Sinustako pelintekijä? / Uutiset / pelaaja.fi

Sinustako pelintekijä?

11.12.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
23

Microsoft on julkaissut paljon puhutun XNA Game Studio Expressin, jonka avulla omien pelien kehittäminen pc:lle ja Xbox 360:lle on todella helppoa. Yhtiö onkin sanonut, että peliala ei ole koskaan ollut näin lähellä pelaajia. Windows XP -pohjainen ohjelmisto on ilmainen kenelle tahansa.

Samalla lanseerattiin XNA Creators Club, joka kokoaa pelaajien tekemät pelit arkistoon, josta niitä voi ladata ja testata Xbox 360:lla. Xbox Liven kauppapaikalta hankittava Creators Clubin jäsenyys on kuitenkin maksullinen: neljän kuukauden jäsenyydestä on pulitettava 49 euroa ja vuodesta puolestaan 99 euroa.

- XNA Creators Club on ensimmäinen laatuaan. Pelaajilla on mahdollisuus liittyä muiden harrastelijakehittäjien joukkoon ja herättää ideansa henkiin uuden sukupolven konsolilla. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat! Systeemi on kuitenkin vasta alkutekijöissään ja se kehittyy tulevien vuosien aikana huimasti, Microsoftin kehitysyksikön johtaja Chris Satchell
kommentoi.

xna.jpg

Uuden systeemin lanseerauksen kunniaksi Microsoft avaa helmikuussa Dream-Build-Play-kilpailun, jossa on tarkoituksena luoda oma peli. Kilpailu on avoin kaikille ohjelmiston ja Creators Clubin käyttäjille. Lopuksi tuomaristo valitsee parhaan luomuksen, joka lisätään myöhemmin Xbox Liven Arcade-palveluun. Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

- Xbox Live Arcade on avannut runsaasti mahdollisuuksia pelinkehittäjille, joten haluamme tuoda palvelun myös lähemmäs harrastelijoita. Meillä on loistava mahdollisuus tuoda alalle nousevia kykyjä Dream-Build-Playn kautta. Emme malta odottaa, kun systeemi pääsee kunnolla vauhtiin, Xbox Live Arcaden toiminnasta vastaava Greg Canessa selitti..

Voit ladata XNA Game Studio Express 1.0:n ilmaiseksi koneellesi täältä. Toimiakseen se tarvitsee Windows XP SP2 -käyttöjärjestelmän, DirectX 9.0c:tä tukevan grafiikkakortin sekä Visual C# 2005 Express Edition -ohjelmiston, joka on ladattavissa ilmaiseksi täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

ei minusta! Mä mieluummin nautin toisten tekemistä mestariteoksista heh..

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

Mukava idea ja itsekin tunnen ihmisiä joita kiinnostaisi yrittää luoda pelejä tällä ohjelmalla.

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Tuohan olisi kiinostava. Mutta tuskin tuo toimii meiän tietsikalla kun se on ärsytävän hidas että hermot menevät kireälle ja kun meillä ei ole vara ostaa uutta suoritinta, näytönohjainta ja niin edeleen..:(

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Tätäpä on vakaasti tarkoitus kokeilla erään kollektiivin kera. Ideana hieno ja MS:lle pelkästään hyödyksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itselläni ei ole taitoja tehdä peliä eikä niin hirveästi kiinnostustakaan mutta aion tuon vuoden jäsenyyden hankkia tässä kuussa.
On mukava päästä käsiksi sitten kaikkien tuotoksiin.

Pelaaja lehdelle kysymys:

Saako näistä peleistä achviementtejä?
Tuskin :D mutta kysyimpähän vain. :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämähän on aivan loistava idea. löytyy helposti uusia pelinkehittäjäkykyjä. taidan imuttaa tuon ohjelman.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ohjelmisto lähtee lataukseen vaikken osaa _mitään_ Mutta mutta, tässähän on se vittumainen 4kk=talvi aikaa opetella :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Oikeasti...minkälaiset palikat noita miinuksia oikein jakaa?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"XNA Creators Club on ensimmäinen laatuaan. Pelaajilla on mahdollisuus liittyä muiden harrastelijakehittäjien joukkoon ja herättää ideansa henkiin uuden sukupolven konsolilla."

Öh, vähän niinkuin Net Yaroze PS1llä??

Käyttäjän jones kuva
jones

Minusta ei missään nimessä huono idea.. Sano taan vaikka näin: Kaikki ovat varmasti pelanneet niinkin yksin kertaista peliä kuin SJ1,2,3 (ski jump).. tätä oli aina hauska tahkota kilpaa kaverien kanssa vaikka koulussa.. Nyt jokaisella on mahdollisuus tehdä omia
pelejä vaikka vain yksinkertaisia.. tässäkin löytyy varmasti virtuooseja jotka tätä kautta löytävät itselleen täysin uuden harrastuksen ja mahdollisesti myös enemmän.. Itse en luultavasti saisi edes tikku ukkoa lentämään mutta joku muu saa :D ja toivottavasti tullaan näkemään ja kokeilemaan uusia hauskoja pelejä.. nyt pojat lataamaan ohjelmat! ;)

Nostoja