Lähes vuoden odottelun jälkeen SimCity saa offline-tuen

Maxis on viimein lisäämässä uusimpaan SimCityyn mahdollisuuden pelata peliä ilman nettiyhteyttä. Eihän niistä kuuluisista julkaisuongelmista ehtinytkään kulua kuin melkein vuosi.

13.1.2014 18:12

Uusimman SimCityn pakotettu yhteiselo internetin kanssa on tulossa päätökseensä. Maxis-pomo Patrick Buechner on ilmoittanut pelin virallisessa blogissa, että uusi päivitys on tuomassa SimCityyn mukanaan mahdollisuuden rakennella kaupunkeja ilman minkäänlaisen verkkoyhteyden käyttöä.

Maxisilla luvataan, että kaiken peliin jo ladatun sisällön pitäisi olla pelaajien käytettävissä offline-tilassa. Samalla SimCity laajenee myös uudella yksinpelimuodolla, jonka tallennustiedostot säilötään pilven sijaan paikallisesti pelaajaan koneelle.

Uusi päivitys ominaisuuksineen on parhaillaan vielä testivaiheessa. Sitä joudutaan odottamaan siis vielä tovi.

Aina tähän asti SimCitysta löytynyt nettipakko oli erityisesti pelin maaliskuisen julkaisun alla suuresti keskustelua herättänyt ominaisuus. Koko pelin julkaisusta muodostui yksi mittava kaaos, kun tuhannet pelaajat yrittivät heti samanaikaisesti päästä pelaamaan uutta peliä. Ryntäys jumiutti pelin palvelimet ja näin monet eivät päässeetkään rakentelun makuun aluksi ollenkaan.

Julkaisuongelmien aikoihin EA ja Maxis antoivat ymmärtää, että SimCityn nettipakon poistaminen olisi, jos ei mahdoton, niin ainakin vaativa tehtävä suorittaa pelille näin jälkikäteen. Viime lokakuussa Buechner kuitenkin nosti ilmoille toivon siitä, että Maxis saattaa vielä saada internet-kahleet poistettua.

Viime viikolla Maxis ja EA antoivat virallisen hyväksyntänsä SimCityn modaamiselle.

Lähde: SimCity Blog

Lisää luettavaa