The Sims 4 luokiteltiin K18-peliksi Venäjällä

Venäjä on luokitellut tuloaan tekevän The Sims 4 -pelin K18-tuotteeksi. Syy näinkin hurjaan ikärajaan löytyy maan lastensuojelulaista.

22.5.2019 08:42

Electronic Artsin vielä täksi vuodeksi kehittelemä The Sims 4 on napannut K18-ikärajoituksen Venäjällä. Asia on noussut esille Twitterin kautta The Simsin virallisen venäjänkielisen tilin kertomana.

Twitterissä jaettujen tietojen mukaan jyrkkään ikärajaan on johtanut Venäjän lastensuojelulaki 436-FZ, josta on tullut maailmanlaajuinen kuuluisuus viime vuonna siihen hyväksytyn ”homopropagandan” kieltävän lisäyksen johdosta. Kuinka ollakaan, The Sims -sarja on jo vuosia tarjonnut mahdollisuuden pelata homoseksuaaleilla.

Virallisesti The Simsin venäläinen Twitter-tili ei ole kertonut, ovatko juurikin samaa sukupuolta olevien hahmojen ihmissuhteet yksinään syy ikärajaan.

The Sims -sarja on tavanomaisesti luokiteltu eri puolilla maailmaa aina ainakin teini-ikäisille sopivaksi. The Simsin virallisten venäjänkielisten sivujen perusteella myös itärajan takana pelisarjan on aiemmin katsottu sopineen 12-vuotiaille tai vanhemmille pelaajille.

Tieto The Sims 14:n jyrkästä venäläisikärajasta ja sen mahdollisista syistä on noussut esiin mielenkiintoiseen aikaan. Vasta aiemmin kuluvalla viikolla Nintendon pian länteen saapuva Tomodachi Life -peli on ollut kiivaan keskustelun kohteena, sillä ihmissuhdekeskeisestä sisältötarjonnastaan huolimatta pelistä ei ole löytynyt sijaa homoseksuaalisille hahmoille. Nintendo pahoitteli hiljattain asiaa.

Lähde: Ars Technica, The Sims Russia (Twitter)

Lisää luettavaa