Sony antaa periksi: PS4:n, Xbox Onen ja Switchin välinen pelaaminen on viimein tapahtumassa / Uutiset / pelaaja.fi

Sony antaa periksi: PS4:n, Xbox Onen ja Switchin välinen pelaaminen on viimein tapahtumassa

26.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Mahdollisuus pelata Xbox One- ja Switch-pelaajen kanssa on tulossa vihdoin virallisesti PlayStation 4:lle. PlayStation Blog -sivuillaan Sony Interactive Enterainmentin toimitusjohtaja John Kodera vahvistaa, että yhtiö aloittaa tänään keskiviikkona ominaisuuden avoimen beta-testaamisen Fortniten kanssa.

Beta-testi tarkoittaa, että PS4:n Fortnite ei ole jatkossa yhteensopiva enää vain pelin pc- ja mobiiliversioiden kanssa. Vastaisuudessa pelaaminen, pelin sisällä tapahtuva edistyminen ja kaupankäynti luonnistuvat myös Microsoftin ja Switch konsoleiden kanssa.

– Tiettyjen pelien yhteisöt ovat kehittyneet pisteeseen, jossa alustojen välinen kokemus lisää huomattavaa arvoa pelaajille, Kodera myöntää blogikirjoituksessaan.

Sony on kerännyt erityisesti viimeisen vuoden sisällä kovasti kritiikkiä käytännöistään koskien alustojen välistä pelaamista. Syynä tähän ovat olleet muun muassa pelit, kuten Fortnite, Minecraft ja Rocket League, jotka menestyksensä yhteydessä ovat kovasti rummuttaneet alustojen välisen pelaamisen mahdollisuuksista.

Fortnite itse asiassa mahdollisti Xbox- ja PlayStation-pelaajien välisen verkkosotimisen hetkeksi viime vuonna, kun se vahingossa – tai "vahingossa" – kytki pelissä väärän asetuksen hetkeksi aikaa päälle. Rocket League -kehittäjä Psyonix on sekin hehkuttanut jo pitkään, että sillä on kaikki teknologia valmiina odottamassa, että Sony avaa portit virallisesti muille konsoleille.

– Tämä edustaa suurta käytännön muutosta SIE:lle, ja olemme nyt koko organisaatiossa suunnittelvaiheessa tukeaksemme tätä muutosta. Kerromme yhteisölle lisää, kun meillä on vain kertoa uusia yksityiskohtia betasta ja muista pelinimikkeistä, Kodera jatkaa.

Ironisesti Sony oli vielä nykyisen laitesukupolven alkupuolella nimenomaan se taho, joka tunnettiin vielä alustojen välisen pelaamisen puolesta taistelijana. Muun Muassa Final Fantasy XIV päätyi alustalle aikonaan nimenomaan siksi, että Sony mahdollisti PlayStationin ja pc:n välisen avoimemman kommunikoinnin. Xbox jäi sen sijaan paitsioon Microsoftin silloisten käytäntöjen johdosta.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Alkavat tajuamaan ampuneensa itseä jalkaan alustojen välisen peluun estolla.
Olisiko puujalka kun kesti niin pitkään?

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Ohhoh, aika hurjaa. Toivottavasti Rocket League seuraa perässä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eli PS4 ei ilmeisesti enää ole paras alusta pelien pelaamiseen? Tämä siis oli yksi lentävä lause kun aiemmin perusteltiin miksi alustojen välistä pelaamista ei PS4:lla ollut.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Jee autistit pääsevät pelaamaan keskenään Fortniteä alustasta riippumatta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kunpa mikromaksuja ja season passeja vastaan taisteltaisiin yhtä raivokkaasti. Nyt sitten alustojen välinen talletusten siirtäminen muihinkin peleihin, eikös?

Käyttäjän jani kuva
jani

Nyt seuraavaks PS4-PC accountin sharetus Gwentissä kiitos!!

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Kappas! Jatkuva asiasta uliseminen näköjään kannatti sittenkin

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Ja niin Sony päätyy syömään sitä kuuluisaa nöyryyden piirakkaa. Mutta kettuilua tuosta "paras alusta pelata Fortnitea"-heitosta saadaan varmasti kuulla vielä pitkään.

Kieltämättä aika mielenkiintoinen tuo huomio tosta FF XIV:stä, ite en enää koko juttua muistanut kun MMO/MMORPG:t eivät kuulu omaan pelirepertuaariini. Näin ne asenteet vaan eka löystyy, kiristyy ja löystyy uudestaan. Mutta lopulta ylpeys yleensä väistyy paremman PR-huomion ja -ennen kaikkea- pitkässä juoksussa paremman bisneksen tieltä.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Sony nöyrtyi, oho..Sonyn toiminnassa ja ylpeydessä on ollut viime aikoina samoja tuulahduksia kuin PS2 aikoina, että oikein hirvittää millainen kauhistus PS5 tulee olemaan...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Unohdin mainita aikaisemassa kommentissani, kun mainitsin, että koska yhtä raivoisa taistelu tärkeämpiä asioita vastaan alkaa, niin unohdin sen tärkeimmän eli maksumuurin purkamisen online-pelaamisessa konsoleilla?

Joku vitun Fortnite saa tällaisen älämölön aikaiseksi, mutta kun tärkeämmistä asioista on kyse, niin otetaan vaan perseeseen.