Sony on tarjonnut ensimmäisen katsauksen PlayStation VR2:n käyttöliittymäominaisuuksiin.

PlayStation VR2:n kerrotaan saavan joukon huomattavia uudistuksia virtuaalitodellisuuslaitteiston edelliseen versioon verrattuna. Laitteen etukameroiden avulla pelaajat voivat tarkastella ympäristöään napin painalluksella esimerkiksi etsiäkseen PS VR2:n Sense-ohjaimet.

Myös pelialueen säätäminen onnistuu kätevästi pikavalikon kautta. Pelialueen säätämiseksi ympäristö skannataan laitteen kameroita hyödyntäen, jonka jälkeen aluetta voi hienosäätää omaan makuun sopivaksi Sense-liikeohjainten avulla.

Mikäli käyttäjiltä löytyy myös PS5:n HD-kamera, voivat he tallentaa itseään PS VR2 -pelejä pelatessaan. Sonyn mukaan toiminto soveltuu omien liikkeiden tallentamiseen vaikkapa pomotaistelun aikana, minkä jälkeen reaktiot voi jakaa kaveriensa kanssa.

PS VR2:ta voi hyödyntää virtuaalitodellisuussisällön ohella myös PS5:n käyttöjärjestelmän ja tavallisen pelisisällön katseluun. Virtuaalisella valkokankaalla sisältö näytetään 1080p-resoluutiolla 60 tai 120 hertsin ruudunpäivityksellä.

PlayStation VR2:n julkaisupäivää ei ole toistaiseksi vahvistettu. Sony kertoo kuitenkin paljastavansa julkaisuajankohdan ja uusia pelejä lähiaikoina. Laitteistosta saatiin viime kuussa ensimmäinen havainto luonnossa, kun indiekehittäjä Bit Planet Games jakoi julkisuuteen tiettävästi ensimmäisen kuvan ehdasta PS VR2 -laitteistosta. 

Lähde: PS Blog

Lisää luettavaa