPR:n valmiiksi nauhoitettua shaibaa. Ihan tietoista pimittämistä siis.

Niin makaat kuin petaat. Ja CDPR sai tuntea tämän nahoissaan mitä pahimmassa tilanteessa. Kato kummaa, kun sijoittajat ei tykkää, mikäli iso joukko kuluttajista rupeaa vaatimaan rahojaan takaisin kesken joulusesongin, koko vuoden parhaimman ja tuottoisimman myyntikauden.

Kun näkee miten suuri määrä porukkaa on oikeasti tyytymätön tämän pelin suoritukseen, niin sitä on aika mahdotonta mitätöidä pelkkänä "äänekkään vähemmistön kitinänä". Toivottavasti CDPR ottaakin tästä opikseen eikä vastaisuudessa lähde haukkaamaan näin suurta palaa kerralla, liian nopsaan.

Itse en ollut tästä pelistä alkujaankaan kiinnostunut. Mutta nyt saan siitä mitä hersyvintä viihdettä youtuben glitch-videoista, ihan ilmaiseksi. Taivaalta spontaanisti satoja metrejä putoavia autoja, roskiksen kanssa balettia tanssivia poliiseja, hetken puolialasti moottoripyörää t-posessa ajavia pelaajia... ja ties mitä muuta. Tämä peli on suorastaan tahattoman komiikan kultakaivos 🤣!

Käyttäjän Sampura kuva
Sampura

Minusta huvittavaa tässä on se että esim Mass Effect: Andromeda sehän oli tehty päin persettä koko peli. pelihahmot olvat graaffisesti täysin kesken ja kaikkee muuta pelissä oli vikaa silti TÄSTÄ ei tullut tällästä haloota tai että halutaan rahat takasin. ilmeisesti joissakin se on vitun sama ihmisille että onko peli paska. otetaan myös huomiota että ubisoft on tehnyt myöskin huonoja pelejä mutta eivät ole joutuneet tälläsen myrskyn silmään.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki
Lainaus Sampura

Minusta huvittavaa tässä on se että esim Mass Effect: Andromeda sehän oli tehty päin persettä koko peli. pelihahmot olvat graaffisesti täysin kesken ja kaikkee muuta pelissä oli vikaa silti TÄSTÄ ei tullut tällästä haloota tai että halutaan rahat takasin. ilmeisesti joissakin se on vitun sama ihmisille että onko peli paska. otetaan myös huomiota että ubisoft on tehnyt myöskin huonoja pelejä mutta eivät ole joutuneet tälläsen myrskyn silmään.

No kyllä noista muistakin tuli hirveä haloo, mutta se ero cp2077 on että sentäs ne oli pelattavia pelejä ja eivätkä muutenkaan kusettaneet ihmisiä.
Mass effect andromera on mestariteos verrattuna Cp2077;ään. Myöskään bioware ei missään vaiheessa kusettanut asiakkaitaan, vaan jopa trailereissa näkyi bugeja kuten esimerkiksi ase väärinpäin ja yhdellä hahmolla taisi pää pyöriä ympäri, joista sitten ihmiset teki hirveän haloon.

Cd projekt redi sen sijaan on non stop valehdellut viimeiset 7-8 vuotta mitä ovat tätä tehneet. Ekaksi hehkuttivat kuinka tässä tulee olemaan multiplayer ja tulee sit ilmasena päivityksenä, sit seuraavaksi väittävätkin että se onkin aina ollut erillinen projekti. Varmaan tajusivat että millanen bugikasa tästä on tulossa ja yrittivät sitten damage controllia. Kattomalla cp2077 tiedostoja pc;lläkin näkee että siellä on jäänteitä multiplayer komponenteista.

Myöskin hehkuttivat vähän aikaa sitten, että kuinka tämä peli on yhtä hiottu kuin red dead redemption 2.

Sitten kun pari kuukautta sitten huhuja että cp2077 myöhästyisisi uudestaan koska vanhoilla konsoleilla ei riitä prosessori tehot, niin cd projekti sanoi, että vanhoissa konsoleissa on vielä paljon ja riittävästi prosessori tehoa. Kuinka ollakkaan, nyt tämä peli hädin tuskin edes toimii vanhoilla konsoleilla.

Ja tuossa vain muutamat valehtelut kehittäjien toimesta.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Cyberpunk (GeForceNow) alkoi suht ongelmattomasti ja ensimmäisen 10 tunnin aikana suurinpiirtein ainoat ongelmat olivat tasoa ilmassa leijuvat syömäpuikot. Sen jälkeen ongelmat alkoivat kasvaa ja ensimmäistä kertaa sivutehtäväkin piti reloadata kun seuraava tehtäväetappi oli mennä ajamaan autolla joka oli palavana katollaan.

Nyt bugeja alkaa olla jo enemmän vaikka versio on 1.05. Kuristamisen sijaan V meni vihollisen "sisään" ja pystyin ainoastaan enää liikkumaan, reload. Autovarkaus meni pieleen kun peli ei hyväksynyt tehtävää suoritetuksi vaikka vein auton talliin ja autoon ei enää päässyt, reload. Useammassakin tehtävässä jossa pitää pelastettu hahmo kuljettaa johonkin määränpäähän jumittaa auto tehtävän päätteeksi, reloadia ei tarvita, täytyy vaan juosta kauemmaksi ja kutsua kaara uudelleen. Viholliset sekä autot uppoavat osittain maan sisään, stealth ei aina onnistu koska viholliset astelevat joskus läpi seinien tai jumittuvat niiden sisään jolloin sinä et voi niitä tappaa, mutta toisinpäin homma toimii.

