Sony harkitsee PlayStation VR:n tuomista myös pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Sony harkitsee PlayStation VR:n tuomista myös pc:lle

29.03.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Sony harkitsee PlayStation VR:n tuomista myös pc:lle

Sonyn virtuaalitodellisuuslaitteisto PlayStation VR saattaa tulevaisuudessa toimia myös pc:llä, Sony-pomo on kertonut.

Yhtiön johtoon kuuluva Masayasu Ito on kertonut Nikkei-julkaisulle Sonyn harkitsevan PlayStation VR:n tekemistä pc-yhteensopivaksi. Iton mukaan yhtiö keskittyy tällä hetkellä kehittämään PlayStation VR -pelejä PS4-konsolille, eikä pc-yhteensopivuutta ole odotettavissa välittömässä tulevaisuudessa. PlayStation VR saattaa kuitenkin tarjota tulevaisuudessa myös pc-pelaajille edullisemman vaihtoehdon virtuaalitodellisuuspelien pelaamiseen.

Ito kertoo Sonyn arvioineen toimittavansa markkinoille kaikkiaan 2 miljoonaa PlayStation VR:ää vuoden 2016 aikana. Alun vuoden alkupuoliskolla julkaistavaksi kaavaillun PlayStation VR:n saapuminen viivästyikin yllättävän suureksi kasvaneen kysynnän vuoksi. Ensimmäiset PlayStation VR -laitteet saapuvat kuluttajien käsiin lokakuussa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

"Toimii vain Sonyn monitorien kanssa" :)

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tyhmää olisi jos ei laitetta ei tuettaisi pc:llä. Olisi meinaan, erittäin houkutteleva vaihtoehto VR kokeiluun jos yksi laite toimisi sekä konsolilla että pc:llä ja vieläpä se edullisin.

Tyhmää on jo se, että Sony ei virallisesti tuo edes DS4:stä pc:lle. Virallinen tuki pakottaisi myös devit lisäämään DS4 komennot joka peliin pc:llä, mitä ihmettelen, että nykyisellään ei ile käytettävissä kun kourallisessa peleissä vaikka peleistä on PlayStation versiot olemassa. Ei sitä sen takia tarvi olla julkaisematta pc:lle, että se on PlayStation juttu, Windows on avoin alusta, ainakin vielä toistaiseksi ennen kuin UWP valtaa maailman.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

"Toimii vain Sonyn monitorien kanssa"

..sekä Sonyn itse valmistamien näytönohjainten, jotka taas sopivat vain heidän valmistamiensa emolevyjen PCIe-väylään, ja joihin taas saadaan virta vain heidän valmistamillaan virtalähteillä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

PC on tosiaan vapaa markkina, joten mikäs sonylla on kuin vain lähteä mukaan. Lisälaitemyyntiä joka saattaa edesauttaa PC pelaajan pleikkarin hankintaan ja samalla hieman kapuloita rattaisiin xboxilla, jota microsoft on yrittänyt tunkea väkisin PC:n standartiksi sitten vuoden 2006.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tyhmää on jo se, että Sony ei virallisesti tuo edes DS4:stä pc:lle. Virallinen tuki pakottaisi myös devit lisäämään DS4 komennot joka peliin pc:llä, mitä ihmettelen, että nykyisellään ei ile käytettävissä kun kourallisessa peleissä vaikka peleistä on PlayStation versiot olemassa.

Aamen! Nuo ps4 kontrollit lisäisi jossain 10min, mutta tosi harvoin noita näkee. Tästä syystä pitää olla joku hikinen kääntäjä välissä että peli luulee että käytössä on boxi ohjain

Nostoja