Sonic the Hedgehog -klassikkojen inspiroima tasoloikkaseikkailu saa jatkoa / Uutiset / pelaaja.fi

Sonic the Hedgehog -klassikkojen inspiroima tasoloikkaseikkailu saa jatkoa

27.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Eläimellinen 2D-tasoloikkapeli Freedom Planet on saamassa jatkoa. Simppelisti vain Freedom Planet 2:ksi ainakin toistaiseksi kutsuttu peli paljastettiin joulun alla sekä julkaisutrailerilla että myös jo varsin kattavilla yleistiedoilla varustetuilla kotisivuilla.

Ensimmäisen pelin tavoin myös Freedom Planet 2 on hieman vanhojen Sonic the Hedgehog -pelien tapainen vauhdikas hyppelykokemus. Kehittäjä GalaxyTrail on tahtonut viedä sarjaansa nyt kuitenkin hieman omalaatuisempaan suuntaan yrittäen monipuolistaa hieman pelin toimintaa. Freedom Planet 2:ssa pelaajat voivat nyt esimerkiksi torjua varustajien hyökkäyksiä ja samalla vaikuttaa myös erinäisiä timantteja hankkimalla hahmojensa hyökkäysvoiman ja elämävarastojen kaltaisiin asioihin. Elämiä on mahdollista uhrata pelatessa nyt myös niin, että kesken tason kuollessaan hahmo ei lennäkään takaisin tarkistuspisteeseen asti, vaan tämä voi yrittää jatkaa seikkailuaan kuolinpisteestään tavanomaista pienemmän elinvoimamäärän kera.

Varsinaista julkaisuajankohtaa Freedom Planet 2:lla ei vielä ole. Suunnitelmissa GalaxyTraililla olisi kuitenkin saada pelistä beetaversio valmiiksi vuoden 2017 puolivälissä. Peli on tarkoitus nähdä ainakin Windows-, Mac- ja Linux-koneilla sekä jonkinlaisella Nintendo-alustalla.

Ensimmäisestä Freedom Planet -pelistä poiketen kehittäjien tarkoituksena ei ole enää hankkia peliin rahoitusta Kickstarterin tai muun joukkorahoituspalvelun avulla.

Alkuperäinen Freedom Planet on parhaillaan pelattavissa niin Wii U:lla kuin pc:lläkin. Trailerin ensimmäisestä pelistä löytää myös uutisen alta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ilmainen Freedom Planet ensimmäiselle nappaajalle jota peli oikeasti kiinnostaa: https://humblebundle.com/gift?key=8NMayyB4Fa5V2HbA

Itse tykkäsin ihan tarinalla vetää, mutta valintoina classic moodi ilman tarinaa ja sitten ääninäyttelyllä oli ehkä hieman liian vähän koska voin uskoa monen halunneen vanhan ajan piipityksen valinnaksi.

Trailerissa ovat ehkä heittäneet hieman liian suurelle budjetille koska odotin että heittävät koko pelin isolleen ja saataisiin jotain Dustin tasoista grafiikkaa, mutta näemmä kuitenkin jatkavat edelleen 16-bittisen aikakauden pikseligrafiikoilla (http://www.freedomplanet2.com/about.php). Tietenkin erittäin hienoa että saadaan lisää, koska ensimmäinen peli oli mahtava, mutta jäi ainakin itseä hieman mietityttämään että tarvittiinko sitä nyt lisää näinkin pian ja näin pienillä lisillä?

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Ensimmäisestä pelistä voi sanoa ainakin sen verran, että se nähtävästi jäi joltain osin Shovel Knightin varjoon. Käsittääkseni molemmat pelit julkaistiin kesällä 2014 ja jälkeenpäin ei ole vaikea arvioida, kummasta pelistä puhuttiin enemmän. Suoraan sanoen en edes tiennyt koko pelistä ennen kuin näin aikanaan SomecallmeJohnny'n tekemän arvostelun.

Peli meni ostoon ja kyllähän se on toimiva tasohyppely. Pelissä on tuollaiseksi "retro"-peliksi yllättävänkin paljon tarinaa, mutta suoraan sanoen se ei jaksanut kiinnostaa oikeastaan yhtään ja on pelin heikoimpia osia. Ääninäyttely oli silti pääosin hyvää ja onhan pelissä classic-mode, jossa välivideot on poistettu kokonaan, jos tarina ei innosta. Mutta kaiken kaikkiaan voin suositella, jos Sonic tai muut 16 & 32-bittisen ajan 2D-toimintapelit iskevät omaan nostalgiahermoon. Pelattavuus, graafinen tyyli ja musiikki ovat kaikki onnistuneita.