Kirsikkana kakun päälle peli pilaa saven jos esineitä hamstraa liikaa, exploitilla peli saa ilmeisesti jumiin paljon nopeammin. CDProjekt vastaus tähän oli suurinpiirtein "working as intended, pelaatte väärin, saatetaan lisätä tallennusten 8mb rajaa ehkä sitten joskus". Ehkä ei pitäisi tehdä looter shooter-tyylin peliä jossa tehtäviä on ripoteltu pitkin karttaa jos itse peli ei kestä niiden tekemistä. Itsellä tämä saattaa olla edessä, sillä olen pelannut täsmälleen samalla tavalla kun pelaaja joka on saanut normipelillä savet sekaisin pelaamalla 90 tuntia sivutehtäviä päätarinaan juuri koskematta.

Peli ei sinällään ole ollut itselleni niin raivostuttava kuin kaikki mitä CDPR on puuhaillut sen ympärillä. Peli on bugeissa vieläkin kaukana New Vegasin takana, tosin New Vegas on pelinä tällä hetkellä edellä jos bugit jätetään huomiotta, samoin Andromeda, mutta tämä johtunee vain omasta pelimaustani.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Joulupukki

Ekaksi hehkuttivat kuinka tässä tulee olemaan multiplayer ja tulee sit ilmasena päivityksenä, sit seuraavaksi väittävätkin että se onkin aina ollut erillinen projekti. Varmaan tajusivat että millanen bugikasa tästä on tulossa ja yrittivät sitten damage controllia. Kattomalla cp2077 tiedostoja pc;lläkin näkee että siellä on jäänteitä multiplayer komponenteista.

Minun muistikuvieni mukaan se moninpeli on aina ollut tässä toissijainen homma ja aina ollut siis erillinen projekti ja tulossa vasta myöhemmin. Näkisin että aika olematon "ongelma" tämä kaikkeen muuhun verrattuna, ellei ollut vain yleiseen tapaan tarkoituksena listata kaikki mahdollinen pienikin inisemisen aihe.

Valittamisen aihetta siis on mutta tämä nyt on sellainen, mitä en edes ongelmana näe.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Tästä saagasta ei taida puuttua oikeastaan enää muuta kuin se, että jo valmiiksi ahtaalle ajetut ja tilanteeseen yhtälailla turhautuneet työntekijät tekisivät ison joukkoeron aiheuttaen studiolle niin ison aivovuodon, että pelin jatkokehitys viivästyisi ja hankaloituisi entisestään.

Käyttäjän Sampura kuva
Sampura
Lainaus Joulupukki

[quote="Sampura"]Minusta huvittavaa tässä on se että esim Mass Effect: Andromeda sehän oli tehty päin persettä koko peli. pelihahmot olvat graaffisesti täysin kesken ja kaikkee muuta pelissä oli vikaa silti TÄSTÄ ei tullut tällästä haloota tai että halutaan rahat takasin. ilmeisesti joissakin se on vitun sama ihmisille että onko peli paska. otetaan myös huomiota että ubisoft on tehnyt myöskin huonoja pelejä mutta eivät ole joutuneet tälläsen myrskyn silmään. [/quote]
No kyllä noista muistakin tuli hirveä haloo, mutta se ero cp2077 on että sentäs ne oli pelattavia pelejä ja eivätkä muutenkaan kusettaneet ihmisiä.
Mass effect andromera on mestariteos verrattuna Cp2077;ään. Myöskään bioware ei missään vaiheessa kusettanut asiakkaitaan, vaan jopa trailereissa näkyi bugeja kuten esimerkiksi ase väärinpäin ja yhdellä hahmolla taisi pää pyöriä ympäri, joista sitten ihmiset teki hirveän haloon.

Cd projekt redi sen sijaan on non stop valehdellut viimeiset 7-8 vuotta mitä ovat tätä tehneet. Ekaksi hehkuttivat kuinka tässä tulee olemaan multiplayer ja tulee sit ilmasena päivityksenä, sit seuraavaksi väittävätkin että se onkin aina ollut erillinen projekti. Varmaan tajusivat että millanen bugikasa tästä on tulossa ja yrittivät sitten damage controllia. Kattomalla cp2077 tiedostoja pc;lläkin näkee että siellä on jäänteitä multiplayer komponenteista.

Myöskin hehkuttivat vähän aikaa sitten, että kuinka tämä peli on yhtä hiottu kuin red dead redemption 2.

Sitten kun pari kuukautta sitten huhuja että cp2077 myöhästyisisi uudestaan koska vanhoilla konsoleilla ei riitä prosessori tehot, niin cd projekti sanoi, että vanhoissa konsoleissa on vielä paljon ja riittävästi prosessori tehoa. Kuinka ollakkaan, nyt tämä peli hädin tuskin edes toimii vanhoilla konsoleilla.

Ja tuossa vain muutamat valehtelut kehittäjien toimesta.

vai vielä mestari teos :D älä tuo tota paskaa mun silmille. et usko tota itekkään. cyberpunk on yks monista jotka ovat olleet keskeneräsiä mutta jostain syystä punk jääny kaikille hampaankoloon. ei kannatas odottaa liikoja miltään peliltä ja petty ä sitten.

Nostoja