Sony kaavailee PlayStation 6 -konsolin julkaisua aikaisintaan vuodeksi 2027 / Uutiset / pelaaja.fi

Sony kaavailee PlayStation 6 -konsolin julkaisua aikaisintaan vuodeksi 2027

24.11.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
6

Sony suunnittelee seuraavan sukupolven konsolinsa julkaisua aikaisintaan viiden vuoden päähän.

Yhtiön suunnitelmat paljastuivat Microsoftin Activision Blizzard -hankinnan tutkintaan liittyvistä asiakirjoista. Sonyn toimittamassa asiakirjassa yhtiö on esittänyt huolensa Call of Duty -pelisarjan menettämisestä vuonna 2027, jonka jälkeen yhtiö olisi julkaisemassa seuraavan sukupolven PlayStation-konsolin.

Asiakirjan mukaan Sony on huolissaan PlayStationin kilpailukyvyn heikkenemisestä, mikäli Microsoft päättäisi vetää Call of Dutyn ja muut Activision Blizzard -pelit alustalta. Yhtiön mukaan tämä tekisi PlayStationista haavoittuvamman, sillä se johtaisi mahdollisesti pelaajien siirtymiseen kilpaileville alustoille.

Asiakirjan koko version kerrotaan paljastavan myös vuoden, jolloin Sony uskoo seuraavan sukupolven PlayStation-konsolin ilmestyvän. Vuosiluku on kuitenkin poistettu kilpailuviranomainen CMA:n julkaisemasta versiosta.

Lähde: CMA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

PS1: 1994, PS2: 2000, PS3: 2006, PS4: 2013 ja PS5: 2020. Aika pitkälti tuo seitsemän vuotta ollut viimeisimpien konsolisukupolvien sykli. Toisaalta tämän sukupolven alku on myöhästynyt aika pahasti. Ehkä se ensi vuonna alkaa vihdoin oikeasti ja saadaan viimein kunnolla niitä "next gen" (current gen) eksklusiivejä.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Saakohan siinä vaiheessa PS5:n jo ilman 6-12kk jonotusta?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus Augustus

Saakohan siinä vaiheessa PS5:n jo ilman 6-12kk jonotusta?

Todennäköisesti, kun sai jo puolitoista vuotta sitten.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Itse arvaan, että tapahtuu 2028, kun tekninen kehitys on vain hidastunut vuosi vuodelta. Tämän sukupolven konsoli ollut hyvin tasapainoinen raudan valintojen suhteen verrattuna pariin viime sukupolveen, niin ei tunnu julkaisustaan niin vanhalta vielä.
On niin hitaasti startannutkin tämä sukupolvi eikä vieläkään niin pelejäkään erityisesti tälle sukupolvelle ole ollut. Pelien kehitysajatkin ovat pitkittyneet.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Jaahas ehkä sitä voisi skipata tämän viitosen ja katsella kuutosta sitten. Ehkä sukupolvien välinen harppaus tuntuu konkreettisemmalta, jos jättää aina yhden sukupolven välistä.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Eiköhän sitä ennen väliin mahdu vielä muutama päivitysmallikin.