Eläimellinen 2D-tasoloikkapeli Freedom Planet on saamassa jatkoa. Simppelisti vain Freedom Planet 2:ksi ainakin toistaiseksi kutsuttu peli paljastettiin joulun alla sekä julkaisutrailerilla että myös jo varsin kattavilla yleistiedoilla varustetuilla kotisivuilla.

Ensimmäisen pelin tavoin myös Freedom Planet 2 on hieman vanhojen Sonic the Hedgehog -pelien tapainen vauhdikas hyppelykokemus. Kehittäjä GalaxyTrail on tahtonut viedä sarjaansa nyt kuitenkin hieman omalaatuisempaan suuntaan yrittäen monipuolistaa hieman pelin toimintaa. Freedom Planet 2:ssa pelaajat voivat nyt esimerkiksi torjua varustajien hyökkäyksiä ja samalla vaikuttaa myös erinäisiä timantteja hankkimalla hahmojensa hyökkäysvoiman ja elämävarastojen kaltaisiin asioihin. Elämiä on mahdollista uhrata pelatessa nyt myös niin, että kesken tason kuollessaan hahmo ei lennäkään takaisin tarkistuspisteeseen asti, vaan tämä voi yrittää jatkaa seikkailuaan kuolinpisteestään tavanomaista pienemmän elinvoimamäärän kera.

Varsinaista julkaisuajankohtaa Freedom Planet 2:lla ei vielä ole. Suunnitelmissa GalaxyTraililla olisi kuitenkin saada pelistä beetaversio valmiiksi vuoden 2017 puolivälissä. Peli on tarkoitus nähdä ainakin Windows-, Mac- ja Linux-koneilla sekä jonkinlaisella Nintendo-alustalla.

Ensimmäisestä Freedom Planet -pelistä poiketen kehittäjien tarkoituksena ei ole enää hankkia peliin rahoitusta Kickstarterin tai muun joukkorahoituspalvelun avulla.

Alkuperäinen Freedom Planet on parhaillaan pelattavissa niin Wii U:lla kuin pc:lläkin. Trailerin ensimmäisestä pelistä löytää myös uutisen alta.

Lisää luettavaa