Sony julkisti PlayStation 4:n myyneen 106 miljoonaa konsolia maailmalla / Uutiset / pelaaja.fi

Sony julkisti PlayStation 4:n myyneen 106 miljoonaa konsolia maailmalla

7.01.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6
PlayStation 4, PlayStation, PS, SIE, Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment paljasti parhaillaan käynnissä olevan CES 2020 -tapahtuman lehdistötilaisuudessa yhtiön PlayStation 4 -konsoleita myydyn 106 miljoonaa kappaletta.

Tämä tarkoittaisi yhtiön uusimman konsolin joulumyyntien olleen noin kolmen miljoonan kappaleen luokkaa, sillä vielä marraskuun alussa PS4:ää oli myyty 102,8 miljoona kappaletta.

Konsolimyyntien lisäksi yhtiö ilmoitti PS4-pelejä myydyn maailmalla 1,15 miljardia kappaletta ja kuukausittain aktiivisia PlayStation Network -käyttäjiä olevan 103 miljoonaa kappaletta. PlayStation Plus -tilaajia on puolestaan 38,8 miljoonaa.

Myös yhtiön PlayStation VR -laitteiden myynnit ovat ylittäneet 5 miljoonaa kappaletta.

Sony valmistautuu Microsoftin lailla loppuvuodesta julkaistaviin seuraavan sukupolven konsoleihin, joka japanilaisyhtiön osalta kantaa nimeä PlayStation 5.

Lähde: SIE

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Eli konsolin ostaneet omistavat keskimäärin noin 11 peliä. Sehän on hyvin.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari
Lainaus Kornholic

Eli konsolin ostaneet omistavat keskimäärin noin 11 peliä. Sehän on hyvin.

Samaa itsekin mietin, mutta sitten onneksi muistin mitenkä Frozen on kahdesti täällä jo perustellut mielipiteen (faktan) vääräksi. Onneksi en tehnyt itsestäni hupsua kirjoittamalla mitään ajattelematonta.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Toki tuohon 1,15B:hen on laskettu varmasti myös pienet indie-pelit mukaan, jolloin se keskimäärin reilu 10 peliä per käyttäjä ei ole ehkä mahdottomuus. Ja jos tuohon olisi laskettu jostain syystä vielä PS Plus -pelit mukaan, niin luku olisi jo varsin todennäköinen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Izmou

Ja jos tuohon olisi laskettu jostain syystä vielä PS Plus -pelit mukaan, niin luku olisi jo varsin todennäköinen.

Playstation 4 games sold tuossa lukee. Eli myytyjä pelejä 1,15 miljardia.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ihan kunnioitettavat lukemat on Sony saanut konsoleita myytyä. Aivan PS2 lukemiin ei taideta yltää, mutta lähelle voi vielä päästä olettaen ettei PS4:n valmistusta lopeteta aivan heti PS5:n julkaisun jälkeen. PS2 myi kuitenkin vielä varsin hyvin 2-3 vuotta PS3:n julkaisun jälkeen.

Toivottavasti kilpailu seuraavan konsolisukupolven aikana on tiukempaa, vaikka sanomattakin lienee selvää että Sonylla on hyvin vahva pohja myydä eniten konsoleita myös seuraavien vuosien aikana.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Balnazzard

Toivottavasti kilpailu seuraavan konsolisukupolven aikana on tiukempaa, vaikka sanomattakin lienee selvää että Sonylla on hyvin vahva pohja myydä eniten konsoleita myös seuraavien vuosien aikana.

Erityisesti, jos taaksepäinyhteensopivuus nyt toteutuu odotetusti laajassa mittakaavassa, niin aika vaikea on lähteä koneen merkkiä vaihtamaan, jos melkein koko PS4:n pelikirjasto siirtyy sellaisenaan PS5:lle. Se on taaksepäinyhteensopivuuden ikävä kääntöpuoli, ettei uutta sukupolvea enää pysty aloittamaan täysin puhtaalta pöydältä, vaan kilpailutilanne on jo valmiiksi kallellaan edellisen sukupolven "voittajaan" päin.

Nostoja