Skeittipelaaminen kukoistaa 2D:nä: OlliOlli 2 vahvistettu PlayStationeille / Uutiset / pelaaja.fi

Skeittipelaaminen kukoistaa 2D:nä: OlliOlli 2 vahvistettu PlayStationeille

25.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Tammikuussa PlayStation Vitalla debyytin tehtyt sivulta kuvattu rullalautailupeli OlliOlli on saamassa jatkoa. Brittikehittäjä Roll7 on julkistanut nyt OlliOlli 2: Welcome to Olliwoodin, joka pyritään saamaan niin PlayStation 4:lle kuin Vitallekin ensi vuoden puolella.

OlliOlli 2 jatkaa tyylillisesti alkuperäisen OlliOllin linjaa, mutta pyrkii monipuolistamaan sitä huomattavasti entisestään. Erityisesti uuteen uskoon on laitettu pelin temppujärjestelmä, joka tukee nyt muun muassa manualien ja reverttien tekemisen mahdollistaen näin uudenlaisia kombotusmahdollisuuksia.

Pikaisen trailerin tulevasta kannattaa katsastaa ohesta.

Parhaillaan alkuperäinen OlliOlli on saatavilla Vitan ohella PlayStation 3:lle, 4:lle ja pc:lle. Kenties tulevaisuudessa jatko-osakin saadaan PlayStationien lisäksi siis vielä ainakin tietokonepelaajien kätösiin.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Olenko iso paha ja idiootti grafiikka huora joka ei vaan tajua hyvien pelien päälle kun en tajua miksi näitä indie paskeita tulee ihan julmettua tahtia. Jo amigalla oli paremman näköisiä pelejä ja se oli reippaasti yli 10 vuotta sitten. Sitten kun noista vielä kiskotaan ihan naurettavaa hintaa. Joku 3-5e olisi tuostakin ehdoton maksimi, mutta kai se vähintään 15e maksaa.

Verrokkina amiga 500 peli vuodelta 1994 KLIK

Itse kun on tuollaista pelannut 14 vuotiaana niin nyt 33 vuotiaana ei kyllä saa mitään kiksejä siitä, että pelaa markkinoiden tehokkaimmalla konsolilla jotain flash pelin tasoisia pelejä. Sen ymmärrän, että jotkut ostaa noita eurolla tai kahdella jostain steamin aleista tai humble bundlen mukana, mutta konsoleilla nuo on niin ylihintaisia, että järki lähtee.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Luulin nimen takia että kyseessä olisi kotimaista tuotantoa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Olenko iso paha ja idiootti grafiikka huora joka ei vaan tajua hyvien pelien päälle kun en tajua miksi näitä indie paskeita tulee ihan julmettua tahtia. Jo amigalla oli paremman näköisiä pelejä ja se oli reippaasti yli 10 vuotta sitten.

En kyllä sanoisin yhtään että olisi tämä peli mitenkään huonon näköinen, kaukana siitä. Ja kyseessähän on ihan puhtaasti graafinen suuntaus. Kaikkien ei tarvitse yrittää olla super-realistisia 3D-elämyksiä vaikka rauta sen mahdollistaa. Makunsa tietty kullakin.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

^Mutta kun tuo about 20 vuotta vanha ulkoasu tuntuu olevan jostain syystä se "tyyli" joka on 90% indie peleistä nykyään.
Esim tämä tekele tulee ps4:lle ja vitalle seuraavalla viikolla. Hintaa 9.99e.
Minulta kyllä menee täysin ohi tämä "tehdään simppeli peli joka näyttää paskalta jotta se on hyvä" trendi. Vanhat pelit näyttää siltä koska ne on vanhoja, mutta ei ole mitään syytä tehdä vuonna 2014/2015 sen näköisiä kuin ne olisi tehty yli 20 vuotta sitten.

Tai entäs joku proteus? Sehän ei ole edes peli vaan siinä vaan kävellään saarella tekemättä mitään ja koko peli on vieläkin paskemman näköinen kuten näkyy ja jostain syystä tuokin on saanut kehuja. Testasin ja poistin kymmenen minuutin jälkeen.

Esim Dust: Elysian tail oli sellainen peli jota rakastan ja ostan sen ps4:lle kun se tulee. Kyseessä kuitenkin yhden miehen rakkaudella tehty projekti joka on loistava metroidvania ja se jopa näyttääkin hyvältä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Tai entäs joku proteus? Sehän ei ole edes peli vaan siinä vaan kävellään saarella tekemättä mitään ja koko peli on vieläkin paskemman näköinen kuten näkyy ja jostain syystä tuokin on saanut kehuja. Testasin ja poistin kymmenen minuutin jälkeen.
.

Proteus on kylläkin todella kaunis peli, vähän samaan tyyliin kuin joku Minecraft.
Ja yksinkertaisesti miksi tehdä nykyaikaisen näköinen peli, kun ei tuommoinen siitä mitään lisäarvoa saa?

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä partajeesus

En jaksa lainata tekstistäsi mitään tiettyä kohtaa. Olen kuitenkin samaa mieltä lähes kaikesta mitä aikaisemmin sanoit, enkä itsekään ymmärrä mikä tässä 2D-indiekamassa porukkaa oikein kiehtoo. Kai se on vaan helppo tehdä jossain 3 miehen kellaristudiossa näitä pelejä 80-luvun pelimoottorilla ja lätkästä niihin se vaatimaton 15e hintalappu päälle, kun jengi näitä näköjään ostaa. Tämä järjestely sopii aivan varmasti myös Sonylle. Se voi oikein kätevästi antaa näitä tekeleitä ilmaiseksi plus-käyttäjille. Sillähän ne kuukausittaiset "ilmaiset pelit" kuitataan oikein kivasti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Olenko iso paha ja idiootti grafiikka huora joka ei vaan tajua hyvien pelien päälle kun en tajua miksi näitä indie paskeita tulee ihan julmettua tahtia.

