Sinivalkoinen pelikirja avaa suomalaisen pelialan historiaa – ja sinä voit auttaa

Juho Kuorikosken kynäilemä "Sinivalkoinen pelikirja" on aloittanut joukkorahoituskampanjan. Ensi vuodelle tähdätyn kirjan on määrä tutustuttaa lukijansa Suomen 30-vuotisen pelialan vaiheisiin, ihmisiin ja tietysti peleihin.

15.12.2013 18:31

Suomalaiset pelit ovat tunnetusti kuuma puheenaihe maailmanlaajuisessakin mittakaavassa, mutta miten tällaiseen tilanteeseen ollaankaan oikein päädytty? Kotimainen opus Sinivalkoinen pelikirja – Suomen pelialan kronikka 1984-2014 sivuaa muun muassa tätä kysymystä kokoamalla yksiin kansiin tarinoita Suomen 30-vuotiaan pelialan vaiheista.

Sinivalkoisen pelikirjan kirjoittamisesta vastaa Pelit-lehden avustajana muun muassa monille tutuksi tullut Juho Kuorikoski. Sisällöltään teos rakentuu noin 50 pelialan toimijan ja taustavaikuttajan haastatteluista, minkä ohella erilaisia pelejä nostetaan kuvailujen voimin esiin 400 kappaletta.

Kirja on parhaillaan ennakkotilattavissa Mesenaatti.me-sivustolta. Tilausten avulla kirjan kustantajana toimiva Fobos kerää varoja varmistaakseen, että teoksesta saadaan väreillä ja rutkalla kuva-annilla varustettu kovakantinen opus.

Uutisen kirjoitushetkellä kirja on saavuttanut jo minimitavoitteensa joukkorahoituksensa osalta. Mesenaatista haettavien varojen ohella Sinivalkoiselle pelikirjalle on lisäksi jo annettu 3 000 euron edestä tukea Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen toimesta.

Kirja on tarkoitus saada julkaistuksi huhtikuussa. Ennen kyseistä ajankohtaa joukon erilaisia katsauksia suomalaispelitarjontaan löytää osoitteesta sinivalkoinenpelikirja.com.

Lähde: Fobos

Lisää luettavaa