The Sims 4 saa mukautettavat pronominit – esittelyssä seuraava askel kohti sukupuolineutraalimpaa kieltä / Uutiset / pelaaja.fi

The Sims 4 saa mukautettavat pronominit – esittelyssä seuraava askel kohti sukupuolineutraalimpaa kieltä

20.01.2022 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
4
The Sims 4 pronominit, Maxim, Electronic Arts

The Sims 4 -hahmonluontiin lisätään mukautettavat persoonapronominit.

Kehittäjä Maxis ilmoitti jo viime vuoden puolella suunnitelmistaan lisätä The Sims 4:n sukupuolineutraalia kieltä. Yksi suunniteltu muutos oli mukautettavien pronominien käyttöön ottaminen. Nyt studio on esitellyt tarkemmin uutta osallistavampaa systeemiä ja sitä, millä tavoin pelaajat voivat kustomoida persoonapronominejaan.

Vielä työn alla oleva ominaisuus tuo simien luomiseen uuden lisäyksen. "Hei, nimeni on..." -lauseen sijaan hahmonluonti sisältää "Hei, nimeni ja pronominit ovat..." -kokonaisuuden, joka antaa mahdollisuuden valita pudotusvalikon neljästä vaihtoehdosta. Englanniksi oletusvaihtoehdot ovat he/him/his (hän, mies), she/her/hers (hän, nainen) ja they/them/theirs (he). Näiden lisäksi valittavana on neljäs kustomoitava pronomini, joka mahdollistaa omien vaihtoehtojen lisäämisen. Väärinkäytösten ennaltaehkäisemiseksi ominaisuuteen on lisätty kiroilusuodatin.

Pronominipäivitys tulee lähes kuusi vuotta sen jälkeen, kun The Sims 4 avasi hahmonluonnin sukupuolineutraaliuden mahdollistaen vaatteiden, hiuksien ja muiden fyysisten ominaisuuksien säätämisen ilman sukupuoleen liittyviä rajoituksia.

Lähde: Sims Community (kotisivu), Sims Community (YouTube)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Suomennettu valikko tulee olemaan hyvä.

Hän
Hän
Hän
Mukautettu

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Kohteliaisuudesta minua kiinnostaisivat puhuttelumuodot ("Hyvät naiset, herrat ja..."), ettei käy kuten Gta: VC Storiesissa. Ehkä käytös- ja tapatietoa löytyy muualta.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Suomessa puhekielessä yleisin pronomini on "se". Olen ylpeä suomenkielestä

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Lahis

Suomennettu valikko tulee olemaan hyvä.

Hän
Hän
Hän
Mukautettu

Tasapuolisuuden nimissä vaadin, että The Sims tuo saman ongelman myös suomenkieleen, tarvittaessa lanseeraamalla uudet sukupuolikohtaiset pronominit.

Esimerkiksi näin:
Hän
Häntär
He
Mukautettu

Nostoja