Sniper Elite -kehittäjä nappasi ahdinkoon ajautuneen Radiant Worldsin

Brittikehittäjä Rebellion on kasvanut uudella studiolla sen ostettua briteissä myöskin majailleen Radiant Worldsin.

8.1.2018 19:15

Jälleen yksi brittistudio on saanut uuden elämän osana suurempaa pelitaloa. Viimeisimpänä kokoaan on kasvattanut Sniper Elite– ja Battlezone-sarjoja hallitseva Rebellion, joka on hankkinut omistukseensa Radiant Worldsin.

Hankinta ei ole Rebellionille mikään olematon, sillä Radiant Worlds koostuu noin 70 hengestä, jotka kaikki siirtyvät Rebellionille nimen Rebellion Warwick alla. Pakettiin kuuluu osaksi myös peräti pari kappaletta nimekkäitä brittiläisiä kehittäjäveteraaneja, sillä Radiant Worldsin perustivat vuonna 2013 veljekset Philip ja Andrew Oliver. Kaksikko vastasi 80-luvulla Codemastersin julkaiseman Dizzy-pelisarjan luomisesta ja perusti 90-luvulla reilut 20 vuotta toiminnassa olleen Blitz Gamesin.

Warwick siirtyy välittömästi tukemaan Rebellionin nykyprojekteja, kuten Strange Brigaden kehitystä. Jo valmiiksi Rebellionilta on löytynyt studio Liverpoolista Oxfordissa sijaitsevan päämajansa lisäksi.

Radiant Worldsin hankinta on tapahtunut sen jälkeen, kun studio jäi tuuliajolle korealaisjulkaisija Smilegaten vetäydyttyä viime vuonna sen kehittämän SkySaga: Inifinite Isle -verkkopelin parista. SkySaga julkistettiin vuonna 2014

Viime viikolla brittikehittäjä Sumo Digital ilmoitti hankkineensa itselleen CCP Gamesin entisen Newcastlessa sijaitsevan studion. Kyseinen tiimi oli noin 30 hengen kokoinen.

Lisää luettavaa