Sony harkitsee uusien studioiden hankkimista – ”Sisällöstä on tullut entistä tärkeämpää” / Uutiset / pelaaja.fi

Sony harkitsee uusien studioiden hankkimista – ”Sisällöstä on tullut entistä tärkeämpää”

2.07.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
11

Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan on kertonut yhtiön harkitsevan uusien pelistudioiden hankkimista osaksi omaa portfoliota.

Hänen mukaansa Googlen kaltaisten tekijöiden saapuessa mukaan pelialalle kunkin tarjoajan sisältö nousee entistä tärkeämpään asemaan palvelun houkuttelevuudessa.

– Olemme erityisesti kiinnostuneita alalle uutena saapuvista studioista. Sony Interactive Entertainmentilla on 25 vuoden kokemus pelialasta ja meillä on isot voimavarat, Ryan kertoo.

Hän ei kuitenkaan nimennyt sen tarkemmin yhtiön tähtäimessä olevia studioita.

Microsoft on lisännyt viime vuosina tuntuvasti omaa studiovahvuuttaan hankkimalla alaisuuteensa muun muassa Double Finen, Obsidian Entertainmentin ja inXile Entertainmentin. Ryanin kommentit viittaisivat PlayStation Worldwide Studiosin vastaavan tulevaisuudessa kysyntään samalla mitalla.

Lähde: Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Roinaa kuva
Roinaa

Ahh. Lisää kaikille sopivia kevyitä seikkailupelejä, paperin ohkaisilla rpg elementeillä ja heikoilla tarinoilla ? Ei kiitos.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Roinaa

Ahh. Lisää kaikille sopivia kevyitä seikkailupelejä, paperin ohkaisilla rpg elementeillä ja heikoilla tarinoilla ? Ei kiitos.

Aika nopeasti olit ristiriidassa viestisi kanssa. Uusi ennätys kenties?

"Kaikille sopivia" vs. "ei kiitos". Eli ei ne tainnutkaan olla kaikille sopivia.

Minulle kyllä käy, koska minulla ei ole mitään pelialan laadukkaimpia tekeleitä vastaan. Lisää, kiitos.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Muuten kyllä, mutta Sonyn uudet linjaukset ja koko pelialan siirtyminen pimeälle puolelle vähentää potentiaalisia ostettavia pelejä kokoajan.

Death Stranding täytyy tsekata ja jos Kojima menee full-SJW, niin tämä on minun viimeinen Kojima-peli. Uuden pleikkarin tarvitsen todennäköisesti uutta Gran Turismoa varten sekä varmaan änäriä, jos ei edelleenkään tule pc:lle. Mutta nämä SJW-sekoilut kuten God of War ja Last of Us 2 kierrän kaukaa. Harmittaa tuo Naughty Dogin pimeälle puolelle siirtyminen ehkä kaikkein eniten. Onneksi Gran Turismossa ei ole koskaan ollut mitään elementtejä mitä tulisi ikävä, kuten ratatyttöjä, jotka nykyään peleistä "siivotaan" surutta. Lopetin Vauhdin Maailman tilauksen kun grid girl -osasto poistettiin lehden lopusta yleisön painostuksesta. Sinne meni Shadow Realmiin sekin lehti.

Mode-edit: Tässä on kohdallasi jouduttu pyytämään perusteluja samoihin asioihin nyt sen verran usein, että taas on aika hakea ryhtiä siihen kommentointiin. Jos jokin kritiikkiä herättävä asia oikeasti huolestuttaa, niin se ei näy näin epätoivoisena huomionhakuisuutena ja itseparodiana.

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2
Lainaus snaketus

SJW-sekoilut kuten God of War

Mitä SJW-sekoilua God of Warissa oli vai yksinkertaisesti liian vähän tissejä?
Mutta mitä uutiseen tulee niin kyllä hyvät tarinavetoiset yksinpelit aina kelpaa.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Miksi snaketuksen hölmöjä kommentteja pyritään hillitsemään? Jos joku ei ymmärrä lukemaansa, niin SJW-sekoilulla viitataan selvästi seksin ja alastomuuden poissaoloon ja sensuuriin.

Ja ei, en ole samaa mieltä. Mielestäni God of War meni aikuisempaan ja vakampaan eli parempaan suuntaan uusimmalla pelillä. Mielestäni vaan hölmöpuheen pitäisi olla siltikin sallittua.

