Lähes vuoden odottelun jälkeen SimCity saa offline-tuen / Uutiset / pelaaja.fi

Lähes vuoden odottelun jälkeen SimCity saa offline-tuen

13.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Uusimman SimCityn pakotettu yhteiselo internetin kanssa on tulossa päätökseensä. Maxis-pomo Patrick Buechner on ilmoittanut pelin virallisessa blogissa, että uusi päivitys on tuomassa SimCityyn mukanaan mahdollisuuden rakennella kaupunkeja ilman minkäänlaisen verkkoyhteyden käyttöä.

Maxisilla luvataan, että kaiken peliin jo ladatun sisällön pitäisi olla pelaajien käytettävissä offline-tilassa. Samalla SimCity laajenee myös uudella yksinpelimuodolla, jonka tallennustiedostot säilötään pilven sijaan paikallisesti pelaajaan koneelle.

Uusi päivitys ominaisuuksineen on parhaillaan vielä testivaiheessa. Sitä joudutaan odottamaan siis vielä tovi.

Aina tähän asti SimCitysta löytynyt nettipakko oli erityisesti pelin maaliskuisen julkaisun alla suuresti keskustelua herättänyt ominaisuus. Koko pelin julkaisusta muodostui yksi mittava kaaos, kun tuhannet pelaajat yrittivät heti samanaikaisesti päästä pelaamaan uutta peliä. Ryntäys jumiutti pelin palvelimet ja näin monet eivät päässeetkään rakentelun makuun aluksi ollenkaan.

Julkaisuongelmien aikoihin EA ja Maxis antoivat ymmärtää, että SimCityn nettipakon poistaminen olisi, jos ei mahdoton, niin ainakin vaativa tehtävä suorittaa pelille näin jälkikäteen. Viime lokakuussa Buechner kuitenkin nosti ilmoille toivon siitä, että Maxis saattaa vielä saada internet-kahleet poistettua.

Viime viikolla Maxis ja EA antoivat virallisen hyväksyntänsä SimCityn modaamiselle.

Lähde: SimCity Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Uutiskuva on varsin sopiva kuvaus tuosta uudesta sim citystä.

Mikäli muistan oikein niin eikös joku hakkeroinut pelin auki ja todennut että peli toimi offline tilassa ilman sen suurempia ongelmia ja ainoa asia mihin pilveä käytettiin oli tallennusten säilytys.

EDIT: Myös vuoden verran valehtelua EA:n ja Maxis:n osalta.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Noniin eipä tarvi sitten enään asennella koko peliä uudelleen jatkuvasti. Nimittäin jos yhteys servereille katkeaa yhtäkkiä tai peli jostain ihmeen syystä jää taustalle kummittelemaan ja sen sulkee tai koneen sulkee niin pelin asennus menee piloille.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

MITÄ? EEEEIII! Senhän piti olla mahdotonta ilmiömäisen pilvitekniikan sekä pilvitallennusten takia? :O

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Halleluja! Mahdoton on tänään muuttunut mahdolliseksi Messias Maxisin koodarien jumalaisten sormien kosketuksesta! Ylistämään käykää ja riemulla levittäkää uudestisyntyneen Simcityn ilosanom... Tai no paskat tuo kikkare ketään enää kiinnostaa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Uutiskuva on varsin sopiva kuvaus tuosta uudesta sim citystä.

Mikäli muistan oikein niin eikös joku hakkeroinut pelin auki ja todennut että peli toimi offline tilassa ilman sen suurempia ongelmia ja ainoa asia mihin pilveä käytettiin oli tallennusten säilytys.

EDIT: Myös vuoden verran valehtelua EA:n ja Maxis:n osalta.

Muistelisin samaa.

Mutta hyvä, että viimein tuo lähtee. Vielä isommat kaupungit niin pääsee viimein ostoon. :)

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Tämähän alkaa hiljalleen olla jo pelattavassa kunnossa. Mutta tuskinpa hommaan, aina on SC3000, joka on enemmän kuin koukuttava peli.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sitten kun saisi vielä ne isommat alueet. Siitä lähtien, kun peli on toiminut ongelmitta niin oikeastaan ainut valittamisen aihe on turhan pienet alueet rakentaa. Tämä johtaa siihen, että kaikki täytyy sumputtaa ylösalaisin ja päällekkäin ja tämä johtaa siihen, että minkäänlaista luovuttaa kaupungin ulkonäköä kohtaan ei voi harrastaa, jos haluaa saada kaiken tarvittavan mahtumaan.