Et välttämättä ole mutta jos vaihtoehtona on hyvä peli vähän "huonommilla" (joka nyt tarkoittaa ilmeisesti vain vanhanaikaista?) grafiikoilla sen ultra HD grafiikkaisen huonon pelin sijasta niin tarvitseeko edes sanoa kumman ottaisin?

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Sitten kun noista vielä kiskotaan ihan naurettavaa hintaa. Joku 3-5e olisi tuostakin ehdoton maksimi, mutta kai se vähintään 15e maksaa.

TÄMÄ on ehkä se ainoa oikea ongelma tässä ja sekin johtunee konsoleilla nimenomaan niistä maksuista mitä MS ja Sony ottavat. PC:llä on itsenäisempää julkaisua, joten hinnatkin (voisivat olla, kun eivät silti aina edes ole) halvempia.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Verrokkina amiga 500 peli vuodelta 1994

On muuten hienon näköinen ja oloinen peli. Tämä PSN:in ja Live Arcadeen!

Lainaus käyttäjältä partajeesus

ei kyllä saa mitään kiksejä siitä, että pelaa markkinoiden tehokkaimmalla konsolilla jotain flash pelin tasoisia pelejä.

Tästä saa kuvan että se ongelma olisi enemmän se että konsolisi tehoja ei hyödynnetä täysillä eikä se että peli olisi itsessään huono. Eihän kukaan pc:lläkään indieitä pelatessa ajatteleta että "ärsyttää kun maksoin koneesta 2000 euroa ja pelaan Shoven Knightia".

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Mutta kun tuo about 20 vuotta vanha ulkoasu tuntuu olevan jostain syystä se "tyyli" joka on 90% indie peleistä nykyään.

Muoteja tulee ja menee. Nyt tuo tuntuu olevan muodissa. Itse pidän juurikin esim. Fezin kaltaisesta grafiikasta venytettynä nykyruuduille. Aivan mahtavaa ja lisänä vielä sellaista mitä ei olisi ollut helppo tai ehkä edes mahdollista tehdä: maailman pyörittely. Nostalgia ja nykyaika kohtaa. Ehkä nostalgia on juurikin yksi avainsana näille 20 vuotta vanhojen ulkoasujen vyörylle?

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Minulta kyllä menee täysin ohi tämä "tehdään simppeli peli joka [b]näyttää paskalta[/b] jotta se on hyvä" trendi. Vanhat pelit näyttää siltä koska ne on vanhoja, mutta ei ole mitään syytä tehdä vuonna 2014/2015 sen näköisiä kuin ne olisi tehty yli 20 vuotta sitten.

Tässä menet nimenomaan vikaan. Ne ei näytä PASKALTA vaan vanhoilta peleiltä ja nostalgia taitaa vain toimia. En tiedä mikä noissa itseä viehättää mutta nostalgian lisäksi voi olla jotain siinäkin ettei aina tarvitse katsoa sitä mukarealistista harmaata kaupunkikompleksia joka pelissä.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Tai entäs joku proteus? Sehän ei ole edes peli vaan siinä vaan kävellään saarella tekemättä mitään ja koko peli on vieläkin paskemman näköinen kuten näkyy ja jostain syystä tuokin on saanut kehuja. Testasin ja poistin kymmenen minuutin jälkeen.

Proteuksen ongelmana on kaikki muu paitsi tyyli, sillä pelissä ei oikeasti ole mitään tekemistä. Itsekin sain Humblesta ja aika äkkiä sieltä maailmasta lähti pois kun ainoa mitä voi tehdä on kävellä ja katsoa maisemia. Hieno erilainen graafinen tyyli mutta sisältöä nolla. Tekniikkademo.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Esim Dust: Elysian tail oli sellainen peli jota rakastan ja ostan sen ps4:lle kun se tulee. Kyseessä kuitenkin yhden miehen [b]rakkaudella tehty[/b] projekti joka on loistava metroidvania ja se jopa näyttääkin hyvältä.

Pari asiaa näistä sinun kommenteistasi nyt paistaa: pelit, jotka eivät ole terävintä tekniikan kärkeä tai muutoin nykyaikaisen näköisiä, ovat paskoja ja eivät ainakaan rakkaudella tehtyjä. Olisiko asia ok jos nuo samat "paskan näköiset" pelit tulisivat jollain omalla heikkorautaisella konsolilla myyntiin, jolloin rautaa käytettäisiin paremmin hyödyksi? Mielestäni tuo rautakommentti on epäolennaista sillä kyllä sinne niitä AAA-pelejä silti tunkee jatkuvalla syötölle laitteelle kuin laitteelle. Toki edelleen puuttuu se "indie"-peli AAA-pelien ulkoasulla mutta ongelma on selvä: ei ne uskalla panostaa ulkoasuun (rahallisesti, mielestäni nuo sinun pitämät paskeet on silti mietittyä ulkoasua eli on panostettu sen kautta) jos sisältö yrittää jotain uutta tai erilaista tai on nimeltään muuta kuin COD, AC tai muuta tunnettua.

Lisäksi ihan yhtä rakkaudesta sitä voi olla pelintekijöitä myös Ubilla tai EA:lla. Siinä on vain markkinakoneisto ostajan ja pelintekijän välillä.