Sonic the Hedgehog -veteraanin lennokas toimintapeli liihottaa pitkälle loppuvuoteen / Uutiset / pelaaja.fi

Sonic the Hedgehog -veteraanin lennokas toimintapeli liihottaa pitkälle loppuvuoteen

15.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Lennokkaan Rodea: The Sky Soldier -toimintapelin julkaisu on päätynyt lykätyksi jälleen kerran. Alkuvuodesta alunperin syyskuuksi luvatun pelin julkaisua siirrettiin jo aiemmin kesällä ensiksi lokakuulle ja nyt julkaisija NIS America onkin tuomassa sitä Eurooppaan vasta 13. marraskuuta.

Viivästyksen syyksi NIS on antanut "tekniset ongelmat".

Edelleen peli on matkalla niin sekä 3DS:lle että Wii U:lle, joista molemmille sen pitäisi saapua myyntiin sekä fyysisessä että ladattavassa muodossa. Rodean Wii U -version ensimmäisiin fyysisiin kappaleisiin NIS on myös laittamassa mukaan alkuperäiselle Wii-konsolille tehdyn version pelistä, mikäli jollekulle ilmenee sellaiselle vielä tarvetta.

Rodean kehityksestä ovat vastanneet peliyhtiöt Kadokawa Games ja Prope. Pelin eräs avainkehittäjistä on entinen Sonic Team -pomo Yuji Naka, joka vaikuttaa tuoneen Rodeaan varsinkin tuulahduksen Nights into Dreamsia hyvin lentelyvetoisella pelattavuudellaan. Maaperäistäkin toimintaa Rodeasta tulee toki myös jonkin verran löytymään.

Lähde: NIS America

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vaikuttaa lupaavalta tapaukselta (joskin tuon alussa olevan naishahmon suun animointi oli häröä katottavaa). Trailerista sai kieltämättä fiboja sekä Sonicista että Shadow of Colossuksesta (jättimöröt) Lisäksi se muistutti minua yhdestä unohdetusta PS2-tasoloikasta, Kya: Dark Lineage:sta.

Kya oli juoneltaan sekä hahmoiltaan varsin yksioikoinen tapaus. Vastapalvelukseksi siinä oli kumminkin varsin monipuolinen tappelusysteemi ja - tähän artikkeliin liittyen - ilmavirroilla matkustaminen oli huomattava osa koko peliä. Oli viihdyttävää sekä haastavaa leijua ilmassa ja väistellä erilaisia esteitä. Itse asiassa, olen pariinkin otteeseen ajatellut, että "Olisipa kiva pelata jotain Kya:n tapaista peliä, jossa saisi taas ratsastaa ilmavirroilla."

Toiveeni on siis kuultu, vaikka Rodea on selkeästi erilaisempi pelattavuudeltaan kuin Kya. Rodeassa ei vain väistellä tai liikuta eteenpäin ilmassa - siellä pamautetaan yhtä sun toista tuusan nuuskaksi ja nyysitään kaikki mikä irti lähtee.

Fyysinen versiohan sen pitää olla, totta kai. Jos pelin hankin, se luultavasti tulee 3DS:lle. Wii U-paketin voisi ostaa silkan Wii-version takia (koska kämpästäni jopa löytyy punainen Wii), mutta olisi aika hassua omistaa Wii U-peli pystymättä pelaamaan sitä omalla laitteellaan :P.

Käyttäjän Miizozo kuva
Miizozo

Sin & Punishmentin ja Nightsin ystävänä tämä voisi hyvinkin miellyttää, jos pelimekaniikka on kohdallaan.