Sony kaavailee Early Accessia PS4:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Sony kaavailee Early Accessia PS4:lle

14.07.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7

Sony on kertonut suunnittelevansa keskeneräisten pelien tuomista PS4:n valikoimaan.

Sony Computer Entertainment of American kehittäjäsuhteista vastaava pomo Adam Boyes kertoi Gamasutra-julkaisun haastattelussa yhtiön käyvän sisäistä keskustelua Steamin Early Access -ohjelman kaltaisesta julkaisumallista.

-Suunnittelemme sitä parhaillaan, Boyes totesi keskeneräisten pelien julkaisemisesta.

Boyesin mukaan matkalla on kuitenkin vielä paljon haasteita ratkaistavaksi. Sony haluaa selvittää ensin keskeneräisille peleille asetettavat tekniset vaatimukset ja standardit, joiden mukaan pelit voidaan julkaista maksavalle yleisölle. Boyes kertoi, ettei yhtiö halua keskeneräisten julkaisujen ilmestymisen johtavan kuluttajien kannalta negatiivisiin kokemuksiin. Toistaiseksi ohjelma onkin virallisesti vain suunnitteluasteella.

-Emme voi mennä vielä yksityiskohtiin, mutta se on mielessäni joka päivä.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Hiljalleen Early Access -terminä alkaa tuntumaan "free-2-playn" kaltaiselta pelimaailman "kirosanalta". Mitä jos pidetään rahastusmalli vain PC:n puolella?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tästäkin moni varmaan tulistuu mutta kuka näitä pakottaa ostamaan ja tukemaan. Vaihtoehtoja on hyvä olla. Itsekin voisin ostaa early accessista tekeleen josta saa jotain iloa irti hintaansa nähden. En siis maksaisi pelkästään tulevasta potentiaalista ja se olisikin vain plussaa sen hetkiselle pelille. Vielä en ole yhtään tällaista peliä tosin ostanut.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Kunhan ne keskeneräiset pelit ovat jatkossakin sitä samaa indie kuraa, niin ei haittaa. Kunhan oikeat pelit julkaistaan kokonaisena. Kyllähän se oli arvattavissa että konsoleillakin tullaan tästä nauttimaan, kun mestarirotat ovat kerran tätä mallia tukeneet suut messingillä.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Tää Early access homma on lähtenyt jo ihan lapasesta. Ostin DayZ:n early accessina sen kummemmin asiaa miettimättä, mutta nyt kyllä harmittaa että kyseistä touhua menin tukemaan. Jännä nähä millaseksi tää touhu kehittyy parin vuoden päästä, jotaki prealpha schaissea joka tuutti täynnä, jotka ehkä joskus hyvällä tuurilla neljän vuoden päästä ostamisesta valmistuu. Kukaan ei oo ilonen, kaikki pelit on hanurista, EAlta tulee joku oma uraa uurtava näkemys Early accessista, Ubisoft tulee kotiovelle työntään postilaatikosta paskaa ja silti jokainen meistä heittää rahaa niille. I'm out, myyn koneen ja konsolit ja muutan Kuubaan myymään torille hedelmiä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Early access ei itseäni kiinnosta, haluan kokea pelini täydessä loistossaan kun ne ovat valmiita enkä spoilata tarinaa pelatesani puolivillaista betaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei kai nyt vaan. Ihmiset tosissaan ostelee näitä? No itsekin olen yhtä projektia tukenut. Next Car Gamea, mutta se olikin erityinen erikoistapaus. Muuten ei kyllä raakileet kiinnosta. Tuppaa nykyään ne "valmiitkin" pelit olemaan keskeneräisiä julkaisussa.

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man
Lainaus käyttäjältä zappah

Tästäkin moni varmaan tulistuu mutta kuka näitä pakottaa ostamaan ja tukemaan. Vaihtoehtoja on hyvä olla. Itsekin voisin ostaa early accessista tekeleen josta saa jotain iloa irti hintaansa nähden. En siis maksaisi pelkästään tulevasta potentiaalista ja se olisikin vain plussaa sen hetkiselle pelille. Vielä en ole yhtään tällaista peliä tosin ostanut.

Ei kukaan pakota ostamaan. Juoni onkin siinä, että alunperin tämä oli järkevä metodi ja nyt sillä rahastetaan. Ihmiset ostavat paskaa jolloin heille tehdään lisää paskaa. Saisi tulla joku laki, että maksat vain 20% pelin koko hinnasta, että pääset early accessiin ja loput on maksettava kun peli tulee ulos jos siis haluaa sen pelin eli on tyytyväinen lopputulokseen.