Mode-edit: Hölmöpuheet on totta kai sallittu, mutta jatkuva ja tavoitteellinen pyrkimys häiritä keskustelua ei.

Jatketaan uutisen kommentointia. Jos jäi kysymyksiä niin niitä voi esittää foorumin palautepuolella.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Viitaten tähän SJW-keskusteluun: Missä vaiheessa sitten Last of Usissa on sitä seksiä ollut kun kerran jatko-osa on SJW? Selityksiä tosiaan kaipailen koska se helppo oletus, että puuttuu tissit tai seksit, ei aina toimi, kuten antamassani esimerkissä. En muista kauheasti paneskelua tai tissejä näkeneeni ensimmäisessä sienizombailussa.

Mikäli kyse on (kuten epäilen ja arvailen koska herra ei itse kommenttejaan perustele) Ellien seksuaalisesta suuntautumisesta, niin tainnut jäädä pelaamatta peli jos se ei tullut selväksi jo ykkösessä. Kaikkea ei alleviivata ja voi jäädä "SJW"-tutka näköjään piipittämättä.

Minusta tuntuu edelleen että nämä "SJW"-jutut on vain jotain, mitä katsotaan netistä itse edes asiaa ymmärtämättä/miettimättä. Siksi niitä perusteluitakaan ei ole antaa. Voisi nyt edes linkittää johonkin videoon kun sieltä ne vaikutteet/ohjeet kuitenkin imaisee.

On sitä oikeaakin tasapäittämistä jatkuvasti joka puolella mutta en ole sellaista kyllä TLoU:n tai God of Warin kanssa huomannut. Jälkimmäinen muutti asioita niin paljon kokonaisuudessaan ettei siihen jotkut seksit olisi oikein sopineet. Pelatkaapa se peli ja kertokaa missä vaiheessa olisi ollut sopiva hetki mieslasten fanipalvelulle.

Huvittavaa että aikuisia miehiä pitää lepytellä jollain tisseillä tai ne suuttuu :D

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

@zappah

The Last of Us 2:n SJW-hommat liittyvät Ellien seksuaalisuuteen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Last of Us hoiti homman kunnialla, sen sijaan että seksuaalisuus olisi nostettu väkinäisesti esiin pelaajan naamaan hieromalla teemat oli integroitu luonnolliseksi osaksi itse peliä. Sen sijaan hiukan tuntui että Last of Us 2 traileri hieroi tätä väkinäisesti naamaan vaikka kaikkia ensimmäistä osaa pelanneet tietävät tarkasti Ellien seksuaalisen suuntautumisen, tämä ei kuitenkaan merkitse sitä ettei itse pelissä teemat toimi hienosti tarinan kontekstissa.

Tätä vauhtia ei paljaita tai edes peiteltyjä rintoja tulla tulevissa peleissä näkymään vaan hahmot ovat androgyynejä jottei tietty kansanosa loukkaannu. Hyperbolaa ehkä, mutta nykytrendi vaikuttaa olevan menossa lihaksikasta maskuliinista runkoa päin.

Nintendo on sensuurivastaisuutensa takia noussut suosikikseni, mutta sensuurivastaisuus ei auta jos pelit käännetään Sonyn alustalta (Arc of Alchemist).

Cyberpunk 2077 pitäisi olla Sonyn koetinkivi, peli on jo saanut paljon sitä itseään niskaansa vaikka ilmestyminen on vielä kaukana. Jos peli menee läpi sensuuri koskee vain japanilaisia pelejä, toisaalta nykypäivän länsimaalaiset julkaisut suurimmalta osin hakevat hillittyä "poliittisesti korrektia" ulkoasua jo heti kättelyssä, ainoa tulossa oleva AAA-kokoluokan peli joka ei niin tee taitaa olla juuri tuo Cyberpunk 2077 (ei ainakaan muita tule äkkiseltään mieleen).

Käyttäjän Eripsa kuva
Eripsa

Niin nyt on huhuttu että Sony olisi kiinnostunut ostamaan Remedyn sekä jopa Housemarquen omaan talliinsa. Saapa nähdä jääkö vaan huhuiksi.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Eripsa

Niin nyt on huhuttu että Sony olisi kiinnostunut ostamaan Remedyn sekä jopa Housemarquen omaan talliinsa. Saapa nähdä jääkö vaan huhuiksi.

Toivottavasti jäävät. Housemarquen kohtalo ei kiinnosta, mutta Remedyn peleistä en halua mitään Playstation ekskluja.