Skyrimin uusi Special Edition pettää äänimaailmallaan – korjaus ilmeisesti tekeillä

The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition näyttää hyödyntävän heikkolaatuisempaa ääntä pc:llä ja Xbox Onella kuin pelin alkuperäinen versio. Korjauksen pitäisi olla kuitenkin jo matkalla.

30.10.2016 15:16

Perjantaina myyntiin saapunut The Elder Scrolls V: Skyrimin ehostettu Special Edition -versio näyttää jääneen äänimaailmaltaan odotettua heikommaksi Xbox Onella ja pc:llä. Asia nousi ensimmäistä kertaa suuremmin esiin viikonloppuna syntyneessä Reddit-keskustelussa, jonka yhteydessä pelaajat ovat havainnoinneet Special Editionin äänien olevan heikkolaatuisempia kuin alkuperäisessä julkaisussa.

Special Editionin pc- ja Xbox One -versioiden heikompi äänenlaatu näyttäisi selittyvän sillä, että pelin äänet ovat niissä huomattavasti pakatummassa muodossa kuin sen alkuperäisessä versiossa. Ongelma näyttää nimenomaan koskevan vain juuri pc- ja Xbox One -puolta, sillä PlayStation 4:llä äänien on kerrottu olevan odotetun mukaiset. 

Korjaus heikkolaatuiseen ääneen näyttäisikin olevan jo tuloillaan. Redditin puolella Bethesdan edustajana aiemminkin puhunut käyttäjä gstaff on kertonut, että Special Editionin kehitystiimi testailee parhaillaan ongelmaa paikkaavaa päivitystä. Päivityksen olisi tarkoitus saada julkaisunsa ensi viikolla.

Lähde: Reddit, Eurogamer, Kotaku

Lisää luettavaa