Liki 65 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti myynyt PlayStation 3 luo nahkansa jälleen. Sony julkisti jo viidennen sukupolven PlayStation 3:n Tokyo Game Showssa.

Uusi Pleikkari eroaa alkuperäisestä ”läski-mallista” ja sitä seuranneesta Slim-mallista selkeästi: se on kooltaan vain puolet alkuperäisestä PS3:sta ja neljänneksen pienempi, kuin edellinen laiheliini, PS3 Slim.

Myös edestä ladattava levyasema on historiaa ja Euroopassa CECH4004-mallitunnuksella myytävässä Ultra Slim -mallissa levyä vaihdetaan avaamalla liukukansi laitteen päältä ja asettamalla levy suoraan pyöritinmoottoriin manuaalisesti.

Ulkoisesti laite muistuttaa edelleen jo tuttua limppua, mutta on entistä litteämpi. Kansi on saanut myös hieman tekstuuria vaakaurien muodossa. Uusi malli on saatavilla perinteisen mustan lisäksi myös valkoisena, mutta näillä näkymin vain Japanissa.

PlayStation 3 Ultra Slimiä on saatavilla hurjan 500 gigatavun kiintolevyllä tai piskuisella 12 gigatavun flash-muistilla. Ohjehinnat malleille ovat vastaavasti 299 € ja 229 €.

PS3 12 Gt-mallin tallennuskapasiteettia voidaan laajentaa asentamalla viisituumainen SATA-kiintolevy laitteen sisälle erikseen myytävän adapterin avulla, tai hankkimalla PlayStationin virallinen sisäinen 250 Gt -kiintolevy.

500 Gt versio tulee myyntiin FIFA 13 -jalkapallopelin kanssa.

Lähde: PS Blog Eu

Lisää luettavaa