Sony kaavailee PSN-tunnusten käyttöönottoa pc-peleissään / Uutiset / pelaaja.fi

Sony kaavailee PSN-tunnusten käyttöönottoa pc-peleissään

15.08.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
8

Sony vaikuttaa suunnittelevan PlayStation Network -tunnusten käyttöönottoa myös pc-peleissään.

Yhtiön suunnitelmat ovat paljastuneet viime viikolla julkaistun Marvel's Spider-Manin pc-version kautta. Pelin tiedostoista on löydetty useita viittauksia mahdolliseen PSN-integraatioon. Tiedostojen kerrotaan sisältävän viitteitä esimerkiksi mahdollisista bonuksista PSN-käyttäjätunnuksensa linkittäville pelaajille. 

Tällä hetkellä Marvel's Spider-Man ei kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta PSN-tunnuksen linkittämiseen. Kyseessä voi siis olla joko myöhemmin käyttöönotettava ominaisuus tai jossain vaiheessa kehitystyötä mukana ollut toiminto, joka on päädytty hyllyttämään ennen pelin julkaisua.

Sony ei ole vahvistanut julkisesti suunnitelmiaan PSN-tunnusten käyttöönotosta pc-pelien kanssa. PSN-tunnusten mahdollista käyttöönottoa pc-pelien kanssa sivutaan kuitenkin PlayStation PC:n verkkosivuilla. Äskettäin julkaistuilla sivuilla todetaan, ettei PlayStation Studiosin pelien pelaaminen pc:llä edellytä tällä hetkellä PSN-käyttäjätiliä. Muotoilu ei kuitenkaan sulje pois käyttäjätunnusten käyttöönottoa tulevaisuudessa.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Just mitä PC:ltä puuttuikin, lisää launchereita...

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Joka peli joka vaatii PSN tunnusta PC:llä jää automaattisesti ostamatta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Kyllähän monet Microsoftin pelitkin vaatii XBox tunnusta toimiakseen PC:lla, viimeistään moninpelin portteja kolkutellessa. Siinä tosin on se ero, että Microsoft tili jolla kirjaudutaan Windowsiin ja XBox tili on monelle yksi ja sama asia.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Bloob

Just mitä PC:ltä puuttuikin, lisää launchereita...

Vähintäänkin alussa pitää hyväksyä EULA, jossa annat Sonylle luvan käsitellä kaikkia tietojasi huolimattomasti, käyttää luottokorttitietojasi Jim Ryanin henkilökohtaisiin hankintoihin ja ostaa nimissäsi edustusasunnon Mallorcalta, jota tullaan käyttämään rahanpesuun ja johdon huumebileisiin. Mutta ei hätää, tässä sulle uusi spiderman-skini vaivanpalkaksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Lahis

Siinä tosin on se ero, että Microsoft tili jolla kirjaudutaan Windowsiin ja XBox tili on monelle yksi ja sama asia.

Ja tuo nykyinen käytäntö että edes Windowsia ei voi asentaa ilman MS-tiliä on niin perseestä kuin mikään vain voi olla. Onneksi sen voi kiertää kun komentokehottelee droppaamaan nettiyhteyden (joka sekin on alussa täytynyt yhdistää tai ei pääse eteenpäin), jonka jälkeen voi tehdä paikallisen tilin.

Käyttäjän Sampura kuva
Sampura

mitä sony oikein meinaa? jos tollanen steam tulee ja oon pelistä maksanu ihan liikaa jo muutenkin ni pyydän kyllä sit rahat takasin. mulla edes ole mitään psn tunnuksia... huah

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

onpa typerää soynytä
no piraatit ei tarvitse kirjatua psn tilliä
mutta pelin omistaja täytyy muten ei voi pelaata :D

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jos PSN pakotetaan PC-pelaajille, niin silloin olisi parempi myös tarjota molemmat Spiderman-pelit sisältävä Ultimate paketti vähintään siihen 79.95 hintaan (joka sekin on jo mielestäni aivan liikaa). Nyt PC-pelaajat joutuvat ostamaan molemmat pelit erikseen, Remastered hintaan 59.99 ja myöhemmin Miles Morales todennäköisesti hintaan 59.99 - 79.99. Kirsikkana kakun päälle kommentoimaan pääsee vain Steam-omistajat.

Nostoja