Tällä viikolla on tullut kuluneeksi 24 vuotta Mega Drivelle saapuneen ensimmäisen Sonic the Hedgehog -pelin julkaisusta. Osittain tämän kunniaksi pelattavaksi nyt torstaina saadaankin maailmanlaajuisesti uusi Sonic-peli Sonic Runners, johon on mahdollista päästä käsiksi niin Android- kuin iOS-laitteillakin.

Ilmaiseksi pelattavissa oleva Sonic Runners pyrkii tuomaan yhteen klassista Sonic-toimintaa ja mobiilialustoilla aina yhtä suosittuja juoksupelejä. Peli on siis sivulta kuvattu tasoloikkakokemus, jossa Sonic ja kumppanit juokselevat automaattisesti eteenpäin pelaajien joutuessa keskittymään vain tarkan hyppelyn voimin tapahtuvaan herkkujen keräilyyn ja vaarojen väistelyyn.

Pelin takaa löytyy Sonic-pelejä vuosia työstänyt Sonic Team. Jo aiemmin se on ollut kokeiltavissa niin Kanadassa kuin Japanissakin.

Sonic Runners ei sentään ole ainut Sonic-peli, joka tänä vuonna nähdään. Vielä ennen joulua jatkoa on saamassa vielä myös Sonic Boom -sarja, kun Sonic Boom: Fire & Ice julkaistaan 3DS:lle. Kyseistä tuotosta väkertää edellisenkin 3DS:n Sonic Boomin tehnyt Sanzaru Games.

Lähde: Sega (Gamasutra)

Lisää luettavaa